Trabzon Büyükşehir Belediyesinde “Sıfır Atık Projesi” Başladı

Yaşam-Çevre 08.05.2018 - 09:48, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde “Sıfır Atık Projesi” Başladı

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde “Sıfır Atık Projesi” Başladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde ülke genelinde yürütülen “Sıfır Atık Projesi”, Trabzon Büyükşehir Belediyesinde uygulanmaya koyuldu.   Sıfır Atık Projesi kapsamında, Büyükşehir Belediyesine ait yerleşkelere;  atıkları ayrı toplamak ve tekrar ekonomiye kazandırmak amacıyla geri dönüşebilen atıkları,  atık pilleri ve Toprak Laboratuvarından çıkan kimyasal atıkları toplama noktaları oluşturuldu. Bu noktalarda toplanan atıklar geçici depolandırıldıktan sonra; değerlendirilebilir atıklar çevre lisanslı geri kazanım tesislerine, değerlendirilemeyenler ise çevre lisanslı bertaraf tesislerine gönderilecek.     Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediyesinin yazışmalarında kağıt kullanımını azaltmak ve israfı önlemek amacıyla Elektronik Belge Yönetim Sistemi kullanılıyor. Böylelikle gereksiz kâğıt kullanımının önüne geçilmesi hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi hizmet binalarında kullanılan “Sıfır Atık Projesi”nin diğer kamu kurumlarında da uygulanması için gerekli desteğin verilmesi planlanıyor.  

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde “Sıfır Atık Projesi” Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde ülke genelinde yürütülen “Sıfır Atık Projesi”, Trabzon Büyükşehir Belediyesinde uygulanmaya koyuldu.

  Sıfır Atık Projesi kapsamında, Büyükşehir Belediyesine ait yerleşkelere;  atıkları ayrı toplamak ve tekrar ekonomiye kazandırmak amacıyla geri dönüşebilen atıkları,  atık pilleri ve Toprak Laboratuvarından çıkan kimyasal atıkları toplama noktaları oluşturuldu.

Bu noktalarda toplanan atıklar geçici depolandırıldıktan sonra; değerlendirilebilir atıklar çevre lisanslı geri kazanım tesislerine, değerlendirilemeyenler ise çevre lisanslı bertaraf tesislerine gönderilecek.

    Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediyesinin yazışmalarında kağıt kullanımını azaltmak ve israfı önlemek amacıyla Elektronik Belge Yönetim Sistemi kullanılıyor. Böylelikle gereksiz kâğıt kullanımının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi hizmet binalarında kullanılan “Sıfır Atık Projesi”nin diğer kamu kurumlarında da uygulanması için gerekli desteğin verilmesi planlanıyor.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.