İstiklal Marşı 98 yaşında

Gündem 11.03.2019 - 15:52, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

İstiklal Marşı 98 yaşında

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
İstiklal Marşı 98 yaşında     TRABZON (AA) - Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Ustaoğlu, mesajında, İstiklal Marşı'nın önemine değinerek, "İstiklal Marşı'mız, ülkemizin bağımsızlık sürecinde faal rol alan, hayatını vatanına ve milletine adamış milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden dökülen bir kahramanlık destanıdır." ifadelerine yer verdi. "İstiklal Marşı'nın 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilişinin 98. yıl dönümünü kutlamanın gururunu hep birlikte yaşadıklarını belirten Ustaoğlu, şunları kaydetti: "Topyekün vatan mücadelesinin verildiği bir dönemde, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı'mız, kadın-erkek, genç-yaşlı tüm milletimize yaşattığı ortak duygu ve coşkuyla zorluklara karşı dayanma gücümüzü artırmış, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmiş, güçlü bir motivasyon kaynağı olmuştur. Milli mücadelenin en çetin döneminde, milletimizin yeniden dirilişine ve şahlanışına vesile olan bu eşsiz eser, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanın semalarında ebediyen yankılanmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı'mızın kabulünün yıl dönümünde tüm kahraman şehitlerimizi ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyor, İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 98. yıl dönümünü kutluyorum."  
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

İstiklal Marşı 98 yaşında

 
 

TRABZON (AA) - Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ustaoğlu, mesajında, İstiklal Marşı'nın önemine değinerek, "İstiklal Marşı'mız, ülkemizin bağımsızlık sürecinde faal rol alan, hayatını vatanına ve milletine adamış milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden dökülen bir kahramanlık destanıdır." ifadelerine yer verdi.

"İstiklal Marşı'nın 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilişinin 98. yıl dönümünü kutlamanın gururunu hep birlikte yaşadıklarını belirten Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Topyekün vatan mücadelesinin verildiği bir dönemde, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı'mız, kadın-erkek, genç-yaşlı tüm milletimize yaşattığı ortak duygu ve coşkuyla zorluklara karşı dayanma gücümüzü artırmış, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmiş, güçlü bir motivasyon kaynağı olmuştur. Milli mücadelenin en çetin döneminde, milletimizin yeniden dirilişine ve şahlanışına vesile olan bu eşsiz eser, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanın semalarında ebediyen yankılanmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı'mızın kabulünün yıl dönümünde tüm kahraman şehitlerimizi ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyor, İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 98. yıl dönümünü kutluyorum."

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.