Ortahisar Belediye Başkanı Genç, üniversiteyi kazanan öğrencileri kabul etti

Gündem 10.09.2018 - 18:55, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Ortahisar Belediye Başkanı Genç, üniversiteyi kazanan öğrencileri kabul etti

Ortahisar Belediyesi'nin Üniversiteye Hazırlık Kurslarından lisans programlarını kazanan öğrenciler Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'i makamında ziyaret etti. Başkan Genç ile bir süre görüşen öğrenciler desteklerinden ötürü Başkan Genç'e teşekkür ederek çiçek takdim etti.
Ortahisar Belediye Başkanı Genç, üniversiteyi kazanan öğrencileri kabul etti   Ortahisar Belediyesi'nin Üniversiteye Hazırlık Kurslarından lisans programlarını kazanan öğrenciler Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'i makamında ziyaret etti.  Başkan Genç ile bir süre görüşen öğrenciler desteklerinden ötürü Başkan Genç'e teşekkür ederek çiçek takdim etti.   Ortahisar Belediyesi'nin Üniversiteye Hazırlık Kursları başarı çıtasını her geçen  yıl daha da yükseltiyor.   Ortahisar Belediyesi'nin ücretsiz Üniversiteye Hazırlık Kursu'ndan sınavlara giren öğrencilerden 117 öğrenci dört yıllık bir lisans programına yerleşti. Öğrenciler; diş hekimliği, eczacılık, hukuk, mühendislik, mimarlık, ilahiyat, iletişim, Eğitim ve fen edebiyat fakültesi gibi birçok farklı bölüme yerleşti.   Tercih yapan 352 öğrenci ise çeşitli üniversitelerin ön lisans programlarına yerleşti. Toplamda ise 529 öğrenci bir lisans programına yerleşti. İlk tercihlerinde yerleşemeyen öğrencilerin bazıları ek yerleştirmelere başvuracak. Hazırlık Kurslarına katılan öğrencilerin başarı oranı ise 83 olarak gerçekleşti.   HER TÜRLÜ FEDAKÂRLIKTA BULUNDUK   Öğrencilerin kaliteli bir şekilde eğitim almaları için her türlü fedakarlıkta bulunduklarını belirten Başkan Genç, "Belediye olarak her zaman eğitim denince akan sular durur anlayışıyla hareket ettik. Eğitim bizim en öncelikli konularımız arasında yer alıyor. Her zaman dediğim gibi 'Eğitim altın kaplama asfalt yol yapmaktan daha önemlidir'. Ülkemizi, vatanımızı, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin nitelikli bir şekilde yetişmesi hepimizin ortak arzusudur. Eğer bizler vatanını, milletini ve milli değerlerini seven donanımlı bireylerin yetiştirilmesine katkı veriyorsak ne mutlu bize. Sizlerin üniversiteye hazırlık kurslarında kaliteli bir şekilde eğitim almanız için her türlü fedakarlıkta bulunduk.   Öğretmenlerden tutun da eğitim materyallerine, araç gereçlerine kadar her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündük. Ülkemizin, bizi aydınlık yarınlara taşıyacak, bilim, teknoloji kültür ve sanat alanında diğer ülkelerle rekabet edebilecek konuma taşıyacak nesillere ihtiyacı var. Sizler kazandığınız üniversitelerde okuyarak ülkemizin yetişmiş insan gücü ihtiyacını karşılayacaksınız. Sizlerin başarılarınızdan dolayı tebrik ediyorum, kutluyorum. Ve üniversite eğitiminizde sizlere başarılar, kolaylıklar diliyorum. İnşallah kazandığınız bölümleri başarıyla bitirerek bu ülkenin geleceğine yön verecek bireyler olarak vatanımıza hizmet etmeye devam edeceksiniz. Bizler her zaman sizlere destek olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.
Ortahisar Belediyesi'nin Üniversiteye Hazırlık Kurslarından lisans programlarını kazanan öğrenciler Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'i makamında ziyaret etti. Başkan Genç ile bir süre görüşen öğrenciler desteklerinden ötürü Başkan Genç'e teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Ortahisar Belediye Başkanı Genç, üniversiteyi kazanan öğrencileri kabul etti

 

Ortahisar Belediyesi'nin Üniversiteye Hazırlık Kurslarından lisans programlarını kazanan öğrenciler Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'i makamında ziyaret etti.  Başkan Genç ile bir süre görüşen öğrenciler desteklerinden ötürü Başkan Genç'e teşekkür ederek çiçek takdim etti.

 

Ortahisar Belediyesi'nin Üniversiteye Hazırlık Kursları başarı çıtasını her geçen  yıl daha da yükseltiyor.

 

Ortahisar Belediyesi'nin ücretsiz Üniversiteye Hazırlık Kursu'ndan sınavlara giren öğrencilerden 117 öğrenci dört yıllık bir lisans programına yerleşti. Öğrenciler; diş hekimliği, eczacılık, hukuk, mühendislik, mimarlık, ilahiyat, iletişim, Eğitim ve fen edebiyat fakültesi gibi birçok farklı bölüme yerleşti.

 

Tercih yapan 352 öğrenci ise çeşitli üniversitelerin ön lisans programlarına yerleşti. Toplamda ise 529 öğrenci bir lisans programına yerleşti. İlk tercihlerinde yerleşemeyen öğrencilerin bazıları ek yerleştirmelere başvuracak. Hazırlık Kurslarına katılan öğrencilerin başarı oranı ise 83 olarak gerçekleşti.

 

HER TÜRLÜ FEDAKÂRLIKTA BULUNDUK

 

Öğrencilerin kaliteli bir şekilde eğitim almaları için her türlü fedakarlıkta bulunduklarını belirten Başkan Genç, "Belediye olarak her zaman eğitim denince akan sular durur anlayışıyla hareket ettik. Eğitim bizim en öncelikli konularımız arasında yer alıyor. Her zaman dediğim gibi 'Eğitim altın kaplama asfalt yol yapmaktan daha önemlidir'. Ülkemizi, vatanımızı, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin nitelikli bir şekilde yetişmesi hepimizin ortak arzusudur. Eğer bizler vatanını, milletini ve milli değerlerini seven donanımlı bireylerin yetiştirilmesine katkı veriyorsak ne mutlu bize. Sizlerin üniversiteye hazırlık kurslarında kaliteli bir şekilde eğitim almanız için her türlü fedakarlıkta bulunduk.

 

Öğretmenlerden tutun da eğitim materyallerine, araç gereçlerine kadar her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündük. Ülkemizin, bizi aydınlık yarınlara taşıyacak, bilim, teknoloji kültür ve sanat alanında diğer ülkelerle rekabet edebilecek konuma taşıyacak nesillere ihtiyacı var. Sizler kazandığınız üniversitelerde okuyarak ülkemizin yetişmiş insan gücü ihtiyacını karşılayacaksınız. Sizlerin başarılarınızdan dolayı tebrik ediyorum, kutluyorum. Ve üniversite eğitiminizde sizlere başarılar, kolaylıklar diliyorum. İnşallah kazandığınız bölümleri başarıyla bitirerek bu ülkenin geleceğine yön verecek bireyler olarak vatanımıza hizmet etmeye devam edeceksiniz. Bizler her zaman sizlere destek olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.