Fındık Fiyatı Açıklaması Gerekli Müdahaleyi Yaparız

Karadeniz-Bölgesel 29.06.2017 - 11:44, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Fındık Fiyatı Açıklaması Gerekli Müdahaleyi Yaparız

yeni sezonda fındık fiyatları belli bir rakamın altına düşerse Toprak Mahsulleri Ofisi eliyle gözü kapalı müdahale ederiz”
 “Yeni sezon öncesi Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin Giresun’da yaptığı açıkalama “yeni sezonda fındık fiyatları belli bir rakamın altına düşerse Toprak Mahsulleri Ofisi eliyle gözü kapalı müdahale ederiz”   “Biliyorsunuz fındıkla ilgili geçmişte bazı sıkıntılar yaşanmıştı. Fiyatlarda bazı sorunlar yaşandı.  Fiyatların aşağıya geldiği gibi birtakım gelişmeler söz konusu oldu o zamanda açıkladık, eğer böyle bir tespit olursa fiyatın belirli bir fiyatın altına düşmesi sonucunda biz her türlü müdahaleyi yapacağız. Destekleme fonu ile alım almak üzere adım atacağız. Toprak mahsulleri ofisi ile birlikte alım desteği yapılacaktır ve onların eli ile gerekli müdahaleyi yaparız” dedi.   Konuyla ilgili Giresun Ziraat Odası Başkanıda Bir Açıklama Yaparak Şu Şekilde Konuştu; HÜKÜMETİN AÇIKLAMALARI OLUMLU Karan, hükümet kanadından fındıkla ilgili yapılan açıklamaların olumlu olduğunu belirterek, “Yeni sezon öncesi Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli’nin “yeni sezonda fındık fiyatları belli bir rakamın altına düşerse Toprak Mahsulleri Ofisi eliyle gözü kapalı müdahale ederiz” yönündeki açıklaması üreticilerimizin içene su serpmiştir. Fındık üreticisinin tek güvencesi devletimizdir. Üretici olarak devletimize sonuna kadar güveniyoruz” dedi. TMO VE FKB SATIŞ AĞI OLUŞTURMALI Ziraat Odası Başkanı Karan, fındıkta sadece tekel zihniyetiyle ihracatın artmayacağına vurgu yaparak şunları kaydetti; “Sadece üretmek ve alıp depolamakla fındığın sıkıntıları çözülemez. Toprak Mahsulleri Ofisi ve FİSKOBİRLİK mutlaka satış ağı oluşturmalıdır. Fındıkta köklü bir geçmişe sahip olan ve dünya çapında tanınan FİSKOBİRLİK artık fındık ihracatına tam anlamıyla yönelmeli ve fındıkta bir sigorta olduğunu göstermelidir. Öte yandan yeniden fındık sektöründe varım diyen TMO da, sadece fındığı alıp depolama yerine ihraç ederek ekonomiye katkı sağlamalıdır. Sadece güçlü alıcı ve tekel zihniyetiyle yapılan ihracatla fındıkta sorunların önüne geçemeyiz. Bunun en canlı örneğini geride bıraktığımız ihracat sezonunda gördük. Düşük rekolteye rağmen ihracat miktarı ve geliri önceki yıllara göre oldukça düşüş gerçekleşti. Buda ihracatın birilerin elinde olduğunun net göstergesidir.”    
yeni sezonda fındık fiyatları belli bir rakamın altına düşerse Toprak Mahsulleri Ofisi eliyle gözü kapalı müdahale ederiz”

 “Yeni sezon öncesi Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin Giresun’da yaptığı açıkalama “yeni sezonda fındık fiyatları belli bir rakamın altına düşerse Toprak Mahsulleri Ofisi eliyle gözü kapalı müdahale ederiz” 

 “Biliyorsunuz fındıkla ilgili geçmişte bazı sıkıntılar yaşanmıştı. Fiyatlarda bazı sorunlar yaşandı.  Fiyatların aşağıya geldiği gibi birtakım gelişmeler söz konusu oldu o zamanda açıkladık, eğer böyle bir tespit olursa fiyatın belirli bir fiyatın altına düşmesi sonucunda biz her türlü müdahaleyi yapacağız. Destekleme fonu ile alım almak üzere adım atacağız. Toprak mahsulleri ofisi ile birlikte alım desteği yapılacaktır ve onların eli ile gerekli müdahaleyi yaparız” dedi.  

Konuyla ilgili Giresun Ziraat Odası Başkanıda Bir Açıklama Yaparak Şu Şekilde Konuştu;

HÜKÜMETİN AÇIKLAMALARI OLUMLU

Karan, hükümet kanadından fındıkla ilgili yapılan açıklamaların olumlu olduğunu belirterek, “Yeni sezon öncesi Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli’nin “yeni sezonda fındık fiyatları belli bir rakamın altına düşerse Toprak Mahsulleri Ofisi eliyle gözü kapalı müdahale ederiz” yönündeki açıklaması üreticilerimizin içene su serpmiştir. Fındık üreticisinin tek güvencesi devletimizdir. Üretici olarak devletimize sonuna kadar güveniyoruz” dedi.

TMO VE FKB SATIŞ AĞI OLUŞTURMALI

Ziraat Odası Başkanı Karan, fındıkta sadece tekel zihniyetiyle ihracatın artmayacağına vurgu yaparak şunları kaydetti;

“Sadece üretmek ve alıp depolamakla fındığın sıkıntıları çözülemez. Toprak Mahsulleri Ofisi ve FİSKOBİRLİK mutlaka satış ağı oluşturmalıdır. Fındıkta köklü bir geçmişe sahip olan ve dünya çapında tanınan FİSKOBİRLİK artık fındık ihracatına tam anlamıyla yönelmeli ve fındıkta bir sigorta olduğunu göstermelidir. Öte yandan yeniden fındık sektöründe varım diyen TMO da, sadece fındığı alıp depolama yerine ihraç ederek ekonomiye katkı sağlamalıdır. Sadece güçlü alıcı ve tekel zihniyetiyle yapılan ihracatla fındıkta sorunların önüne geçemeyiz. Bunun en canlı örneğini geride bıraktığımız ihracat sezonunda gördük. Düşük rekolteye rağmen ihracat miktarı ve geliri önceki yıllara göre oldukça düşüş gerçekleşti. Buda ihracatın birilerin elinde olduğunun net göstergesidir.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.