Trump’a kronik venöz yetmezliği teşhisi konuldu

Dünya (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 18.07.2025 - 10:10, Güncelleme: 18.07.2025 - 10:22
 

Trump’a kronik venöz yetmezliği teşhisi konuldu

Trump’a kronik venöz yetmezliği teşhisi konuldu
  ABD, (DHA) - ABD Başkanı Donald Trump’a bacaklarındaki şişliklerin ardından kronik venöz yetmezlik teşhisi konulduğu bildirildi.   Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD Başkanı Donald Trump’ın elindeki morluklar ve bacaklarındaki şişliklerle ilgili açıklamalarda bulundu. Leavitt, yapılan detaylı sağlık kontrolünde, özellikle ayaklarında 70 yaş üstü kişilerde sık görülen kronik venöz yetmezliği teşhis edildiğini belirtti.   Trump’ın ellerindeki morarmaların el sıkışmaktan kaynaklandığını ifade eden Leavitt, bunun dışında tüm laboratuvar testlerinin normal sonuçlandığını ve sağlık durumunun çok iyi olduğunu vurguladı. Leavitt, Trump’ın ayaklarındaki şişliğin kendisine herhangi bir rahatsızlık vermediğini ve işlerini sürdürmeye devam ettiğini de ekledi.   Uzmanlar, kronik venöz yetmezliğin, bacaklardaki toplardamarların kanı kalbe yeterince taşıyamaması sonucu ortaya çıktığını ve bu durumun ayak bileklerinde ve bacaklarda şişlik, ağrı, varis ve ileri vakalarda açık yaralara neden olabileceğini kaydetti.  
Trump’a kronik venöz yetmezliği teşhisi konuldu

 

ABD, (DHA) - ABD Başkanı Donald Trump’a bacaklarındaki şişliklerin ardından kronik venöz yetmezlik teşhisi konulduğu bildirildi.

 

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD Başkanı Donald Trump’ın elindeki morluklar ve bacaklarındaki şişliklerle ilgili açıklamalarda bulundu. Leavitt, yapılan detaylı sağlık kontrolünde, özellikle ayaklarında 70 yaş üstü kişilerde sık görülen kronik venöz yetmezliği teşhis edildiğini belirtti.

 

Trump’ın ellerindeki morarmaların el sıkışmaktan kaynaklandığını ifade eden Leavitt, bunun dışında tüm laboratuvar testlerinin normal sonuçlandığını ve sağlık durumunun çok iyi olduğunu vurguladı. Leavitt, Trump’ın ayaklarındaki şişliğin kendisine herhangi bir rahatsızlık vermediğini ve işlerini sürdürmeye devam ettiğini de ekledi.

 

Uzmanlar, kronik venöz yetmezliğin, bacaklardaki toplardamarların kanı kalbe yeterince taşıyamaması sonucu ortaya çıktığını ve bu durumun ayak bileklerinde ve bacaklarda şişlik, ağrı, varis ve ileri vakalarda açık yaralara neden olabileceğini kaydetti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.