Hakem Kurulu, memura 2027 zam teklifini 1 puan artırdı
Hakem Kurulu, memura 2027 zam teklifini 1 puan artırdı
Hakem Kurulu, memura 2027 zam teklifini 1 puan artırdı
ANKARA, (DHA)- KAMU Görevlileri Hakem Kurulu, memur ve memur emeklilere 2027 yılına ilişkin zam teklifini 1 puan artırdı.
Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur ve memur emeklilerinin 2026-2027 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere 4’üncü kez toplandı. Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, konfederasyon temsilcileri ile kamu işveren temsilcileri, kurula getirilen toplu sözleşme talepleri üzerinde müzakerelerde bulundu. Toplantıda zam teklifi revize edildi. Buna göre 2026 yılı için zam teklifi değişmezken, 2027 yılı için zam teklifi 1 puan artırıldı. Teklif 2027 yılı ilk 6 ay için yüzde 5, ikinci 6 ay için yüzde 4 oldu. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun yarın son toplantısını gerçekleştirerek nihai kararı alması bekleniyor. (DHA)
TÜRKİYE KAMU-SEN, HAKEM KURULU'NDAN ÇEKİLDİ
Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) Genel Başkanı Önder Kahveci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye Kamu-Sen olarak Toplu Sözleşme görüşmelerinin tüm kurum ve kurullarıyla işletilmesi, kamu çalışanlarının haklarının ilerletilmesi, sorunlarının çözülmesi için bütün gayretimizi gösterdik. Ancak gelinen süreçte Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun tekliflerinin kamu görevlilerinin sorunlarını çözmeye, beklentilerini karşılamaya yeterli olmadığı, bütün iyi niyetimize rağmen kamu işveren tarafının bu konuda olumlu bir adım atmaması nedeniyle Kamu Görevlileri Hakem Kurulu toplantısından çekildik" dedi. (DHA)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.