Trabzon Çocuk Sokağı Açıldı

Yaşam-Çevre 28.07.2017 - 08:49, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Trabzon Çocuk Sokağı Açıldı

Ortahisar 'da bir ilki gerçekleştirdi. Unutulmaya yüz tutmuş sek sek, mendil kapmaca ve pusula gibi çocuk oyunlarını tekrar canlandırmak için Üniversite Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Sardunya Parkı içinde Çocuk Sokağı'nı hayata geçirdi.
Trabzon Çocuk Sokağı  Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak için her mahalleye birden fazla park yapacaklarını söyledi. Son yıllarda artan yapılaşma ile birlikte şehirde yeşil alan ihtiyacının had safhaya ulaştığını belirten Başkan Genç, "İlimizde yoğun yapılaşma nedeniyle mahallelerimizde soluklanabileceğimiz, çocuklarımızın eğlenebileceği, mahalle sakinlerimizin oturacağı, dinleneceği ve sohbet edebileceği alanlar azaldı. Biz hep şunu söyledik. İlçemizdeki yeşil alan miktarını mutlaka artıracağız. Bunun gereği olarak da nüfus yoğunluğuna göre 85 mahallemizin tamamında en az bir iki park yapacağız. Daha kalabalık olan mahallelerimizde bu sayıyı daha da artıracağız. Kanuni, Konaklar, Çukurçayır ve Pelitli mahallelerimizde büyük çaplı parklarımızı tamamladık. Küçük çaplı parklarımızı zaten her mahallemizde yapıyoruz." diye konuştu. "PARKLARIMIZI KORUYALIM" Parkların korunması için vatandaşlara da uyarılarda bulunan Başkan Genç, parkların bütün vatandaşların ortak malı olduğunu ifade ederek parklarda bulunan oturma gruplarının, araç ve gereçlerin korunması için bütün vatandaşların hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi. Başkan Genç, "Bunlar hepimizin malı, kamunun malı. Parkların birinci hamisi vatandaşlarımızdır. Bu iş sadece zabıtayla olacak bir iş değil. Bu bilincin vatandaşlarımda da oluşması gerekiyor. Özellikle parklarımızın temiz tutulması, herkesin istifade ettiği park araç ve gereçlerine zarar verilmemesi her bir vatandaşımızın görevidir. Bütün vatandaşlarımızın bu duyarlılıkta olmasını bir kez daha ifade etmek istiyorum. Kamu malına zarar geldiği zaman onu yenilemek ayrı bir maliyet ve külfet gerektiriyor. O kaynağımızı oraya harcayacağımıza başka bir mahallemize yeni bir park ya da yapalım. Yol yapalım. onun bütün vatandaşlarımızı bu konuda hassasiyet göstermeye davet ediyorum. Parklarımızı temiz tutalım, bu parklarımız turistlerimiz için örnek olsun." sözlerine yer verdi
Ortahisar 'da bir ilki gerçekleştirdi. Unutulmaya yüz tutmuş sek sek, mendil kapmaca ve pusula gibi çocuk oyunlarını tekrar canlandırmak için Üniversite Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Sardunya Parkı içinde Çocuk Sokağı'nı hayata geçirdi.

Trabzon Çocuk Sokağı 

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak için her mahalleye birden fazla park yapacaklarını söyledi. Son yıllarda artan yapılaşma ile birlikte şehirde yeşil alan ihtiyacının had safhaya ulaştığını belirten Başkan Genç, "İlimizde yoğun yapılaşma nedeniyle mahallelerimizde soluklanabileceğimiz, çocuklarımızın eğlenebileceği, mahalle sakinlerimizin oturacağı, dinleneceği ve sohbet edebileceği alanlar azaldı. Biz hep şunu söyledik. İlçemizdeki yeşil alan miktarını mutlaka artıracağız. Bunun gereği olarak da nüfus yoğunluğuna göre 85 mahallemizin tamamında en az bir iki park yapacağız. Daha kalabalık olan mahallelerimizde bu sayıyı daha da artıracağız. Kanuni, Konaklar, Çukurçayır ve Pelitli mahallelerimizde büyük çaplı parklarımızı tamamladık. Küçük çaplı parklarımızı zaten her mahallemizde yapıyoruz." diye konuştu.

"PARKLARIMIZI KORUYALIM"

Parkların korunması için vatandaşlara da uyarılarda bulunan Başkan Genç, parkların bütün vatandaşların ortak malı olduğunu ifade ederek parklarda bulunan oturma gruplarının, araç ve gereçlerin korunması için bütün vatandaşların hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi. Başkan Genç, "Bunlar hepimizin malı, kamunun malı. Parkların birinci hamisi vatandaşlarımızdır. Bu iş sadece zabıtayla olacak bir iş değil. Bu bilincin vatandaşlarımda da oluşması gerekiyor. Özellikle parklarımızın temiz tutulması, herkesin istifade ettiği park araç ve gereçlerine zarar verilmemesi her bir vatandaşımızın görevidir. Bütün vatandaşlarımızın bu duyarlılıkta olmasını bir kez daha ifade etmek istiyorum. Kamu malına zarar geldiği zaman onu yenilemek ayrı bir maliyet ve külfet gerektiriyor. O kaynağımızı oraya harcayacağımıza başka bir mahallemize yeni bir park ya da yapalım. Yol yapalım. onun bütün vatandaşlarımızı bu konuda hassasiyet göstermeye davet ediyorum. Parklarımızı temiz tutalım, bu parklarımız turistlerimiz için örnek olsun." sözlerine yer verdi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.