Lisans Alan Kulüp Sayısı 29'a Yükseldi! 1461 Trabzon FK Detayı

Trabzonspor 23.06.2026 - 12:02, Güncelleme: 23.06.2026 - 12:11 1324 kez okundu.
 

Lisans Alan Kulüp Sayısı 29'a Yükseldi! 1461 Trabzon FK Detayı

TFF Kulüp Lisans Kurulu 2026-2027 sezonu ikinci aşama ulusal lisans kararlarını açıkladı! Trendyol Süper Lig, 1. Lig ve Nesine 2. Lig'den ulusal lisans alan yeni takımların tam listesi, 1461 Trabzon FK'nın durumu ve ceza alan kulüplerin detayları haberimizde.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, Türk futbolunun mali ve idari yapısını denetleyen Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamındaki ikinci aşama kararlarını resmi bir duyuruyla ilan etti. En üst üç profesyonel lig ve kadın futbol ligindeki takımların dosyalarını titizlikle inceleyen kurul, yasal yükümlülüklerini yerine getiren yeni kulüplerin lisans vizelerini onayladı. TFF Son Dakika Duyurdu: Lisans Alan Kulüp Sayısı 29'a Yükseldi! 1461 Trabzon FK Detayı TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisansı ikinci aşama kararlarını karara bağlamak üzere toplandı. Yapılan resmi incelemeler neticesinde, verilen süre içerisinde kriter eksikliklerini tamamlayan 8 kulübe daha ulusal lisans hakkı tanındı. İlk etapta 21 olan lisanslı kulüp sayısı böylece 29’a yükselirken, eksiklerini kapatamayan takımlara para cezası ve 30 günlük ek süre yaptırımı uygulandı. İkinci Aşamada Ulusal Lisans Alan Kulüpler Kurulun bugün gerçekleştirdiği toplantı sonucunda, eksik dosyalarını hukuki, mali, sportif, altyapı ve personel-idari kriterlere uygun hale getirerek vize alan yeni kulüpler şunlar oldu: Trendyol Süper Lig: Amed Sportif Faaliyetler, Kasımpaşa A.Ş. Trendyol 1. Lig: Ankara Keçiörengücü, Bodrumspor Futbol Kulübü Nesine 2. Lig: Aliağa Futbol A.Ş., Muş Spor Kulübü, Altınordu, Ankara Demirspor İlk Etapta Vize Alan Trabzon Temsilcileri Kurulun 21 Mayıs 2026 tarihinde gerçekleştirdiği ilk tescil döneminde, Trabzon şehrini gururlandıran iki kulüp doğrudan onay almayı başarmıştı: Trabzonspor A.Ş.: Sportif ve mali kriterleri eksiksiz karşılayarak ilk etapta direkt UEFA Lisansı almaya hak kazanmıştı. 1461 Trabzon FK: Nesine 2. Lig kulüpleri arasında altyapı ve personel-idari şartları yerine getirerek ilk etapta Ulusal Lisans alan öncü takımlardan biri olmuştu. Eksikliği Bulunan Kulüplere Para Cezası ve Ek Süre Toplantıda, kalan kulüpler arasından yasal yükümlülüklerini ve dosya eksikliklerini henüz tamamlayamayan ekiplere yönelik yaptırım kararları da tebliğ edildi: Yaptırım Maddesi: Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı'nin 26/1. maddesinde düzenlenen kriter ihlalleri baz alındı. Uygulanan Ceza: Talimatın Ek.XIV tablosundaki ilgili maddeler uyarınca, kriterleri yerine getiremeyen kulüplere para cezası ve eksiklerini gidermeleri adına ikinci bir 30 günlük ek süre tanındı.
TFF Kulüp Lisans Kurulu 2026-2027 sezonu ikinci aşama ulusal lisans kararlarını açıkladı! Trendyol Süper Lig, 1. Lig ve Nesine 2. Lig'den ulusal lisans alan yeni takımların tam listesi, 1461 Trabzon FK'nın durumu ve ceza alan kulüplerin detayları haberimizde.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, Türk futbolunun mali ve idari yapısını denetleyen Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamındaki ikinci aşama kararlarını resmi bir duyuruyla ilan etti. En üst üç profesyonel lig ve kadın futbol ligindeki takımların dosyalarını titizlikle inceleyen kurul, yasal yükümlülüklerini yerine getiren yeni kulüplerin lisans vizelerini onayladı.

TFF Son Dakika Duyurdu: Lisans Alan Kulüp Sayısı 29'a Yükseldi! 1461 Trabzon FK Detayı

TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisansı ikinci aşama kararlarını karara bağlamak üzere toplandı. Yapılan resmi incelemeler neticesinde, verilen süre içerisinde kriter eksikliklerini tamamlayan 8 kulübe daha ulusal lisans hakkı tanındı. İlk etapta 21 olan lisanslı kulüp sayısı böylece 29’a yükselirken, eksiklerini kapatamayan takımlara para cezası ve 30 günlük ek süre yaptırımı uygulandı.

İkinci Aşamada Ulusal Lisans Alan Kulüpler

Kurulun bugün gerçekleştirdiği toplantı sonucunda, eksik dosyalarını hukuki, mali, sportif, altyapı ve personel-idari kriterlere uygun hale getirerek vize alan yeni kulüpler şunlar oldu:

  • Trendyol Süper Lig: Amed Sportif Faaliyetler, Kasımpaşa A.Ş.

  • Trendyol 1. Lig: Ankara Keçiörengücü, Bodrumspor Futbol Kulübü

  • Nesine 2. Lig: Aliağa Futbol A.Ş., Muş Spor Kulübü, Altınordu, Ankara Demirspor

İlk Etapta Vize Alan Trabzon Temsilcileri

Kurulun 21 Mayıs 2026 tarihinde gerçekleştirdiği ilk tescil döneminde, Trabzon şehrini gururlandıran iki kulüp doğrudan onay almayı başarmıştı:

  • Trabzonspor A.Ş.: Sportif ve mali kriterleri eksiksiz karşılayarak ilk etapta direkt UEFA Lisansı almaya hak kazanmıştı.

  • 1461 Trabzon FK: Nesine 2. Lig kulüpleri arasında altyapı ve personel-idari şartları yerine getirerek ilk etapta Ulusal Lisans alan öncü takımlardan biri olmuştu.

Eksikliği Bulunan Kulüplere Para Cezası ve Ek Süre

Toplantıda, kalan kulüpler arasından yasal yükümlülüklerini ve dosya eksikliklerini henüz tamamlayamayan ekiplere yönelik yaptırım kararları da tebliğ edildi:

  • Yaptırım Maddesi: Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı'nin 26/1. maddesinde düzenlenen kriter ihlalleri baz alındı.

  • Uygulanan Ceza: Talimatın Ek.XIV tablosundaki ilgili maddeler uyarınca, kriterleri yerine getiremeyen kulüplere para cezası ve eksiklerini gidermeleri adına ikinci bir 30 günlük ek süre tanındı.

Trabzon HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.