Taka61Net
Taka61Net
Bulutlu
Trabzon · 15°C
Bizi Takip Edin
06 Ekim 2026 - 10:09

Trabzon Atapark Kültür Ve Sanat Merkezi Yarışması Sonuçlandı! İşte Kazanan Proje

: Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin Atapark Kültür ve Sanat Merkezi Mimari Proje Yarışması’nda birincilik ödülü Mimar Buğrahan Miraç Eser ve ekibinin oldu.

0 Okunma 0 Paylaşım
Trabzon Atapark Kültür Ve Sanat Merkezi Yarışması Sonuçlandı! İşte Kazanan Proje

Trabzon Atapark Kültür Ve Sanat Merkezi Yarışması Sonuçlandı! İşte Kazanan Proje

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Atapark’ta hayata geçirilmesi planlanan Kültür ve Sanat Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması’nda dereceye giren isimlere ödülleri verildi. Hamamizade İhsan Bey Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törende 48 proje arasından Mimar Buğrahan Miraç Eser ve ekibinin hazırladığı çalışma birincilik ödülüne layık görüldü.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültür ve sanat hayatına yeni bir ivme kazandırmak amacıyla Atapark bölgesinde yapılması planlanan Kültür ve Sanat Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması’nın kolokyumu ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Hamamizade İhsan Bey Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Ahmet Uzuner, Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Serbülent Vural, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cenap Sancar ile çok sayıda davetli ve mimar katıldı.

trabzon-atapark-kultur-ve-sanat-merkezi-yarismasi-sonuclandi-iste-kazanan-proje-2-101127

BAŞKAN GENÇ: "TRABZON'A İKİ KÜLTÜR MERKEZİ SÖZÜMÜZÜ TUTUYORUZ"

Törende konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon'un en büyük değerinin tarih, kültür ve sanat kimliği olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Trabzon’u öne çıkaran, onu farklı kılan en önemli unsurların başında tarih, kültür ve sanat geliyor. Kültürümüzün ve sanatımızın bütün disiplinlerinin eş zamanlı olarak icra edilebileceği mekanlar konusunda şehrimizin eksikliklerini gidermek durumundayız. Seçim döneminde hemşehrilerimize biri daha büyük olmak üzere iki kültür merkezi kazandıracağımızı ifade etmişdik. Bugün bu sözlerimizi hayata geçirmek için önemli bir adım atıyoruz. Şehrimizin tarihi varlıklarının bulunduğu nadide bir alanda işi tekniğine bıraktık; mimarlarımıza, plancılarımıza ve mühendislerimize emanet ettik.”

Yarışma sonuçlarının Dünya Mimarlık Günü gibi anlamlı bir dönemde değerlendirildiğini belirten Başkan Genç, katılım sağlayan 48 proje ekibine ve titiz çalışma yürüten jüri üyelerine teşekkür etti. Mimarinin ve bilimin ışığında, tiyatro ve operanın yaşatılacağı dev bir merkezi şehre kazandıracaklarını vurguladı.

trabzon-atapark-kultur-ve-sanat-merkezi-yarismasi-sonuclandi-iste-kazanan-proje-3-101103-1

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ MİMAR BUĞRAHAN MİRAÇ ESER VE EKİBİNE GİTTİ

Toplam 48 projenin titizlikle incelendiği yarışmada dereceye giren mimar ve mühendis ekipleri ödüllerine kavuştu:

Birincilik Ödülü: Ekip temsilcisi Mimar Buğrahan Miraç Eser, Mimar T. Didem Altun, Mimar Yenal Akgün ve Mimar Hikmet Gökmen tarafından hazırlanan proje birincilik ödülünü kazandı. (Danışmanlar: Peyzaj Mimarı Nurdan Erdoğan, İnşaat Mühendisi Aslı Odabaşı, Makine Mühendisi Uğur Yılmaz, Elektrik-Elektronik Mühendisi Cihan Onmuş, Opera Sanatçısı Prof. Dr. M. Alper Kazancıoğlu. Yardımcılar: Mimar Ceren M. Şahin, Mimar Gülnur Altınsoy, Mimar İlhan Özçalımlı).

İkincilik Ödülü: Yüksek Mimar Fatih Yavuz, Mimar Ömer Emre Şavural ve Mimar Emre Yetkin’in hazırladığı proje ikincilik ödülüne layık görüldü.

Üçüncülük Ödülü: Mimar Bilge Altuğ Polat, Dr. Mimar Demet Dinçer ve Yüksek Mimar Mehmet Metin Polat’ın projesi üçüncülük elde etti.

Törende dereceye giren projelerin yanı sıra mansiyon ve satın alma ödülleri de sahiplerine takdim edildi.

Trabzon /Merkez

Kaynak: Haber Merkezi

#kültür #trabzon #merkezi

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!