Üreticiden fındık fiyatı uyarısı

Karadeniz-Bölgesel 27.06.2018 - 15:12, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Üreticiden fındık fiyatı uyarısı

- Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan: - "Yeni sezon öncesi 10 liranın altında bir fındık fiyatı oluşmasına izin vermeyeceğiz"
Üreticiden fındık fiyatı uyarısı     GİRESUN (AA) - Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, yeni sezon öncesi 10 liranın altında bir fındık fiyatı oluşmasına izin vermeyeceklerini belirtti.       Karan, yaptığı yazılı açıklamada, yeni fındık sezonu öncesinde fiyat noktasında algı oluşturulmamasını istedi.   Fındık tarımı yapılan illerde 2018 yılı tahmini fındık rekoltesinin tespiti için çalışmaların sürdüğüne işaret eden Karan, "Kimse sonuç belirlenmeden hesap yapmasın. Yeni sezon öncesi 10 liranın altında bir fındık fiyatı oluşmasına izin vermeyeceğiz." ifadesini kullandı.     Nurittin Karan, fındıkta tekele karşı üreticinin tek tutar dalının devlet olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: "Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) fındık alım kampanyası ve fındık taban fiyatını bir an önce belirleyerek kamuoyu ile paylaşmalıdır. Ayrıca TMO'nun fındık alım kampanyasına bu sezon FİSKOBİRLİK de dahil edilmelidir. Fındık sektöründe bir denge unsuru olan FİSKOBİRLİK'in alım kampanyasına dahil edilmesi ve bir yerinde olması, TMO'nun gücüne güç katacaktır."          Öte yandan, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin ülke adına hayırlı olmasını da dileyen Karan, şunları kaydetti:  "Fındık üreticisi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulacak yeni hükümet sisteminden umutluyuz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a büyük oranda destek veren fındık üreticisi bu karşılığını görecektir."
- Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan: - "Yeni sezon öncesi 10 liranın altında bir fındık fiyatı oluşmasına izin vermeyeceğiz"

Üreticiden fındık fiyatı uyarısı

 
 
GİRESUN (AA) - Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, yeni sezon öncesi 10 liranın altında bir fındık fiyatı oluşmasına izin vermeyeceklerini belirtti.
 
 
  Karan, yaptığı yazılı açıklamada, yeni fındık sezonu öncesinde fiyat noktasında algı oluşturulmamasını istedi.
  Fındık tarımı yapılan illerde 2018 yılı tahmini fındık rekoltesinin tespiti için çalışmaların sürdüğüne işaret eden Karan, "Kimse sonuç belirlenmeden hesap yapmasın. Yeni sezon öncesi 10 liranın altında bir fındık fiyatı oluşmasına izin vermeyeceğiz." ifadesini kullandı.
 
 
Nurittin Karan, fındıkta tekele karşı üreticinin tek tutar dalının devlet olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) fındık alım kampanyası ve fındık taban fiyatını bir an önce belirleyerek kamuoyu ile paylaşmalıdır. Ayrıca TMO'nun fındık alım kampanyasına bu sezon FİSKOBİRLİK de dahil edilmelidir. Fındık sektöründe bir denge unsuru olan FİSKOBİRLİK'in alım kampanyasına dahil edilmesi ve bir yerinde olması, TMO'nun gücüne güç katacaktır." 
 
 
    Öte yandan, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin ülke adına hayırlı olmasını da dileyen Karan, şunları kaydetti:
 "Fındık üreticisi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulacak yeni hükümet sisteminden umutluyuz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a büyük oranda destek veren fındık üreticisi bu karşılığını görecektir."
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.