Yeni Bir Turizm Merkezi Ortamahalle

Trabzon 26.06.2018 - 11:36, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Yeni Bir Turizm Merkezi Ortamahalle

AKÇAABAT’IN GÖZDESİ ORTAMAHALLE   Arnavut kaldırımlı taş sokakları, Osmanlı dönemine ilişik evleri, çeşmeleri ve mahalle kültürünü bir tüm halinde sergilemesiyle, gün geçtikçe yerli ve yabancı turistlerin ilgisini cezbeden Ortamahalle zamanı karakterini günümüze kadar aktarabilmiş ender yerleşim yerleri arasında yer ediniyor.     Akçaabat Belediyesi, Akçaabat’ın gözdesi olan Ortamahalle’yi turizme kazandırmak ve mahalleye canlılık getirmek için yapmış olduğu çalışmalar kapsamında mahallede bulunan konakları aslına müsait olarak restore etti. Bu konaklar yöresel lezzetlerin yer almış olduğu yeme, içme, oturma alanları, konaklama ve bölgesel hediyelik eşyaların satıldığı mekanlar olarak turizme kazandırıldı. Akçaabat Belediyesi, Timurciler Konağı, Kanoğlu Konağı ve Mehmet Efendi Konağı başta olmak üzereOrtamahalle’de bulunan birçok konağı restore ederek turizme kazandırdı. Ortamahallede’ki bu gezim potansiyeli ve Belediye’nin yapmış olduğu girişimler hususi işletmecileri de teşvik etti. Akçaabat Belediyesi’nin misal çalışmalarını dikkate alan özel girişimciler Ortamahalle’de bu tür işletmeler açmaya başladı.     Yeni Bir Turizm Merkezi Ortamahalle     Turist acentalarının, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Ortamahalle’de Akçaabat Belediyesi’nin restore etmiş olduğu konaklar, hem bayanlar aynı zamanda genç girişimciler tarafından büyük bir misal teşkil etmiş durumda. Öyle ki son yıllarda Akçaabat’ın buram buram tarih kokan mahallesine hem kadın eli değdi aynı zamanda gençlerin zaman geçirebileceği daha çok mekanlar genç girişimcilerce açıldı. Bunlara örnek olarak Lermioğlu Konağı ve Fi Cafe’yi verebiliriz.

AKÇAABAT’IN GÖZDESİ ORTAMAHALLE

 

Arnavut kaldırımlı taş sokakları, Osmanlı dönemine ilişik evleri, çeşmeleri ve mahalle kültürünü bir tüm halinde sergilemesiyle, gün geçtikçe yerli ve yabancı turistlerin ilgisini cezbeden Ortamahalle zamanı karakterini günümüze kadar aktarabilmiş ender yerleşim yerleri arasında yer ediniyor.
 
 
Akçaabat Belediyesi, Akçaabat’ın gözdesi olan Ortamahalle’yi turizme kazandırmak ve mahalleye canlılık getirmek için yapmış olduğu çalışmalar kapsamında mahallede bulunan konakları aslına müsait olarak restore etti. Bu konaklar yöresel lezzetlerin yer almış olduğu yeme, içme, oturma alanları, konaklama ve bölgesel hediyelik eşyaların satıldığı mekanlar olarak turizme kazandırıldı. Akçaabat Belediyesi, Timurciler Konağı, Kanoğlu Konağı ve Mehmet Efendi Konağı başta olmak üzereOrtamahalle’de bulunan birçok konağı restore ederek turizme kazandırdı. Ortamahallede’ki bu gezim potansiyeli ve Belediye’nin yapmış olduğu girişimler hususi işletmecileri de teşvik etti. Akçaabat Belediyesi’nin misal çalışmalarını dikkate alan özel girişimciler Ortamahalle’de bu tür işletmeler açmaya başladı.
 
 

Yeni Bir Turizm Merkezi Ortamahalle

 
 
Turist acentalarının, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Ortamahalle’de Akçaabat Belediyesi’nin restore etmiş olduğu konaklar, hem bayanlar aynı zamanda genç girişimciler tarafından büyük bir misal teşkil etmiş durumda. Öyle ki son yıllarda Akçaabat’ın buram buram tarih kokan mahallesine hem kadın eli değdi aynı zamanda gençlerin zaman geçirebileceği daha çok mekanlar genç girişimcilerce açıldı. Bunlara örnek olarak Lermioğlu Konağı ve Fi Cafe’yi verebiliriz.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.