Trabzon TSO aracılığıyla kadınların projelerine 10 milyon lira hibe desteği verildi

Ekonomi 08.03.2019 - 14:00, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Trabzon TSO aracılığıyla kadınların projelerine 10 milyon lira hibe desteği verildi

Trabzon TSO aracılığıyla kadınların projelerine 10 milyon lira hibe desteği verildi     Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, kadınların ekonomik hayatta daha fazla yer almasını arzu ettiklerini belirterek, “2018 yılında düzenlediğimiz girişimcilik eğitimlerine katılan kadınlara hazırlanan projelere 10 milyon liraya yakın hibe desteği verildi. Kadınların istihdamdan üretime, ihracattan profesyonel yöneticiliğe kadar ekonominin ve çalışma hayatının tüm aşamalarında yer alması ülkemize güç veriyor” dedi.       (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-6169601410457476", enable_page_level_ads: true }); “EĞİTİMLERE KATILANLARIN YARIDAN FAZLASI KADIN”       TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, oda tarafından düzenlenen KOSGEB Girişimcilik Eğitimlerine kadınların katılım oranının yüksek olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:       “Son 6 yılda 65 adet girişimcilik eğitimi programına 2 bin 390 kişi katıldı. Katılanların bin 332’sini kadınlar oluşturdu. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan girişimcilerimize yine odamız desteğinde 237 adet iş planı yazıldı. Bu iş planlarının 108’i kadın girişimcilerimiz için hazırlamıştır. Bu eğitimlerde başarılı olan kadınlar kendi işlerini kurarak ekonomiye artı değer katıyorlar. Yetiştirdiğimiz girişimci kadınların işyeri açılışlarına katılıyoruz. Kadınların kurduğu ve yönettiği çok başarılı işletmelerin topluma kazandırılmasından Türk ekonomisinin büyük bir fayda sağladığını görüyoruz. İstihdamdan üretime, ihracattan profesyonel yöneticiliğe kadar başarılı olan kadın patronlar ve çalışanlar ile ekonomimiz büyüyor. Kadınlar Türkiye’nin üretim gücünü artırıyor. İşletmelerin kuruluşundan başlayarak gelişimine ve ihracata kadar bütün aşamalarını büyük başarı ile yöneten kadınlar çevrelerine de rol model oluyorlar.”       “KADINLARA 2018’DE 10 MİLYON LİRA DESTEK”       Başkan Hacısalihoğlu, 2018 yılında 12 adet girişimcilik eğitim programı düzenlendiğini vurgulayarak, “Odamızdaki bu eğitimlere 265 kişi katıldı. Katılanların 150’sini kadınlar oluşturdu. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan girişimcilerimize yine odamız desteğiyle 45 adet iş planı yazıldı. Bu iş planlarının 21’i kadın girişimcilerimiz için hazırlanmıştır. 2018 yılında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na (TKDK) 16 proje hazırlanmış olup, proje sahiplerinin 15’i kadınlardan oluşmuştur.  Yazılan projelerin toplam bütçesi 17 milyon 475 bin TL’dir. Almaya hak kazanılan hibe tutarı 9 milyon 369 bin liraya ulaşmıştır” dedi.

Trabzon TSO aracılığıyla kadınların projelerine 10 milyon lira hibe desteği verildi

 

 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, kadınların ekonomik hayatta daha fazla yer almasını arzu ettiklerini belirterek, “2018 yılında düzenlediğimiz girişimcilik eğitimlerine katılan kadınlara hazırlanan projelere 10 milyon liraya yakın hibe desteği verildi. Kadınların istihdamdan üretime, ihracattan profesyonel yöneticiliğe kadar ekonominin ve çalışma hayatının tüm aşamalarında yer alması ülkemize güç veriyor” dedi.

 

 

 

“EĞİTİMLERE KATILANLARIN YARIDAN FAZLASI KADIN”

 

 

 

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, oda tarafından düzenlenen KOSGEB Girişimcilik Eğitimlerine kadınların katılım oranının yüksek olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

 

 

 

“Son 6 yılda 65 adet girişimcilik eğitimi programına 2 bin 390 kişi katıldı. Katılanların bin 332’sini kadınlar oluşturdu. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan girişimcilerimize yine odamız desteğinde 237 adet iş planı yazıldı. Bu iş planlarının 108’i kadın girişimcilerimiz için hazırlamıştır. Bu eğitimlerde başarılı olan kadınlar kendi işlerini kurarak ekonomiye artı değer katıyorlar. Yetiştirdiğimiz girişimci kadınların işyeri açılışlarına katılıyoruz. Kadınların kurduğu ve yönettiği çok başarılı işletmelerin topluma kazandırılmasından Türk ekonomisinin büyük bir fayda sağladığını görüyoruz. İstihdamdan üretime, ihracattan profesyonel yöneticiliğe kadar başarılı olan kadın patronlar ve çalışanlar ile ekonomimiz büyüyor. Kadınlar Türkiye’nin üretim gücünü artırıyor. İşletmelerin kuruluşundan başlayarak gelişimine ve ihracata kadar bütün aşamalarını büyük başarı ile yöneten kadınlar çevrelerine de rol model oluyorlar.”

 

 

 

“KADINLARA 2018’DE 10 MİLYON LİRA DESTEK”

 

 

 

Başkan Hacısalihoğlu, 2018 yılında 12 adet girişimcilik eğitim programı düzenlendiğini vurgulayarak, “Odamızdaki bu eğitimlere 265 kişi katıldı. Katılanların 150’sini kadınlar oluşturdu. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan girişimcilerimize yine odamız desteğiyle 45 adet iş planı yazıldı. Bu iş planlarının 21’i kadın girişimcilerimiz için hazırlanmıştır. 2018 yılında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na (TKDK) 16 proje hazırlanmış olup, proje sahiplerinin 15’i kadınlardan oluşmuştur.  Yazılan projelerin toplam bütçesi 17 milyon 475 bin TL’dir. Almaya hak kazanılan hibe tutarı 9 milyon 369 bin liraya ulaşmıştır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.