Tehlike bazen bizim davranışımızda yatar

Yaşam-Çevre 29.06.2018 - 16:55, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Tehlike bazen bizim davranışımızda yatar

- Son zamanlarda artan ve genellikle küçük yaştaki çocukların karşılaştıkları ev kazalarına karşı Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt, ebeveynlere tavsiyelerde bulundu - İl Müdürü Ahmet Kurt: - "Unutmamak gerekir ki tehlike sadece araç ve gereçlerde değildir. Tehlike bazen bizim davranışımızda yatar"
"Tehlike bazen bizim davranışımızda yatar"       TRABZON (AA) - Son zamanlarda artan ve genellikle küçük yaştaki çocukların karşılaştıkları ev kazalarına karşı Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt, ebeveynlere tavsiyelerde bulundu. Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, çocukların yüksekten düşme, boğulma, kaybolma gibi olumsuz olayları çevreden ve medyadan haberdar olarak üzüldüklerini aktararak, bu tür olayların önüne geçilmesinin küçük ve önemsiz gibi görünen bir takım önlemlerle mümkün olduğunu ifade etti.     Kurt, çocukların öğrenme isteklerinde merak duygusunun önemli bir unsur olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:     "Özellikle 0-3 yaş grubu çocuklar çevreyi daha iyi tanımak, bakmak, dokunmak ve tatmak ister. Yetişkinleri taklit eder.Tehlikeyi bizim gözümüzle algılayamaz ve bu merak davranışlarının ardından kendine gelecek zararı kestiremezler. Bu sebeple çocukları kazalarda korumak yetişkinlerin bakım sorumluluğundadır." Meydana gelen olaylar sonucunda "Eyvah!" dememek için özellikle evde çocukların, göz hizasına inerek onlar için olası tehlikeleri keşfetmek gerektiğine vurgu yapan Kurt, ebeveynlere şu tavsiyelerde bulundu:      "Banyo, mutfak, salon, merdiven ve balkonun çocuğunuz için ne denli güvenli olduğunu bir kez daha düşünün. Temizlik maddelerini, kesici ve delici aletleri çocukların ulaşabileceği yerlerden uzak tutun. Balkonda sandalye ve araç bulundurmayın. 'Benim çocuğum akıllıdır öyle şeyler yapmaz!' demeyin. Ayrıca unutmamak gerekir ki tehlike sadece araç ve gereçlerde değildir. Tehlike bazen bizim davranışımızda yatar. Örneğin, kaldırımda annesinin elinden tutarak yürüyen bir çocuk araçların geçtiği yönde olmamalı, ya da çocuklarla birlikte yüzmek için denize gidildiğinde yüzme ve güneşlenme faaliyeti çocuklarla eş zamanlı yapılmalı."     Kurt, Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak Sosyal Hizmet Merkezlerince eğitim programları planladıklarını belirterek, çocuklara yönelik risk faktörlerinin tespit edilmesine, ailelerin talepte bulunması durumunda ilgili uzmanlarca da gerekli desteğin verebileceğini bildirdi.
- Son zamanlarda artan ve genellikle küçük yaştaki çocukların karşılaştıkları ev kazalarına karşı Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt, ebeveynlere tavsiyelerde bulundu - İl Müdürü Ahmet Kurt: - "Unutmamak gerekir ki tehlike sadece araç ve gereçlerde değildir. Tehlike bazen bizim davranışımızda yatar"

"Tehlike bazen bizim davranışımızda yatar"

 
 
 
TRABZON (AA) - Son zamanlarda artan ve genellikle küçük yaştaki çocukların karşılaştıkları ev kazalarına karşı Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt, ebeveynlere tavsiyelerde bulundu.
Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, çocukların yüksekten düşme, boğulma, kaybolma gibi olumsuz olayları çevreden ve medyadan haberdar olarak üzüldüklerini aktararak, bu tür olayların önüne geçilmesinin küçük ve önemsiz gibi görünen bir takım önlemlerle mümkün olduğunu ifade etti.
 
 
Kurt, çocukların öğrenme isteklerinde merak duygusunun önemli bir unsur olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
 
 
"Özellikle 0-3 yaş grubu çocuklar çevreyi daha iyi tanımak, bakmak, dokunmak ve tatmak ister. Yetişkinleri taklit eder.Tehlikeyi bizim gözümüzle algılayamaz ve bu merak davranışlarının ardından kendine gelecek zararı kestiremezler. Bu sebeple çocukları kazalarda korumak yetişkinlerin bakım sorumluluğundadır."
Meydana gelen olaylar sonucunda "Eyvah!" dememek için özellikle evde çocukların, göz hizasına inerek onlar için olası tehlikeleri keşfetmek gerektiğine vurgu yapan Kurt, ebeveynlere şu tavsiyelerde bulundu:
 
 
 "Banyo, mutfak, salon, merdiven ve balkonun çocuğunuz için ne denli güvenli olduğunu bir kez daha düşünün. Temizlik maddelerini, kesici ve delici aletleri çocukların ulaşabileceği yerlerden uzak tutun. Balkonda sandalye ve araç bulundurmayın. 'Benim çocuğum akıllıdır öyle şeyler yapmaz!' demeyin. Ayrıca unutmamak gerekir ki tehlike sadece araç ve gereçlerde değildir. Tehlike bazen bizim davranışımızda yatar. Örneğin, kaldırımda annesinin elinden tutarak yürüyen bir çocuk araçların geçtiği yönde olmamalı, ya da çocuklarla birlikte yüzmek için denize gidildiğinde yüzme ve güneşlenme faaliyeti çocuklarla eş zamanlı yapılmalı."
 
 
Kurt, Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak Sosyal Hizmet Merkezlerince eğitim programları planladıklarını belirterek, çocuklara yönelik risk faktörlerinin tespit edilmesine, ailelerin talepte bulunması durumunda ilgili uzmanlarca da gerekli desteğin verebileceğini bildirdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.