Trabzon Kadınlar Pazarına Büyükşehir Belediyesinden Geçici Çözüm

Genel 24.05.2019 - 16:47, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Trabzon Kadınlar Pazarına Büyükşehir Belediyesinden Geçici Çözüm

Trabzon Büyükşehir Belediyesince Ortahisar ilçesi Pazarkapı bölgesindeki tarihi Kadınlar Pazarı'nın yenileme çalışmaları kapsamında, pazar alanında satış yapan kadınların mağdur olmaması için bulunan geçici pazar yerinin önümüzdeki günlerde hizmete açılacağı bildirildi.
Trabzon Kadınlar Pazarına Büyükşehir Belediyesinden Geçici Çözüm   Trabzon Büyükşehir Belediyesince Ortahisar ilçesi Pazarkapı bölgesindeki tarihi Kadınlar Pazarı'nın yenileme çalışmaları kapsamında, pazar alanında satış yapan kadınların mağdur olmaması için bulunan geçici pazar yerinin önümüzdeki günlerde hizmete açılacağı bildirildi.   Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, pazarda köy ürünlerini satarak geçimlerini sağlayan kadınların, inşaat sürecinde mağdur olmaması için geçici bir pazar alanı oluşturduklarını belirterek, Trabzon'un sembollerinden biri haline gelen pazarın, tarihi dokusuna uygun olarak yenileneceğini ifade etti.   Zorluoğlu, pazarın mevcut hali göz önüne alındığında pazar yerinin yenilenmesinin elzem hale geldiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Pazar yenilenip hizmete alındığında Trabzon'a Türkiye'nin en modern köy pazarlarından birini kazandırmış olacağız. Kadınlar Pazarı, Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılarak yeniden inşa edilecek. Kadın pazarcıların bir geleneği yaşatarak, kendi ürettikleri köy ürünlerini, yeni köy pazarında da sergilemeye devam edebilecekler. Kadın pazarcıları, yenileme sürecinde mağdur etmemek için büyük gayret göstereceğiz. Yine Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırılan eski Halkbank binası yerinde, kadınlarımız için geçici bir satış alanı inşa ediyoruz. Bu alan mevcut Kadınlar Pazarı'na oldukça yakın. 940 metrekare alana kurduğumuz geçici satış alanında, 95 tezgah kurulacak. Ancak yeni köy pazarının hizmete girmesiyle bu alan kaldırılacak. Ramazandan sonra inşallah bu geçici pazar alanını hizmete almayı planlıyoruz."   Yeni köy pazarının projesi hakkında da bilgi veren Zorluoğlu, "Proje kapsamında köy pazarının bodrumunda kapalı otoparkımız bulunacak. Bu sayede alışverişe gelenlerin otopark ihtiyacı giderilecek. Pazarın zemin katında dükkanlar, birinci katında kadınlarımızın ürünlerini sergileyip satabilecekleri açık satış yerleri, ikinci katta ise esnaf lokantası yer alacak. Trabzon'umuza kazandıracağımız bu modern pazar yerinin, şehrimizin sosyo-ekonomisine önemli katkı sunacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.
Trabzon Büyükşehir Belediyesince Ortahisar ilçesi Pazarkapı bölgesindeki tarihi Kadınlar Pazarı'nın yenileme çalışmaları kapsamında, pazar alanında satış yapan kadınların mağdur olmaması için bulunan geçici pazar yerinin önümüzdeki günlerde hizmete açılacağı bildirildi.

Trabzon Kadınlar Pazarına Büyükşehir Belediyesinden Geçici Çözüm

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesince Ortahisar ilçesi Pazarkapı bölgesindeki tarihi Kadınlar Pazarı'nın yenileme çalışmaları kapsamında, pazar alanında satış yapan kadınların mağdur olmaması için bulunan geçici pazar yerinin önümüzdeki günlerde hizmete açılacağı bildirildi.

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, pazarda köy ürünlerini satarak geçimlerini sağlayan kadınların, inşaat sürecinde mağdur olmaması için geçici bir pazar alanı oluşturduklarını belirterek, Trabzon'un sembollerinden biri haline gelen pazarın, tarihi dokusuna uygun olarak yenileneceğini ifade etti.

 

Zorluoğlu, pazarın mevcut hali göz önüne alındığında pazar yerinin yenilenmesinin elzem hale geldiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Pazar yenilenip hizmete alındığında Trabzon'a Türkiye'nin en modern köy pazarlarından birini kazandırmış olacağız. Kadınlar Pazarı, Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılarak yeniden inşa edilecek. Kadın pazarcıların bir geleneği yaşatarak, kendi ürettikleri köy ürünlerini, yeni köy pazarında da sergilemeye devam edebilecekler. Kadın pazarcıları, yenileme sürecinde mağdur etmemek için büyük gayret göstereceğiz. Yine Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırılan eski Halkbank binası yerinde, kadınlarımız için geçici bir satış alanı inşa ediyoruz. Bu alan mevcut Kadınlar Pazarı'na oldukça yakın. 940 metrekare alana kurduğumuz geçici satış alanında, 95 tezgah kurulacak. Ancak yeni köy pazarının hizmete girmesiyle bu alan kaldırılacak. Ramazandan sonra inşallah bu geçici pazar alanını hizmete almayı planlıyoruz."

 

Yeni köy pazarının projesi hakkında da bilgi veren Zorluoğlu, "Proje kapsamında köy pazarının bodrumunda kapalı otoparkımız bulunacak. Bu sayede alışverişe gelenlerin otopark ihtiyacı giderilecek. Pazarın zemin katında dükkanlar, birinci katında kadınlarımızın ürünlerini sergileyip satabilecekleri açık satış yerleri, ikinci katta ise esnaf lokantası yer alacak. Trabzon'umuza kazandıracağımız bu modern pazar yerinin, şehrimizin sosyo-ekonomisine önemli katkı sunacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.