Trabzon Devlet Tiyatrosu Baba, Heidi ve Kılçık Mahallesi oyunlarını sahneleyecek

Kültür-Sanat 18.04.2019 - 10:08, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Trabzon Devlet Tiyatrosu Baba, Heidi ve Kılçık Mahallesi oyunlarını sahneleyecek

Trabzon Devlet Tiyatrosu "Baba", "Heidi" ve "Kılçık Mahallesi" oyunlarını sahneleyecek
Trabzon'da kültür sanat - Trabzon Devlet Tiyatrosu Baba, Heidi ve Kılçık Mahallesi oyunlarını sahneleyecek   TRABZON (AA) - Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) sezonun yeni oyunu "Baba" ile çocuklar için "Heidi" ve "Kılçık Mahallesi"ni beğeniye sunacak. August Strindberg'in yazdığı, çevirisini Turan Oflazoğlu'nun yaptığı "Baba"nın rejisini Bilge Emin, yönetmen yardımcılığını Yavuz Topçuoğlu üstleniyor. Dekorunu Özlem Karabay, kostümlerini Ceren Karahan, ışık tasarımını Nihat Bahar, müziklerini Tuğrul Topçuoğlu, koreografisini Aslı Öztürk'ün hazırladığı oyunda, Yavuz Topçuoğlu, Didem Aygün, Mert Hürol, Fatma Kum Ertekin, Selin Poyraz, Ahmet Uzuner, Gürkan Erarslan ve Efecan Baştürk rol alıyor.  Eserde, evlendikten kısa süre sonra aralarındaki ilişki güç savaşına dönen Laura ile yüzbaşı Adolf'un, bu kez kızları Bertha'nın geleceği hakkında tek söz sahibi olma arzuları anlatılıyor.   Oyun, bugün, yarın ve 20 Nisan Cumartesi günü saat 20.00'de Haluk Ongan Sahnesi'nde izlenebilecek. - "Heidi" TDT, "Heidi" adlı çocuk oyununu da seyirciyle buluşturacak.  Johanna Spyri'nin yazdığı, Büşra Çalışkan ile Dilek Dalipler'in çevirisini yaptığı oyunun yönetmenliğini Ersin Ayhan üstleniyor.  Oyun, 21 Nisan Pazar günü saat 15.00'de, 22 Nisan Pazartesi günü saat 13.00'de ve 23 Nisan Salı günü saat 12.00 ve 15.00'de Haluk Ongan Sahnesi'nde beğeniye sunulacak. - "Kılçık Mahallesi"  TDT, ayrıca "Kılçık Mahallesi" oyununu da beğeniye sunacak. Nilbanu Engindeniz'in yazdığı, Mert Hürol'un yönettiği oyunda, Ercan Kılıçarslan, Selin Poyraz, Mahir Elvan, Gürkan Erarslan, Elvan Tibukoğlu, Efecan Baştürk, Ogün Kılıç, Erkan Akçelik, Aykut Güner, Dilek Tunç, Yeşim Kukul, Kübra Direkli ile Ezgi Memişoğlu rol alıyor. Yönetmen yardımcılığını Elvan Saliha Karahasan'ın yaptığı oyunun dekoru Fatih Yarşı, kostümleri Ceren Karahan, ışık tasarımı Muharrem Boran ve müziği Kemal Günüç'e ait. Oyun, 24 Nisan Çarşamba günü saat 15.00 ve 20.00'de Haluk Ongan Sahnesi'nde minik izleyicileriyle buluşacak. Öte yandan, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Trabzon, Rize, Giresun ve Ordu'dan sanatçıların eserlerinden oluşan "Karadeniz'in Renkleri" adlı resim sergisi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi'nde 22 Nisan'a kadar gezilebilir.
Trabzon Devlet Tiyatrosu "Baba", "Heidi" ve "Kılçık Mahallesi" oyunlarını sahneleyecek

Trabzon'da kültür sanat

- Trabzon Devlet Tiyatrosu Baba, Heidi ve Kılçık Mahallesi oyunlarını sahneleyecek

 

TRABZON (AA) - Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) sezonun yeni oyunu "Baba" ile çocuklar için "Heidi" ve "Kılçık Mahallesi"ni beğeniye sunacak.

August Strindberg'in yazdığı, çevirisini Turan Oflazoğlu'nun yaptığı "Baba"nın rejisini Bilge Emin, yönetmen yardımcılığını Yavuz Topçuoğlu üstleniyor.

Dekorunu Özlem Karabay, kostümlerini Ceren Karahan, ışık tasarımını Nihat Bahar, müziklerini Tuğrul Topçuoğlu, koreografisini Aslı Öztürk'ün hazırladığı oyunda, Yavuz Topçuoğlu, Didem Aygün, Mert Hürol, Fatma Kum Ertekin, Selin Poyraz, Ahmet Uzuner, Gürkan Erarslan ve Efecan Baştürk rol alıyor. 

Eserde, evlendikten kısa süre sonra aralarındaki ilişki güç savaşına dönen Laura ile yüzbaşı Adolf'un, bu kez kızları Bertha'nın geleceği hakkında tek söz sahibi olma arzuları anlatılıyor.

 

Oyun, bugün, yarın ve 20 Nisan Cumartesi günü saat 20.00'de Haluk Ongan Sahnesi'nde izlenebilecek.

- "Heidi"

TDT, "Heidi" adlı çocuk oyununu da seyirciyle buluşturacak. 

Johanna Spyri'nin yazdığı, Büşra Çalışkan ile Dilek Dalipler'in çevirisini yaptığı oyunun yönetmenliğini Ersin Ayhan üstleniyor. 

Oyun, 21 Nisan Pazar günü saat 15.00'de, 22 Nisan Pazartesi günü saat 13.00'de ve 23 Nisan Salı günü saat 12.00 ve 15.00'de Haluk Ongan Sahnesi'nde beğeniye sunulacak.

- "Kılçık Mahallesi"

 TDT, ayrıca "Kılçık Mahallesi" oyununu da beğeniye sunacak.

Nilbanu Engindeniz'in yazdığı, Mert Hürol'un yönettiği oyunda, Ercan Kılıçarslan, Selin Poyraz, Mahir Elvan, Gürkan Erarslan, Elvan Tibukoğlu, Efecan Baştürk, Ogün Kılıç, Erkan Akçelik, Aykut Güner, Dilek Tunç, Yeşim Kukul, Kübra Direkli ile Ezgi Memişoğlu rol alıyor.

Yönetmen yardımcılığını Elvan Saliha Karahasan'ın yaptığı oyunun dekoru Fatih Yarşı, kostümleri Ceren Karahan, ışık tasarımı Muharrem Boran ve müziği Kemal Günüç'e ait.

Oyun, 24 Nisan Çarşamba günü saat 15.00 ve 20.00'de Haluk Ongan Sahnesi'nde minik izleyicileriyle buluşacak.

Öte yandan, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Trabzon, Rize, Giresun ve Ordu'dan sanatçıların eserlerinden oluşan "Karadeniz'in Renkleri" adlı resim sergisi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi'nde 22 Nisan'a kadar gezilebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.