Trabzonlu Firmalar E-Ticaret ve E-İhracatta Daha Fazla Yer Almalı

Ekonomi 09.02.2019 - 19:19, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Trabzonlu Firmalar E-Ticaret ve E-İhracatta Daha Fazla Yer Almalı

TÜRKİYE’NİN E-TİCARETİ YÜZDE 37 BÜYÜDÜ E-TİCARET EĞİTİMLERİNE 2 BİN 386 KİŞİ KATILDI
Trabzonlu Firmalar E-Ticaret ve E-İhracatta Daha Fazla Yer Almalı   Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Türkiye’nin e-ticaret kapasitesinin her geçen gün arttığını belirterek, “Amacımız Trabzonlu firmaların e-ticaret ve e-ihracatta etkin biçimde yer almasını sağlamak. Günümüzde firmaların ayakta kalmasının en doğru yolu dışa açılımdır ve bunun da en etkili yolu e-ticarettir. Bu nedenle e-ticaretle ilgili eğitimler düzenliyoruz, odamız da bu konuda danışmanlık hizmeti veriyor” dedi.       “TÜRKİYE’NİN E-TİCARETİ YÜZDE 37 BÜYÜDÜ” (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-6169601410457476", enable_page_level_ads: true });       TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Türkiye’de e-ticaret pazarının büyümeye devam ettiğini belirterek, “2016 yılında 30,8 milyar lira olan e-ticaretimiz, 2017 yılında yüzde 37 büyüyerek 42,2 milyar liraya yükseldi. Türkiye’de ayrıca 2016 yılında toplam ticaretin yüzde 3,5’i e-ticaret yoluyla yapılırken, 2017 yılında bu rakam yüzde 4,1’e yükseldi. Yine de dünya ülkelerine göre e-ticarette daha yolun başında sayılabiliriz. Çin’de e-ticaretin toplam ticaretteki payı yüzde 20’yi geçmiş durumda. Bu rakam İngiltere’de yüzde 15,7, ABD’de yüzde 11,8, Almanya’da yüzde 9,1 seviyelerinde” dedi.       “E-TİCARET EĞİTİMLERİNE 2 BİN 386 KİŞİ KATILDI”       Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon’daki firmaların e-ticaret ve e-ihracat kapasitelerini artırmayı çok önemsediklerini ve bu konuda ciddi çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak şunları söyledi:       “Son 2 yılda verdiğimiz e-ticaret eğitimlerinden 2 bin 386 kişi yararlandı. Pazar yeri dediğimiz e-ticaret sitelerine üye olan satıcı sayısı bin 700’e, kenti e-ticaret sitesine sahip olan firma sayımız ise 250’ye ulaştı. Bu rakamlar aslında Trabzon’un e-ticaret yapma hevesini ve kararlılığını da ortaya koyuyor. Bizim amacımız hem bu rakamları artırmak hem de Trabzon’daki kişilerin ve firmaların e-ticarette kalıcı olmasını sağlamak. Özellikle TOBB’un da katkılarıyla son iki ayda yoğun bir şekilde e-ticaret ve e-ihracatla ilgili etkinlikler gerçekleştirdik. Bu etkinliklere katılan uzmanlar da Trabzon’un e-ticaretteki kapasitesini ve çalışmalarının gelecek için umut verici olduğunu dile getirdi” dedi.       Başkan Hacısalihoğlu, e-ticaret konusunda etkinliklere devam edeceklerini de vurgulayarak, “TTSO’da yer alan uzmanlarımız firmalarımıza e-ticaret konusunda her türlü yardımı ve danışmanlığı yapmaya hazır. Zaten e-ticaret kapasitesine sahip firmaları da ziyaret ederek bu konuları dile getiriyorlar. Ayrıca özellikle Halk Eğitim Merkezi, Olgunlaşma Enstitüsü gibi yerlerde eğitim alan kadınları e-ticaret ekosistemi içine çekmek için çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Genel ve sektörel e-ticaret ve e-ihracat eğitimlerimiz de devam edecek. Günümüz ticaretinde dışa açılım çok önemli. Dışa açılımın en kısa ve etkili yolu da e-ticaret ve e-ihracattan geçiyor” diye konuştu.
TÜRKİYE’NİN E-TİCARETİ YÜZDE 37 BÜYÜDÜ E-TİCARET EĞİTİMLERİNE 2 BİN 386 KİŞİ KATILDI

Trabzonlu Firmalar E-Ticaret ve E-İhracatta Daha Fazla Yer Almalı

 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Türkiye’nin e-ticaret kapasitesinin her geçen gün arttığını belirterek, “Amacımız Trabzonlu firmaların e-ticaret ve e-ihracatta etkin biçimde yer almasını sağlamak. Günümüzde firmaların ayakta kalmasının en doğru yolu dışa açılımdır ve bunun da en etkili yolu e-ticarettir. Bu nedenle e-ticaretle ilgili eğitimler düzenliyoruz, odamız da bu konuda danışmanlık hizmeti veriyor” dedi.

 

 

 

TÜRKİYE’NİN E-TİCARETİ YÜZDE 37 BÜYÜDÜ

 

 

 

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Türkiye’de e-ticaret pazarının büyümeye devam ettiğini belirterek, “2016 yılında 30,8 milyar lira olan e-ticaretimiz, 2017 yılında yüzde 37 büyüyerek 42,2 milyar liraya yükseldi. Türkiye’de ayrıca 2016 yılında toplam ticaretin yüzde 3,5’i e-ticaret yoluyla yapılırken, 2017 yılında bu rakam yüzde 4,1’e yükseldi. Yine de dünya ülkelerine göre e-ticarette daha yolun başında sayılabiliriz. Çin’de e-ticaretin toplam ticaretteki payı yüzde 20’yi geçmiş durumda. Bu rakam İngiltere’de yüzde 15,7, ABD’de yüzde 11,8, Almanya’da yüzde 9,1 seviyelerinde” dedi.

 

 

 

E-TİCARET EĞİTİMLERİNE 2 BİN 386 KİŞİ KATILDI

 

 

 

Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon’daki firmaların e-ticaret ve e-ihracat kapasitelerini artırmayı çok önemsediklerini ve bu konuda ciddi çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

 

 

 

“Son 2 yılda verdiğimiz e-ticaret eğitimlerinden 2 bin 386 kişi yararlandı. Pazar yeri dediğimiz e-ticaret sitelerine üye olan satıcı sayısı bin 700’e, kenti e-ticaret sitesine sahip olan firma sayımız ise 250’ye ulaştı. Bu rakamlar aslında Trabzon’un e-ticaret yapma hevesini ve kararlılığını da ortaya koyuyor. Bizim amacımız hem bu rakamları artırmak hem de Trabzon’daki kişilerin ve firmaların e-ticarette kalıcı olmasını sağlamak. Özellikle TOBB’un da katkılarıyla son iki ayda yoğun bir şekilde e-ticaret ve e-ihracatla ilgili etkinlikler gerçekleştirdik. Bu etkinliklere katılan uzmanlar da Trabzon’un e-ticaretteki kapasitesini ve çalışmalarının gelecek için umut verici olduğunu dile getirdi” dedi.

 

 

 

Başkan Hacısalihoğlu, e-ticaret konusunda etkinliklere devam edeceklerini de vurgulayarak, “TTSO’da yer alan uzmanlarımız firmalarımıza e-ticaret konusunda her türlü yardımı ve danışmanlığı yapmaya hazır. Zaten e-ticaret kapasitesine sahip firmaları da ziyaret ederek bu konuları dile getiriyorlar. Ayrıca özellikle Halk Eğitim Merkezi, Olgunlaşma Enstitüsü gibi yerlerde eğitim alan kadınları e-ticaret ekosistemi içine çekmek için çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Genel ve sektörel e-ticaret ve e-ihracat eğitimlerimiz de devam edecek. Günümüz ticaretinde dışa açılım çok önemli. Dışa açılımın en kısa ve etkili yolu da e-ticaret ve e-ihracattan geçiyor” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.