Türkiye'de sıcaklıklar artıyor! Çığ ve toz uyarısına dikkat

Genel 15.04.2026 - 08:17, Güncelleme: 15.04.2026 - 09:22 344 kez okundu.
 

Türkiye'de sıcaklıklar artıyor! Çığ ve toz uyarısına dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 Nisan Çarşamba gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile Doğu Anadolu Bölgesinin kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde hava parçalı ve az bulutlu olacak. ANKARA(İGFA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 Nisan Çarşamba gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile Doğu Anadolu Bölgesinin kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Ülkemizin batı kesimlerinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ ve kar erimesi tehlikesi bulunmaktadır.   Hava sıcaklığının, Ülke genelinde 4 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.   TOZ TAŞINIMI UYARISI Toz taşınımının, batı kesimlerde yer yer etkili olması beklendiğinden hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşüş ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.  
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 Nisan Çarşamba gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile Doğu Anadolu Bölgesinin kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde hava parçalı ve az bulutlu olacak.

ANKARA(İGFA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 Nisan Çarşamba gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile Doğu Anadolu Bölgesinin kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ülkemizin batı kesimlerinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ ve kar erimesi tehlikesi bulunmaktadır.

 

Hava sıcaklığının, Ülke genelinde 4 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

 

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Toz taşınımının, batı kesimlerde yer yer etkili olması beklendiğinden hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşüş ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.