Trabzon ile Soçi ticaret odaları arasında iş birliği protokolü

Ekonomi 27.04.2019 - 13:13, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Trabzon ile Soçi ticaret odaları arasında iş birliği protokolü

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile Soçi Ticaret ve Sanayi Odası Bölgesel ve Dış Ekonomik İlişkiler Başkanı Vadim Levchenko arasında Trabzon-Soçi arasındaki arasındaki lojistik, ticaret ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için işbirliği protokolü imzalandı.
Trabzon ile Soçi ticaret odaları arasında iş birliği protokolü   Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile Soçi Ticaret ve Sanayi Odası Bölgesel ve Dış Ekonomik İlişkiler Başkanı Vadim Levchenko arasında Trabzon-Soçi arasındaki arasındaki lojistik, ticaret ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. TTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Soçi İşadamları Birliği Temsilcisi de olan Levchenko, iki bölge arasındaki ticaretin geliştirilmesi konusunda temaslarda bulunmak üzere Trabzon'a geld.     Türk ve Rus iş adamları arasında iki gün boyunca görüşmeler yapıldıktan sonra TTSO'da imza töreni gerçekleştirildi. Hacısalihoğlu, Trabzon ile Soçi Ticaret ve Sanayi Odaları arasında geçmişte var olan kardeş oda faaliyetlerinin devamı için çalışmaların vurgulayarak, "2019 yılı içinde iş zirvesi gerçekleştirmeyi, kruvaziyer turizmini geliştirmeyi ve feribot seferlerinin hayata geçirilmesini, çeşitli kültürel faaliyetlerde bulunmayı amaçlıyoruz." ifadesini kullandı.     Levchenko ise 2011 yılı öncesindeki ticari ilişkilere dönmek istediklerini, iki kardeş şehrin ortak çalışmalarının tekrar gelişmesi için elinden geleni yapacağını anlattı. Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Valery Tikhonov da protokolün imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Karadeniz'in iki yakasını buluşturan iş adamları inanıyorum ki bundan sonra da ilişkilerin gelişmesi için ellerinden geleni yapacaklardır. Bu törene katıldığım için çok mutluyum." değerlendirmesinde bulundu.     Konuşmaların ardından Hacısalihoğlu ve Levchenko arasında iş birliği protokolü imzalandı. Törenin ardından Levchenko, Hacısalihoğlu'na çeşitli hediyeler verdi.  
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile Soçi Ticaret ve Sanayi Odası Bölgesel ve Dış Ekonomik İlişkiler Başkanı Vadim Levchenko arasında Trabzon-Soçi arasındaki arasındaki lojistik, ticaret ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için işbirliği protokolü imzalandı.

Trabzon ile Soçi ticaret odaları arasında iş birliği protokolü

 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile Soçi Ticaret ve Sanayi Odası Bölgesel ve Dış Ekonomik İlişkiler Başkanı Vadim Levchenko arasında Trabzon-Soçi arasındaki arasındaki lojistik, ticaret ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. TTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Soçi İşadamları Birliği Temsilcisi de olan Levchenko, iki bölge arasındaki ticaretin geliştirilmesi konusunda temaslarda bulunmak üzere Trabzon'a geld.

 

 

Türk ve Rus iş adamları arasında iki gün boyunca görüşmeler yapıldıktan sonra TTSO'da imza töreni gerçekleştirildi. Hacısalihoğlu, Trabzon ile Soçi Ticaret ve Sanayi Odaları arasında geçmişte var olan kardeş oda faaliyetlerinin devamı için çalışmaların vurgulayarak, "2019 yılı içinde iş zirvesi gerçekleştirmeyi, kruvaziyer turizmini geliştirmeyi ve feribot seferlerinin hayata geçirilmesini, çeşitli kültürel faaliyetlerde bulunmayı amaçlıyoruz." ifadesini kullandı.

 

 

Levchenko ise 2011 yılı öncesindeki ticari ilişkilere dönmek istediklerini, iki kardeş şehrin ortak çalışmalarının tekrar gelişmesi için elinden geleni yapacağını anlattı. Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Valery Tikhonov da protokolün imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Karadeniz'in iki yakasını buluşturan iş adamları inanıyorum ki bundan sonra da ilişkilerin gelişmesi için ellerinden geleni yapacaklardır. Bu törene katıldığım için çok mutluyum." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Konuşmaların ardından Hacısalihoğlu ve Levchenko arasında iş birliği protokolü imzalandı. Törenin ardından Levchenko, Hacısalihoğlu'na çeşitli hediyeler verdi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.