Trabzon’da büyük dönüşüm: Uzunkum ihale tarihi belli oldu, raylı sistem ve 61 Kule yolda

Trabzon 27.09.2025 - 13:46, Güncelleme: 27.09.2025 - 13:50
 

Trabzon’da büyük dönüşüm: Uzunkum ihale tarihi belli oldu, raylı sistem ve 61 Kule yolda

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehrin geleceğine yön verecek projeleri açıkladı. Uzunkum Yaşam Alanı Projesi 15 Kasım’da ihaleye çıkıyor. Boztepe’de planlanan 61 Kule ve raylı sistem yatırımlarıyla şehirde yeni bir dönem başlıyor.
Trabzon’da büyük dönüşüm: Uzunkum ihale tarihi belli oldu, raylı sistem ve 61 Kule yolda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehrin geleceğine yön verecek projeleri açıkladı. Uzunkum Yaşam Alanı Projesi 15 Kasım’da ihaleye çıkıyor. Boztepe’de planlanan 61 Kule ve raylı sistem yatırımlarıyla şehirde yeni bir dönem başlıyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Ortahisar İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Hamamizade İhsan Bey Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıya AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Ortahisar İlçe Başkanı Seyit Hisoğlu, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları ile çok sayıda partili katıldı. Uzunkum Projesi ihaleye çıkıyor Başkan Genç, göreve geldiklerinde inşaatı süren Pazarkapı Yaşam Alanı Projesi’ni 237 milyon TL maliyetle tamamladıklarını hatırlatarak, sıradaki adımın Uzunkum olduğunu söyledi. “Bu projeyi şehir gündeminden çıkarmamız gerekiyordu. Avusturya, İstanbul ve Trabzon’dan üç firmayla çalıştık, konseptleri birleştirerek son halini verdik. 15 Kasım itibarıyla ihalesine çıkıyoruz” dedi. Boztepe’ye 61 Kule Genç, Boztepe’de planlanan 61 Kule Projesi hakkında da bilgi verdi. Projede restoran, kafeterya, müze ve kütüphane alanlarının yer alacağını söyleyen Genç, düzenlenecek vericilerle bölgenin simgesel bir yapıya kavuşacağını vurguladı. Şehir merkezine dokunuş Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabının tamamlandığını belirten Genç, geri kalan alan için TOKİ ile çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Ayrıca Taşbaşı – Uzun Sokak cephe sağlıklaştırma projeleri, sur içi restorasyonu, millet bahçesi ve pazar bölgesi düzenlemeleriyle şehir merkezinin dokusunun korunduğunu ve yenilendiğini dile getirdi. Raylı sistem ve çevre yolu hızlanıyor Ulaşım yatırımlarına da değinen Genç, Trabzon’un merakla beklediği raylı sistem projesinin Cumhurbaşkanlığı onayıyla 2026 programına alındığını duyurdu. Güney çevre yolunda 16,5 kilometrelik kritik kesimde 7 tünelin yapımının devam ettiğini belirtti. Elektrikli otobüsler, teleferik güzergâhı, ekolojik köprü ve güneş enerjisi santrali yatırımlarıyla kentin ulaşım ve enerji altyapısında sürdürülebilir adımlar atıldığını da ifade etti. Kaynak: Trabzon Büyükşehir Belediyesi
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehrin geleceğine yön verecek projeleri açıkladı. Uzunkum Yaşam Alanı Projesi 15 Kasım’da ihaleye çıkıyor. Boztepe’de planlanan 61 Kule ve raylı sistem yatırımlarıyla şehirde yeni bir dönem başlıyor.

Trabzon’da büyük dönüşüm: Uzunkum ihale tarihi belli oldu, raylı sistem ve 61 Kule yolda

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehrin geleceğine yön verecek projeleri açıkladı. Uzunkum Yaşam Alanı Projesi 15 Kasım’da ihaleye çıkıyor. Boztepe’de planlanan 61 Kule ve raylı sistem yatırımlarıyla şehirde yeni bir dönem başlıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Ortahisar İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Hamamizade İhsan Bey Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıya AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Ortahisar İlçe Başkanı Seyit Hisoğlu, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Uzunkum Projesi ihaleye çıkıyor

Başkan Genç, göreve geldiklerinde inşaatı süren Pazarkapı Yaşam Alanı Projesi’ni 237 milyon TL maliyetle tamamladıklarını hatırlatarak, sıradaki adımın Uzunkum olduğunu söyledi. “Bu projeyi şehir gündeminden çıkarmamız gerekiyordu. Avusturya, İstanbul ve Trabzon’dan üç firmayla çalıştık, konseptleri birleştirerek son halini verdik. 15 Kasım itibarıyla ihalesine çıkıyoruz” dedi.

Boztepe’ye 61 Kule

Genç, Boztepe’de planlanan 61 Kule Projesi hakkında da bilgi verdi. Projede restoran, kafeterya, müze ve kütüphane alanlarının yer alacağını söyleyen Genç, düzenlenecek vericilerle bölgenin simgesel bir yapıya kavuşacağını vurguladı.

Şehir merkezine dokunuş

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabının tamamlandığını belirten Genç, geri kalan alan için TOKİ ile çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Ayrıca Taşbaşı – Uzun Sokak cephe sağlıklaştırma projeleri, sur içi restorasyonu, millet bahçesi ve pazar bölgesi düzenlemeleriyle şehir merkezinin dokusunun korunduğunu ve yenilendiğini dile getirdi.

Raylı sistem ve çevre yolu hızlanıyor

Ulaşım yatırımlarına da değinen Genç, Trabzon’un merakla beklediği raylı sistem projesinin Cumhurbaşkanlığı onayıyla 2026 programına alındığını duyurdu. Güney çevre yolunda 16,5 kilometrelik kritik kesimde 7 tünelin yapımının devam ettiğini belirtti. Elektrikli otobüsler, teleferik güzergâhı, ekolojik köprü ve güneş enerjisi santrali yatırımlarıyla kentin ulaşım ve enerji altyapısında sürdürülebilir adımlar atıldığını da ifade etti.

Kaynak: Trabzon Büyükşehir Belediyesi

Trabzon HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.