Trabzon’a yeni bir destinasyon: Çağlayan Şelalesi Projesi tam gaz ilerliyor

Genel (Ortahisar Belediyesi) - Trabzon Ortahisar Belediyesi | 11.01.2026 - 13:12, Güncelleme: 11.01.2026 - 13:16
 

Trabzon’a yeni bir destinasyon: Çağlayan Şelalesi Projesi tam gaz ilerliyor

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, kentin yeni turizm destinasyonu olacak Çağlayan Şelalesi Projesi’nde ulaşımı sağlayacak yolun yapımına başlandığını duyurdu. Proje tamamlandığında şelale, restoranı, göleti ve seyir teraslarıyla Trabzon’un en gözde mekanı olacak.
Trabzon’un gizli cenneti gün yüzüne çıkıyor: Çağlayan Şelalesi Projesi’nde yol çalışmaları başladı Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, kentin yeni turizm destinasyonu olacak Çağlayan Şelalesi Projesi’nde ulaşımı sağlayacak yolun yapımına başlandığını duyurdu. Proje tamamlandığında şelale, restoranı, göleti ve seyir teraslarıyla Trabzon’un en gözde mekanı olacak. Zorlu arazide hummalı çalışma Ortahisar Belediyesi, Özbirlik mahallesindeki saklı güzelliği turizme kazandırmak için düğmeye bastı: Yol ihalesi tamamlandı: Şelaleye ulaşımı sağlayacak yaklaşık 600 metrelik yolun ihalesi yapılarak müteahhit firmaya yer teslimi gerçekleştirildi. Hedef yıl sonu: Bölgenin zorlu topografik yapısına rağmen, yolun bu yılın sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Gelecek etaplar: Yolun bitmesinin hemen ardından; nostalji değirmeni, gölet, restoran, ahşap yürüyüş yolları, seyir terasları ve piknik alanlarının inşasına başlanacak. "Trabzon ekonomisine büyük katkı sağlayacak" Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Ahmet Kaya, projenin önemine şu sözlerle dikkat çekti: "Trabzon ekonomisini ayakta tutan en önemli sektör turizmdir. Çağlayan Şelalesi Projemiz tamamlandığında, kentimizin marka değerini yükseltecek ve yeni bir cazibe merkezi oluşturacağız. Doğaya zarar vermeden, herkesin heyecanla beklediği bu projeyi turizme kazandıracağız."  Editör yorumu: "Yeni bir turizm rotası doğuyor" Trabzon merkezine bu kadar yakın bir şelalenin turizme açılması çok akıllıca bir hamle. Özellikle yerli ve yabancı turistlerin şehir merkezinden uzaklaşmadan doğayla buluşabileceği bu nokta, Sümela ve Uzungöl trafiğini de rahatlatabilir. Ahmet Kaya’nın bu projeyi "5 Ağustos'ta duyurup" hızla icraata dökmesi, projenin ciddiyetini gösteriyor.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, kentin yeni turizm destinasyonu olacak Çağlayan Şelalesi Projesi’nde ulaşımı sağlayacak yolun yapımına başlandığını duyurdu. Proje tamamlandığında şelale, restoranı, göleti ve seyir teraslarıyla Trabzon’un en gözde mekanı olacak.

Trabzon’un gizli cenneti gün yüzüne çıkıyor: Çağlayan Şelalesi Projesi’nde yol çalışmaları başladı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, kentin yeni turizm destinasyonu olacak Çağlayan Şelalesi Projesi’nde ulaşımı sağlayacak yolun yapımına başlandığını duyurdu. Proje tamamlandığında şelale, restoranı, göleti ve seyir teraslarıyla Trabzon’un en gözde mekanı olacak.

Zorlu arazide hummalı çalışma

Ortahisar Belediyesi, Özbirlik mahallesindeki saklı güzelliği turizme kazandırmak için düğmeye bastı:

  • Yol ihalesi tamamlandı: Şelaleye ulaşımı sağlayacak yaklaşık 600 metrelik yolun ihalesi yapılarak müteahhit firmaya yer teslimi gerçekleştirildi.

  • Hedef yıl sonu: Bölgenin zorlu topografik yapısına rağmen, yolun bu yılın sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

  • Gelecek etaplar: Yolun bitmesinin hemen ardından; nostalji değirmeni, gölet, restoran, ahşap yürüyüş yolları, seyir terasları ve piknik alanlarının inşasına başlanacak.

" Trabzon ekonomisine büyük katkı sağlayacak"

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Ahmet Kaya, projenin önemine şu sözlerle dikkat çekti:

" Trabzon ekonomisini ayakta tutan en önemli sektör turizmdir. Çağlayan Şelalesi Projemiz tamamlandığında, kentimizin marka değerini yükseltecek ve yeni bir cazibe merkezi oluşturacağız. Doğaya zarar vermeden, herkesin heyecanla beklediği bu projeyi turizme kazandıracağız."

 Editör yorumu: "Yeni bir turizm rotası doğuyor"

Trabzon merkezine bu kadar yakın bir şelalenin turizme açılması çok akıllıca bir hamle. Özellikle yerli ve yabancı turistlerin şehir merkezinden uzaklaşmadan doğayla buluşabileceği bu nokta, Sümela ve Uzungöl trafiğini de rahatlatabilir. Ahmet Kaya’nın bu projeyi "5 Ağustos'ta duyurup" hızla icraata dökmesi, projenin ciddiyetini gösteriyor.

Trabzon HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.