Trabzonspor’da Sakatlık Şoku! Umut Nayir Kaç Hafta Sahalardan Uzak Kalacak?
Trabzonspor'da sakatlanan Umut Nayir'ın sağ uyluk arka kas grubunda ödem ve kanama tespit edildi; oyuncunun 1-3 hafta içinde sahalara dönmesi bekleniyor.
Trabzonspor’da Sakatlık Şoku! Umut Nayir Kaç Hafta Sahalardan Uzak Kalacak?
Trabzonspor'un İrlanda ekibi Drogheda United ile oynadığı hazırlık maçında sakatlanarak oyundan çıkan Umut Nayir'ın sağlık durumu belli oldu. Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Beşir, tecrübeli golcünün sağ uyluk bölgesinde kanama ve ödem tespit edildiğini duyurdu.
Trabzonspor’un geçtiğimiz günlerde Papara Park'ta İrlanda temsilcisi Drogheda United ile karşılaştığı dostluk müsabakasında Bordo-Mavili taraftarları üzen bir sakatlık yaşandı. Karşılaşma sırasında ağrı hissederek kenara gelen forvet oyuncusu Umut Nayir’ın yapılan tetkikleri sonuçlandı.
Bordo-Mavili kulübün Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Beşir, milli golcünün sağlık durumuna ilişkin resmi açıklamada bulundu.
Prof. Dr. Ahmet Beşir: "Ödem Ve Hafif Kanama Tespit Edildi"
Sakatlığın detaylarını paylaşan Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Beşir şu ifadeleri kullandı:
"Drogheda United ile oynadığımız hazırlık maçında ağrı hissederek oyundan çıkan futbolcumuz Umut Nayir’ın yapılan muayene ve MR görüntülemesi sonucunda, sağ uyluk arka üst kas grubu ve tendonunda hafif kanama ve ödem tespit edilmiştir. Futbolcumuzun tedavisine sağlık ekibimizce başlanmıştır.”
Umut Nayir Sahalara Ne Zaman Dönebilir?
Açıklanan MR sonuçlarına göre (sağ uyluk arka üst kas grubu/hamstring ve tendon bölgesinde hafif derece kanama ve ödem) sakatlığın 1. Derece (hafif düzey) zorlanma kategorisinde değerlendirildiği görülüyor.
Benzer kas ve tendon zedelenmelerinde sporcuların iyileşme süreci genellikle şu şekildedir:
Tahmini İyileşme Süresi: Yaklaşık 1 ila 3 hafta arasında değişmektedir.
Maç İhtimali: Sakatlığın derece olarak hafif seyretmesi ve milli maç arasında yaşanmış olması önemli bir avantaj sağlıyor. Sağlık ekibinin yoğun tedavisiyle Umut Nayir'ın 10 Ekim'deki Samsunspor deplasmanına yetiştirilmesi zor görünse de, riske edilmemesi durumunda 15 Ekim'deki KuPS Kuopio veya 19 Ekim'deki Beşiktaş karşılaşmalarında tamamen hazır şekilde sahadaki yerini alması bekleniyor.
Trabzon /MerkezKaynak: Trabzonspor
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Boateng Trabzonspor'da Ne Kadar Kazanacak? İşte Şaşırtan Rakam!




Son Haberler
Trabzonspor’da Sakatlık Şoku! Umut Nayir Kaç Hafta Sahalardan Uzak Kalacak?



