Ünal Karaman Umarım Gençler Fark Yaratır

Trabzonspor 11.01.2019 - 09:42, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Ünal Karaman Umarım Gençler Fark Yaratır

Ünal Karaman Umarım Gençler Fark Yaratır   Trabzonspor Futbol şube sorumluları Haluk Şahin, Özer Bayraktar ve yönetim kurulu üyesi Tuncay Uzunal’ın da katıldığı sohbette genç oyuncuları yakından takip ettiklerini belirten Ünal Karaman, ‘’Konu, insanların çaresizlik veya kriz ortamlarında gençlere yönelmesi değil, bu işe yön verebilecek insanların ne derece sportif manada düşünüp, ne derece aklını, yüreğini, duygularını spora ve sporun getirdiklerine ayırdıklarıyla alakalı. Bazen insanların kafasında ve yüreğinde bin bir tilki gezerse önündeki genci görmez. Konu transferden ibaret değerlendirilebilir ama sen önündekini görürsen, alırsın. Bunlar çok da genç diyeceğimiz yaşta değiller, bu yaştaki çocuklar vatan bekliyorlar. Bundan daha güzel bir yaş var mı? Biz bazen öteliyor olabiliriz, ama kriz ortamı gibi değerlendirmedik. Transfer yapmış olsaydık da bu genç oyuncularımızı yine getirecektik. En azından takibini yakından görme anlamında. Bazen içinde bulunduğunuz şartlar, sakatlıklar veya farklı zorluklar sizi düşüncelerinizi hızlandırmaya itiyor olabilir. Bizim getirdiğimiz 10 tane oyuncu da umarım fark yaratır. Ben 18-19 yaşında A Milli takım forması giydim. Ben bakmayacağım da genç oyunculara kim bakacak? Artık onlar ana kuzusu değiller. Biraz daha erken acıyla yüzleşmeleri gerekiyor. Daha sosyolojik değerlendirecek olursak, ülke şartları biraz daha öteliyor. Sen gençsin, biraz dur bakalım deniyor. O çocuklar da samimiyetle kendilerini geliştirecek insanlar yerine, kendilerini başka yönlere çekecek insanların etkisine giriyor. Ardından da zaman kaybı ve insan israfı oluyor. Bu da bizim sevdiğimi bir şey değil’’ dedi.   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-6169601410457476", enable_page_level_ads: true }); GENÇLER ZAMANLA DAHA DA GÜÇLENECEK   Genç oyuncuların takıma adapte olmaya başladığını belirten Karaman, ‘’Benim oyuncularım insandır, insan. Önce insanın gözüne bakarlar. Öyle yalandan tokalaşırken de böyle yürekleri çapraz atmaz. Dimdik bakarlar, dümdüz yaşarlar, arkadan vurmazlar, hainlik yapmazlar. Çalışacaklar, acıyla yüzleşecekler, daha çok çalışacaklar, iki idman, üç idman daha çok çalışacaklar, yüzleşecekler, güçlenecekler, alacaklar formayı ve gidecekler. Kişi kendi yüreğine mağlupsa söyleyecek bir şey yok. Biz insanları bize gösterdikleri yüzle tanıyoruz. Genç oyuncularımız yaptıkları idmanlarla bir yere kadar geldiler, zamanla daha da güçlenecekler, moralleri de yerine gelecek. En azından bir profesyonel kadro içerisinde, üst düzey yarışan takımın neler yaşayabileceğini, neler hissedebileceğini yaşadılar’’ diyerek sözlerini noktaladı.

Ünal Karaman Umarım Gençler Fark Yaratır

 

Trabzonspor Futbol şube sorumluları Haluk Şahin, Özer Bayraktar ve yönetim kurulu üyesi Tuncay Uzunal’ın da katıldığı sohbette genç oyuncuları yakından takip ettiklerini belirten Ünal Karaman, ‘’Konu, insanların çaresizlik veya kriz ortamlarında gençlere yönelmesi değil, bu işe yön verebilecek insanların ne derece sportif manada düşünüp, ne derece aklını, yüreğini, duygularını spora ve sporun getirdiklerine ayırdıklarıyla alakalı. Bazen insanların kafasında ve yüreğinde bin bir tilki gezerse önündeki genci görmez. Konu transferden ibaret değerlendirilebilir ama sen önündekini görürsen, alırsın. Bunlar çok da genç diyeceğimiz yaşta değiller, bu yaştaki çocuklar vatan bekliyorlar. Bundan daha güzel bir yaş var mı? Biz bazen öteliyor olabiliriz, ama kriz ortamı gibi değerlendirmedik. Transfer yapmış olsaydık da bu genç oyuncularımızı yine getirecektik. En azından takibini yakından görme anlamında. Bazen içinde bulunduğunuz şartlar, sakatlıklar veya farklı zorluklar sizi düşüncelerinizi hızlandırmaya itiyor olabilir. Bizim getirdiğimiz 10 tane oyuncu da umarım fark yaratır. Ben 18-19 yaşında A Milli takım forması giydim. Ben bakmayacağım da genç oyunculara kim bakacak? Artık onlar ana kuzusu değiller. Biraz daha erken acıyla yüzleşmeleri gerekiyor. Daha sosyolojik değerlendirecek olursak, ülke şartları biraz daha öteliyor. Sen gençsin, biraz dur bakalım deniyor. O çocuklar da samimiyetle kendilerini geliştirecek insanlar yerine, kendilerini başka yönlere çekecek insanların etkisine giriyor. Ardından da zaman kaybı ve insan israfı oluyor. Bu da bizim sevdiğimi bir şey değil’’ dedi.

 

GENÇLER ZAMANLA DAHA DA GÜÇLENECEK

 

Genç oyuncuların takıma adapte olmaya başladığını belirten Karaman, ‘’Benim oyuncularım insandır, insan. Önce insanın gözüne bakarlar. Öyle yalandan tokalaşırken de böyle yürekleri çapraz atmaz. Dimdik bakarlar, dümdüz yaşarlar, arkadan vurmazlar, hainlik yapmazlar. Çalışacaklar, acıyla yüzleşecekler, daha çok çalışacaklar, iki idman, üç idman daha çok çalışacaklar, yüzleşecekler, güçlenecekler, alacaklar formayı ve gidecekler. Kişi kendi yüreğine mağlupsa söyleyecek bir şey yok. Biz insanları bize gösterdikleri yüzle tanıyoruz. Genç oyuncularımız yaptıkları idmanlarla bir yere kadar geldiler, zamanla daha da güçlenecekler, moralleri de yerine gelecek. En azından bir profesyonel kadro içerisinde, üst düzey yarışan takımın neler yaşayabileceğini, neler hissedebileceğini yaşadılar’’ diyerek sözlerini noktaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.