Trabzonspor'un Kalecisi Onana Rakiplerine Geçit Vermiyor
Trabzonspor'un kalecisi Andre Onana, Süper Lig'de çıktığı ilk 10 maçta yüzde 87.5 kurtarış oranı yakalayarak zirveye yerleşti.
Trabzonspor'un Kalecisi Onana Rakiplerine Geçit Vermiyor
Trabzonspor'un Manchester United'dan kiraladığı Kamerunlu kaleci Andre Onana, Süper Lig'deki ilk 10 maçında sergilediği yüzde 87.5'lik kurtarış oranıyla ligin zirvesine yerleşti. 5 maçta kalesini gole kapatan tecrübeli eldiven, dev isimleri geride bıraktı.
Trendyol Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Trabzonspor'da, Manchester United'dan kiralık olarak forma giyen Andre Onana sergilediği performansla kalesinde adeta devleşti. Bordo-mavili formayla ligin ilk 10 maçının tamamında 900 dakika sahada kalan Kamerunlu file bekçisi, istikrarı ve kurtarışlarıyla takımının en büyük kozlarından biri haline geldi.
YÜZDE 87.5 KURTARIŞ ORANIYLA ZİRVEDE
Süper Lig'de görev yaptığı 10 karşılaşmada kalesinde 8 gol gören Onana, yakaladığı yüzde 87.5'lik kurtarış oranıyla ligdeki tüm kaleciler arasında ilk sırada yer aldı. Savunmaya güven veren tecrübeli eldiven, kritik anlarda yaptığı kurtarışlarla Trabzonspor'un galibiyet serisinde kilit rol oynadı.
10 MAÇIN 5'İNDE KALESİNİ GOLE KAPATTI
Sezon başından bu yana Kasımpaşa, Başakşehir, Amed Sportif Faaliyetler, Gençlerbirliği, Konyaspor, Galatasaray, Samsunspor, Beşiktaş, Çaykur Rizespor ve Gaziantep FK karşılaşmalarında kaleyi koruyan Onana, bu müsabakaların 5'inde rakiplerine gol izni vermedi.
Bordo-mavili ekibin;
Gençlerbirliği'ni 5-0,
Galatasaray'ı 4-0,
Samsunspor'u 3-0,
Beşiktaş ve Gaziantep FK'yı 2-0 mağlup ettiği karşılaşmalarda ağlarını gole kapatan Kamerunlu kaleci, özellikle dev derbilerdeki kusursuz performansıyla parmak ısırtı. Onana, lig müsabakalarının tamamında görev alan kaleciler arasında en çok kalesini gole kapatan isim unvanının da sahibi oldu.
EDERSON VE UĞURCAN'I GERİDE BIRAKTI
Süper Lig'deki rekabette rakiplerine fark atan Andre Onana; Fenerbahçe'nin Brezilyalı kalecisi Ederson, Uğurcan Çakır ve Nübel gibi ligin önemli file bekçilerini geride bırakmayı başardı. Ederson 9 maçta 5 kez kalesini gole kapatırken, Onana'nın yakaladığı yüksek kurtarış yüzdesi ve istikrar ligin ilk bölümüne damga vurdu.
Trabzon /MerkezKaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Trabzonspor'da Franculino Dju Şoku! Gaziantep FK Maçında Yok






