Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmete Devam Ediyor

Yaşam-Çevre 19.04.2017 - 17:00, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmete Devam Ediyor

‘SOSYAL DOKU PROGRAMI’ İLE ETKİN HİZMET SUNULUYOR Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yaptığı sosyal yardımların etkin bir şekilde yürütülebilesi ve takibinin yapılabilmesi için ‘Sosyal Doku Programı’ uygulamaya sokuldu
‘SOSYAL DOKU PROGRAMI’ İLE ETKİN HİZMET SUNULUYOR Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yaptığı sosyal yardımların etkin bir şekilde yürütülebilesi ve takibinin yapılabilmesi için  ‘Sosyal Doku Programı’ uygulamaya sokuldu. Programla birlikte sosyal yardımların sistemli, düzenli ve etkin bir şekilde yürütülerek takibinin yapılması imkânı elde ediliyor. Sosyal Doku Programı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımların ulaştırılmasında geçen tüm süreçler sistemden takip ediliyor ve aksaklıklar anında tespit edilerek giderilebiliyor. Program aracılığı ile vatandaşa yardımın ulaşma süreci kısalırken, mükerrer yardımların da önüne geçilmesi sağlanıyor. Programla birlikte Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğünün yapmış olduğu tüm işlemler adım adım kayıt altına alınırken, şehir genelinde yapılacak tüm sosyal projeler için de bir alt yapı ve veri tabanı oluşturuluyor. ‘GÖNÜL KAZAN PROJESİ’ İLE VATANDAŞLARA GİDİLİYOR Büyükşehir Belediyesi, evlerinde yemek pişirme imkânı bulunmayan yaşlı, kimsesiz, engelli, bakıma muhtaç bireylere günde iki öğün sıcak yemek ikramında bulunuyor. Belediye ekipleri 25 aileden 61 kişiye aylık 3 bin 660 öğün sıcak yemeği vatandaşların evlerine giderek teslim ediyor. Proje kapsamında ayrıca Büyükşehir Belediyesinde görev yapmakta olan sosyologlar, sosyal yardım yapılan ihtiyaçlı aileleri evlerinde ziyaret ederek sorun ve isteklerini dinliyor. Kart 61 ile yardım yapılan 2 bin 783 aile, evde bakım ve temizlik hizmeti verilen 113 ailenin yanı sıra, diğer sosyal yardımların yapıldığı diğer aileleri de evlerinde ziyaret eden sosyologlar ailelerle yakından ilgilenme ve sorunlarını çözüme kavuşturma imkânı buluyor.   
‘SOSYAL DOKU PROGRAMI’ İLE ETKİN HİZMET SUNULUYOR Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yaptığı sosyal yardımların etkin bir şekilde yürütülebilesi ve takibinin yapılabilmesi için ‘Sosyal Doku Programı’ uygulamaya sokuldu

‘SOSYAL DOKU PROGRAMI’ İLE ETKİN HİZMET SUNULUYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yaptığı sosyal yardımların etkin bir şekilde yürütülebilesi ve takibinin yapılabilmesi için  ‘Sosyal Doku Programı’ uygulamaya sokuldu. Programla birlikte sosyal yardımların sistemli, düzenli ve etkin bir şekilde yürütülerek takibinin yapılması imkânı elde ediliyor. Sosyal Doku Programı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımların ulaştırılmasında geçen tüm süreçler sistemden takip ediliyor ve aksaklıklar anında tespit edilerek giderilebiliyor. Program aracılığı ile vatandaşa yardımın ulaşma süreci kısalırken, mükerrer yardımların da önüne geçilmesi sağlanıyor. Programla birlikte Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğünün yapmış olduğu tüm işlemler adım adım kayıt altına alınırken, şehir genelinde yapılacak tüm sosyal projeler için de bir alt yapı ve veri tabanı oluşturuluyor.

Trabzon Belediyesi Sosyal Hizmete Devam ediyor




‘GÖNÜL KAZAN PROJESİ’ İLE VATANDAŞLARA GİDİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi, evlerinde yemek pişirme imkânı bulunmayan yaşlı, kimsesiz, engelli, bakıma muhtaç bireylere günde iki öğün sıcak yemek ikramında bulunuyor. Belediye ekipleri 25 aileden 61 kişiye aylık 3 bin 660 öğün sıcak yemeği vatandaşların evlerine giderek teslim ediyor. Proje kapsamında ayrıca Büyükşehir Belediyesinde görev yapmakta olan sosyologlar, sosyal yardım yapılan ihtiyaçlı aileleri evlerinde ziyaret ederek sorun ve isteklerini dinliyor. Kart 61 ile yardım yapılan 2 bin 783 aile, evde bakım ve temizlik hizmeti verilen 113 ailenin yanı sıra, diğer sosyal yardımların yapıldığı diğer aileleri de evlerinde ziyaret eden sosyologlar ailelerle yakından ilgilenme ve sorunlarını çözüme kavuşturma imkânı buluyor.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.