Hizmet-İş Sendikası ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Toplu İş Sözleşmesi İmzaladı

Genel 02.03.2020 - 17:25, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Hizmet-İş Sendikası ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Toplu İş Sözleşmesi İmzaladı

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, 2 Mart 2020 tarihinde Hizmet-İş Sendikası ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.
Hizmet-İş  Sendikası ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Toplu İş Sözleşmesi İmzaladı   Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, 2 Mart 2020 tarihinde Hizmet-İş  Sendikası ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.   Toplu iş sözleşmesi imza törenine Genel Başkan Vekili ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, TİSKİ Genel Müdürü Ali Teketaş,  Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Genel Sekreter yardımcıları Mehmet Yanık, Av. Mustafa Kurtuluş, Hizmet-İş Sendkası Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan, işyeri sendika temsilcileri, sözlemeye tabi üyeler ve basın mensupları katıldı.   Toplu iş sözleşmenin 2020 ve 2023 yılları arasını kapsadığı ve 2020 yılı Şubat ayının on beşinden itibaren geçerli olmakla birlikte, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan üyelerin taban ücretlerinde artış, sosyal haklarında iyileştirme ve yevmiye artışı yapıldığı kaydedildi.Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ’de çalışan toplam 277 işçiye 2020 yılı için yüzde 24 zam yapıldı. 2021 ve 2022 yılları için ise enflasyon oranı kadar artış sağlanacak.   Toplu iş sözleşmesi töreninde konuşan Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, HİZMET-İŞ’in üyelerinin hakkını her zaman koruduğunu, işçi-işveren ilişkilerini sosyal ortaklık üzerine inşa ettiğini belirterek “Sendikacılığı işçilerle işveren arasında bir çatışma alanı görmüyoruz. Masada kalmayı, müzakere etmeyi, sosyal diyaloğu temsil ediyoruz. Emekçi ve işverenlerle birlikte toplumun tamamını kapsayan bir sendikal anlayışı temsil ediyoruz” diye konuştu.
Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, 2 Mart 2020 tarihinde Hizmet-İş Sendikası ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

Hizmet-İş  Sendikası ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Toplu İş Sözleşmesi İmzaladı

 

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, 2 Mart 2020 tarihinde Hizmet-İş  Sendikası ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

 

Toplu iş sözleşmesi imza törenine Genel Başkan Vekili ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, TİSKİ Genel Müdürü Ali Teketaş,  Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Genel Sekreter yardımcıları Mehmet Yanık, Av. Mustafa Kurtuluş, Hizmet-İş Sendkası Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan, işyeri sendika temsilcileri, sözlemeye tabi üyeler ve basın mensupları katıldı.

 

Toplu iş sözleşmenin 2020 ve 2023 yılları arasını kapsadığı ve 2020 yılı Şubat ayının on beşinden itibaren geçerli olmakla birlikte, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan üyelerin taban ücretlerinde artış, sosyal haklarında iyileştirme ve yevmiye artışı yapıldığı kaydedildi.Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ’de çalışan toplam 277 işçiye 2020 yılı için yüzde 24 zam yapıldı. 2021 ve 2022 yılları için ise enflasyon oranı kadar artış sağlanacak.

 

Toplu iş sözleşmesi töreninde konuşan Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, HİZMET-İŞ’in üyelerinin hakkını her zaman koruduğunu, işçi-işveren ilişkilerini sosyal ortaklık üzerine inşa ettiğini belirterek “Sendikacılığı işçilerle işveren arasında bir çatışma alanı görmüyoruz. Masada kalmayı, müzakere etmeyi, sosyal diyaloğu temsil ediyoruz. Emekçi ve işverenlerle birlikte toplumun tamamını kapsayan bir sendikal anlayışı temsil ediyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.