Lise Öğrencileri Topraksız Tarımı Deneyimledi

Eğitim 29.05.2018 - 08:39, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Lise Öğrencileri Topraksız Tarımı Deneyimledi

Trabzon Fen Lisesinde eğitim öğrenim gören iki öğrenci, televizyonda gördükleri serayı örnek alarak topraksız tarım metoduyla marul yetiştirdi.
Lise öğrencileri topraksız tarımı deneyimledi     TRABZON (AA) - Trabzon Fen Lisesinde eğitim öğrenim gören iki öğrenci, televizyonda gördükleri serayı örnek alarak topraksız tarım metoduyla marul yetiştirdi.    Trabzon Fen Lisesi 11. sınıf öğrencileri Yahya Kalkan ve Ahmed Taha Akın, televizyonda izledikleri topraksız tarım üreticiliğini araştırarak, okulun laboratuvarında tasarladıkları sistemle marul yetiştirdi.   Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşıyla birlikte topraksız tarım üretimini araştırarak, uygulamaya çalıştıklarını söyledi.   Topraksız tarımın oldukça yaygın olduğunu dile getiren Kalkan, şunları kaydetti:   "Topraksız bir ürünün yetişmesi ve yenilebilir olması ilgimizi çekti. Yaklaşık 40 gün kendimize küçük bir alan oluşturarak, ürünümüzü yetiştirmeye başladık. Su içerisinde olduğu için yetişmesi de duyunun değiştirilmesi de kolay oluyor. Ve sürekli suyun içerisinde yetiştiği için hem daha hızlı büyüyor hem de daha kolay yetişiyor. Hava alması fileli saksı kullandık, içerisine için kil topu ve hava pompası yerleştirdik. "    Kalkan, okulda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Platformu kapsamında projenin tanıtımını yaptığını ve katılımcılardan ilgi gördüğünü belirtti.   İlerleyen zamanlarda farklı bitkiler yetiştirmeyi de düşündüklerini söyleyen Kalkan, projeyi geliştirmeyi düşündüklerini ifade etti.
Trabzon Fen Lisesinde eğitim öğrenim gören iki öğrenci, televizyonda gördükleri serayı örnek alarak topraksız tarım metoduyla marul yetiştirdi.

Lise öğrencileri topraksız tarımı deneyimledi

 
 

TRABZON (AA) - Trabzon Fen Lisesinde eğitim öğrenim gören iki öğrenci, televizyonda gördükleri serayı örnek alarak topraksız tarım metoduyla marul yetiştirdi. 

 

Trabzon Fen Lisesi 11. sınıf öğrencileri Yahya Kalkan ve Ahmed Taha Akın, televizyonda izledikleri topraksız tarım üreticiliğini araştırarak, okulun laboratuvarında tasarladıkları sistemle marul yetiştirdi.

 

Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşıyla birlikte topraksız tarım üretimini araştırarak, uygulamaya çalıştıklarını söyledi.

 

Topraksız tarımın oldukça yaygın olduğunu dile getiren Kalkan, şunları kaydetti:

 

"Topraksız bir ürünün yetişmesi ve yenilebilir olması ilgimizi çekti. Yaklaşık 40 gün kendimize küçük bir alan oluşturarak, ürünümüzü yetiştirmeye başladık. Su içerisinde olduğu için yetişmesi de duyunun değiştirilmesi de kolay oluyor. Ve sürekli suyun içerisinde yetiştiği için hem daha hızlı büyüyor hem de daha kolay yetişiyor. Hava alması fileli saksı kullandık, içerisine için kil topu ve hava pompası yerleştirdik. " 

 

Kalkan, okulda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Platformu kapsamında projenin tanıtımını yaptığını ve katılımcılardan ilgi gördüğünü belirtti.

 

İlerleyen zamanlarda farklı bitkiler yetiştirmeyi de düşündüklerini söyleyen Kalkan, projeyi geliştirmeyi düşündüklerini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.