Ortahisar İlçesi Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi ile 12 Bahçe Kuruldu

Yaşam-Çevre 31.05.2018 - 23:52, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Ortahisar İlçesi Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi ile 12 Bahçe Kuruldu

Ortahisar İlçesi Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi' dâhilinde 535 aşılı meyve fidanı ile 12 kapama meyve bahçesi kuruldu
Ortahisar İlçesi Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi  ile 12 Bahçe Kuruldu Bölge çevre(ekolojik) koşullarına uyumlu meyve çeşitlerinin ön plana çıkarıldığı 'Ortahisar İlçesi Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi' dâhilinde 535 aşılı meyve fidanı ile 12 kapama meyve bahçesi kuruldu.   Çalışmalarla ilgili izahat yapan gıda ziraat ve Hayvancılık İlçe Müdürü Bülent BAYRAK, İlçe Müdürlüğü Proje Yürütme Birimi'nin projeden yararlanmak isteyen çiftçilerin müracaatlarının arkasından meyve bahçesi kurulacak arazinin toprak yapısının uygunluğunu, arazinin güneşlenme durumunu, çevresine örnek teşkil edebilecek konumda olup olmadığını değerlendirerek meyve bahçelerinin sürdürülebilir olması açısından özverili bir çalışmada bulunulduğunu söylemiş oldu.   Proje hazırlanırken yetiştiricilik yönünden yörenin iklimiyle barışık meyve çeşitlerine önem verildiğini; 135 adet kızılcık, 90 tane Trabzon hurması, 60 adet Rize mandarini ve 250 tane maviyemiş fidanının toprakla buluşturulduğunu ifade eden İlçe Müdürü, tüm bu çalışmaları yürütürken farkındalık oluşturmak amacıyla Ortahisar İlçe ulusal Eğitim Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yürüterek, meyve bahçelerinin oluşturulması sürecinde Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin fidan dikimi çalışmalarına katılımlarının sağlandığını belirtti.   Başarılı olduğu gözlenen 'Ortahisar İlçesi Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi'nin, yeni bahçelerin kurulması ile ilçede kalıcı olması fakatçlanıyor. 
Ortahisar İlçesi Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi' dâhilinde 535 aşılı meyve fidanı ile 12 kapama meyve bahçesi kuruldu

Ortahisar İlçesi Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi  ile 12 Bahçe Kuruldu

Bölge çevre(ekolojik) koşullarına uyumlu meyve çeşitlerinin ön plana çıkarıldığı 'Ortahisar İlçesi Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi' dâhilinde 535 aşılı meyve fidanı ile 12 kapama meyve bahçesi kuruldu.

 

Çalışmalarla ilgili izahat yapan gıda ziraat ve Hayvancılık İlçe Müdürü Bülent BAYRAK, İlçe Müdürlüğü Proje Yürütme Birimi'nin projeden yararlanmak isteyen çiftçilerin müracaatlarının arkasından meyve bahçesi kurulacak arazinin toprak yapısının uygunluğunu, arazinin güneşlenme durumunu, çevresine örnek teşkil edebilecek konumda olup olmadığını değerlendirerek meyve bahçelerinin sürdürülebilir olması açısından özverili bir çalışmada bulunulduğunu söylemiş oldu.

 

Proje hazırlanırken yetiştiricilik yönünden yörenin iklimiyle barışık meyve çeşitlerine önem verildiğini; 135 adet kızılcık, 90 tane Trabzon hurması, 60 adet Rize mandarini ve 250 tane maviyemiş fidanının toprakla buluşturulduğunu ifade eden İlçe Müdürü, tüm bu çalışmaları yürütürken farkındalık oluşturmak amacıyla Ortahisar İlçe ulusal Eğitim Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yürüterek, meyve bahçelerinin oluşturulması sürecinde Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin fidan dikimi çalışmalarına katılımlarının sağlandığını belirtti.

 

Başarılı olduğu gözlenen 'Ortahisar İlçesi Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi'nin, yeni bahçelerin kurulması ile ilçede kalıcı olması fakatçlanıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.