Evinin bodrumunda istiridye mantarı üretiyor

Ekonomi 08.05.2018 - 10:51, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Evinin bodrumunda istiridye mantarı üretiyor

Tokat'ın Erbaa ilçesinde yaşayan 48 yaşındaki Fikriye Yılmaz, istiridye mantarını evinin bodrumda üretmeyi başardı.
Evinin bodrumunda istiridye mantarı üretiyor TOKAT (AA) - Tokat'ın Erbaa ilçesinde yaşayan 48 yaşındaki Fikriye Yılmaz, istiridye mantarını evinin bodrumda üretmeyi başardı. Bir ay önce internette gördüğü istiridye mantarını araştırmaya başlayan ev hanımı Yılmaz, ekonomik değeri yüksek olan mantarı üretmek için Erbaa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurdu.   Yılmaz, aldığı bilgiler doğrultusunda evinin bodrumunda mantar üretimine başladı.   Fikriye Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce istiridye mantarı ile ilgili bilgisi olmadığını, ilk kez internette gördüğünü söyledi.   Yılmaz, "İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün desteğiyle 9 poşette mantar üretmeye başladım. Zamanla bu işi büyütmeyi planlıyorum. En büyük hayalim ise lokanta açıp ürettiğim mantarları burada insanlara sunmak." dedi. Eşi ve çocuklarının kendisine büyük destek verdiğini vurgulayan Yılmaz, tüm ev hanımlarına üretici olmaları tavsiyesinde bulundu. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Gökbulut ise tarımda özellikle araştırma safhasında insanlara işe küçükten başlamalarını tavsiye ettiklerini aktardı.    Üretimde her şeyin hayal ile başladığına işaret eden Gökbulut, Yılmaz'ın kurumlarına geldiğinde çok heyecanlı ve arzulu olduğunu gördüklerini anlattı.    İşe başladıktan sonra kendilerini sürekli bilgilendiren Yılmaz'a teknik bilgi verdiklerini dile getiren Gökbulut, "Biz Fikriye hanıma biraz daha cesaret verdik. Nasıl başlaması gerektiğini söyledik. Fikriye hanım gibi insanların hayallerine kavuşmaları bizim en büyük dileğimizdir. " diye konuştu. Yılmaz, istiridye mantarından elde ettiği ilk ürünü Gökbulut ile komşularına ikram etti.
Tokat'ın Erbaa ilçesinde yaşayan 48 yaşındaki Fikriye Yılmaz, istiridye mantarını evinin bodrumda üretmeyi başardı.

Evinin bodrumunda istiridye mantarı üretiyor

TOKAT (AA) - Tokat'ın Erbaa ilçesinde yaşayan 48 yaşındaki Fikriye Yılmaz, istiridye mantarını evinin bodrumda üretmeyi başardı.
Bir ay önce internette gördüğü istiridye mantarını araştırmaya başlayan ev hanımı Yılmaz, ekonomik değeri yüksek olan mantarı üretmek için Erbaa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurdu.
 
Yılmaz, aldığı bilgiler doğrultusunda evinin bodrumunda mantar üretimine başladı.
 
Fikriye Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce istiridye mantarı ile ilgili bilgisi olmadığını, ilk kez internette gördüğünü söyledi.
 
Yılmaz, "İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün desteğiyle 9 poşette mantar üretmeye başladım. Zamanla bu işi büyütmeyi planlıyorum. En büyük hayalim ise lokanta açıp ürettiğim mantarları burada insanlara sunmak." dedi.
Eşi ve çocuklarının kendisine büyük destek verdiğini vurgulayan Yılmaz, tüm ev hanımlarına üretici olmaları tavsiyesinde bulundu.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Gökbulut ise tarımda özellikle araştırma safhasında insanlara işe küçükten başlamalarını tavsiye ettiklerini aktardı. 
 
Üretimde her şeyin hayal ile başladığına işaret eden Gökbulut, Yılmaz'ın kurumlarına geldiğinde çok heyecanlı ve arzulu olduğunu gördüklerini anlattı. 
 
İşe başladıktan sonra kendilerini sürekli bilgilendiren Yılmaz'a teknik bilgi verdiklerini dile getiren Gökbulut, "Biz Fikriye hanıma biraz daha cesaret verdik. Nasıl başlaması gerektiğini söyledik. Fikriye hanım gibi insanların hayallerine kavuşmaları bizim en büyük dileğimizdir. " diye konuştu.
Yılmaz, istiridye mantarından elde ettiği ilk ürünü Gökbulut ile komşularına ikram etti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.