Ortahisar Sevgi Aşısı projesi

Yaşam-Çevre 01.07.2018 - 18:04, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Ortahisar Sevgi Aşısı projesi

"Ortahisar Sevgi Aşısı" projesi     TRABZON (AA) - Trabzon'da çocuklara küçük yaşta hayvan sevgisinin aşılanması amacıyla Ortahisar Belediyesi önderliğinde Ortahisar Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hayvanları Koruma Derneği iş birliğinde yürütülen "Ortahisar Sevgi Aşısı" projesi ilgi görüyor. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 2 yıldır devam eden projenin, vatandaşlar ve öğrenciler tarafından büyük ilgi ve sevgiyle kabul görmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Okullardaki çocuklara hayvan sevgisi aşılama ve barınaklardaki köpeklere güzel bir yuva hazırlamanın derdiyle bu projeye başladıklarına dikkati çeken Genç, "Biz şunu çok iyi biliyoruz ki hayvanı seven doğayı da sever, insanı da sever. Çocuklarımıza küçük yaşta bu sevgiyi aşılayarak geleceğe dair umut dolu bir yatırım yapmanın sevincini yaşıyoruz. Okullarımız da çocuklarımız da projeden gayet memnun." ifadesini kullandı.   Genç, hayvan sevgisinin önemine işaret ederek, şunları kaydetti:   "Bizler sadece insanlara değil, bütün canlılara karşı merhametli olunması emredilen bir dinin mensuplarıyız. Geçenlerde şahit olduğumuz ve yüreklerimizi yaralayan, patileri bazı caniler tarafından kesilmiş köpeğin fotoğrafı hatırımdan hiç çıkmıyor. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak bu hadiselerin yaşanmasına mani olmak ve toplumdaki hayvan sevgisini artırmak için böyle güzel bir projeyi başlatmış olduk. Bu proje kapsamında yavrularımızın sevgi ile aşılanmasını hedeflediğimiz için projemizin ismini Ortahisar Sevgi Aşısı olarak koyduk. Hem barınaktan alınan köpeklerimizin sevinci hem de çocuklarımızın yüzlerindeki tebessüm ve neşeyi görmenin mutluluğu paha biçilmez bir duygu." Çamlık Çocuk Yuvası, Çamoba Köşk Huzurevi, Çimenli Sosyal Bilimler Lisesi, İMKB Kız Meslek Lisesi, Kanuni Anadolu Lisesi, Bahçeşehir Koleji, TED Koleji ve Yalıncak Sosyal Bilimler Lisesi'nde uygulanan projenin daha çok okulda hayata geçirilmesi planlanıyor.

"Ortahisar Sevgi Aşısı" projesi

 
 

TRABZON (AA) - Trabzon'da çocuklara küçük yaşta hayvan sevgisinin aşılanması amacıyla Ortahisar Belediyesi önderliğinde Ortahisar Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hayvanları Koruma Derneği iş birliğinde yürütülen "Ortahisar Sevgi Aşısı" projesi ilgi görüyor.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 2 yıldır devam eden projenin, vatandaşlar ve öğrenciler tarafından büyük ilgi ve sevgiyle kabul görmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Okullardaki çocuklara hayvan sevgisi aşılama ve barınaklardaki köpeklere güzel bir yuva hazırlamanın derdiyle bu projeye başladıklarına dikkati çeken Genç, "Biz şunu çok iyi biliyoruz ki hayvanı seven doğayı da sever, insanı da sever. Çocuklarımıza küçük yaşta bu sevgiyi aşılayarak geleceğe dair umut dolu bir yatırım yapmanın sevincini yaşıyoruz. Okullarımız da çocuklarımız da projeden gayet memnun." ifadesini kullandı.

 

Genç, hayvan sevgisinin önemine işaret ederek, şunları kaydetti:

 

"Bizler sadece insanlara değil, bütün canlılara karşı merhametli olunması emredilen bir dinin mensuplarıyız. Geçenlerde şahit olduğumuz ve yüreklerimizi yaralayan, patileri bazı caniler tarafından kesilmiş köpeğin fotoğrafı hatırımdan hiç çıkmıyor. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak bu hadiselerin yaşanmasına mani olmak ve toplumdaki hayvan sevgisini artırmak için böyle güzel bir projeyi başlatmış olduk. Bu proje kapsamında yavrularımızın sevgi ile aşılanmasını hedeflediğimiz için projemizin ismini Ortahisar Sevgi Aşısı olarak koyduk. Hem barınaktan alınan köpeklerimizin sevinci hem de çocuklarımızın yüzlerindeki tebessüm ve neşeyi görmenin mutluluğu paha biçilmez bir duygu."

Çamlık Çocuk Yuvası, Çamoba Köşk Huzurevi, Çimenli Sosyal Bilimler Lisesi, İMKB Kız Meslek Lisesi, Kanuni Anadolu Lisesi, Bahçeşehir Koleji, TED Koleji ve Yalıncak Sosyal Bilimler Lisesi'nde uygulanan projenin daha çok okulda hayata geçirilmesi planlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.