İzmir'deki polis merkezine silahlı saldırıya tanık olanlar konuştu
İzmir'deki polis merkezine silahlı saldırıya tanık olanlar konuştu
İzmir'deki polis merkezine silahlı saldırıya tanık olanlar konuştu
SALDIRGAN AİLENİN TEK ÇOCUĞU
İzmir’in Balçova ilçesinde polis merkezine pompalı tüfekle saldırı düzenleyen E.B.’nin Balçova Nevvar Salih İşgören Lisesi’nde okuduğu ve ailenin tek çocuğu olduğu belirtildi. Ailenin uzun yıllardır aynı yerde ikamet ettiği, babasının ise bir hastanede sağlık görevlisi olarak çalıştığı belirtildi.
'KARŞILIKLI ÇATIŞMA ÇIKTI’
Mahallede oturan Ahmet Babacan yaşananları anlattı. Babacan, “Sabah silah seslerini duydum. Sonra bir komşumun ‘Karakola saldırı var’ diye seslendiğini duydum. Balkona çıkınca karşı komşum ‘Sizin balkonun altında’ dedi. İşaret edince komşuma da sıktı, yaralandı. Sokağın sonuna doğru koşmaya başladı. Biz de görünce aşağıya indik. Arkasından gelen bir polis vardı. Polisimiz de vuruldu. Bir sivil polis daha geldi. Gelen polisimiz de sıkmaya başladı. Karşılıklı çatışma çıktı. Biz arkasındaydık. İşaret ediyorduk. Burada deyince, bize doğru ses bombası attı. Elinde tüfek vardı. Tüfeğin ya kurşunu bittiği için ya da vurulduğu için yerde hareketsiz halde durdu ve çantasından bir şeyler çıkarmaya uğraşıyordu. O süreçte de üzerine çullandık, yakaladık. Polislere teslim ettik. Saldırganın babasını tanıyoruz, efendi biri 15 seneden beri burada oturuyor. Hatta babasının haberi yoktu. Babasını uyandırdık. Babasının haberi dahi yoktu. Arabaya gelip görünce babası yıldı, kaldı. Pompalı tüfek babasının ruhsatlı tüfeğiymiş. Yaklaşık 40-50 tane mermi vardı. Bıçağı vardı. Kapüşon takmıştı" dedi.
‘SİLAH SESLERİ DUYDUK’
Mahallede yaşayan Sema Hüner, "Sabahleyin bu işte 9'a doğru silah sesi duydum. Buradan baktım çocuk karşı apartmanın altına saklandı o ara ateş etmiş. Sonra oradan arkadan kaçarak gitti. Tekrar silah sesleri duyduk. Emniyet müdürü peşinden koştu, komşular ne tarafa gittiğini tarif etti" diye konuştu. (DHA)
Kadir ÖZEN-Yağmur ÖNGÜN/İZMİR, (DHA)-
İzmir HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.