Denizlerde 'Mola' Zamanı: Trabzon’da Av Yasağı Başladı!

Genel 15.04.2026 - 11:33, Güncelleme: 15.04.2026 - 11:35 4507 kez okundu.
 

Denizlerde 'Mola' Zamanı: Trabzon’da Av Yasağı Başladı!

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 15 Nisan itibarıyla tüm denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık yasağının başladığını duyurdu.
"Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, 15 Nisan itibarıyla denizlerde gırgır ve trol avcılığının sona erdiğini açıklarken; 2025-2026 sezonunda Trabzon'da toplam 21 milyon 306 bin kilogram hamsi avlandığını belirtti." Denizlerde 'Mola' Zamanı: Trabzon’da Av Yasağı Başladı! Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 15 Nisan itibarıyla tüm denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık yasağının başladığını duyurdu. 21 milyon kilogramı aşan hamsi avıyla bereketli geçen sezonun ardından denetim bilançosu da açıklandı: Kurallara uymayanlara yaklaşık 2 milyon TL ceza kesildi.  Trol ve Gırgıra Yasak, Uzatma Ağlarına Serbest Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, av yasağının kapsamına dair önemli bilgiler verdi: Yasak Başlangıcı: 15 Nisan 2026. Kapsam: Tüm denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık yasaklandı. İstisna: Tebliğ hükümlerine uymak şartıyla uzatma ağlarıyla avcılık yıl boyunca serbest kalmaya devam edecek.  Hamsi Raporu: Trabzon’da Rekor Av! Kota ve üretim planlaması kapsamında geçen sezon Trabzon limanları oldukça hareketliydi: Gemi Sayısı: 96 balıkçı gemisi av operasyonlarına katıldı. Toplam Av: Trabzon’da tam 21.306.745 kilogram hamsi avlanarak karaya çıkarıldı.  Denetim Bilançosu: 1946 Kontrol, 2 Milyon TL Ceza Deniz sürdürülebilirliğini sağlamak adına ekipler sezon boyunca sahadaydı: Toplam Denetim: 1946 kez kontrol yapıldı (Balık hali, satış yerleri, yol güzergahları ve denizler). Tespit Edilen Aykırılık: 39 ihlal. Uygulanan Ceza: Toplamda 1.998.501 TL idari para cezası kesildi. İsa Kaplan: "Sürdürülebilir avcılık, gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzdur. Balıkçılarımızın kurallara büyük ölçüde riayet etmesi denizlerimizin geleceği adına umut vericidir."
Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 15 Nisan itibarıyla tüm denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık yasağının başladığını duyurdu.

" Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, 15 Nisan itibarıyla denizlerde gırgır ve trol avcılığının sona erdiğini açıklarken; 2025-2026 sezonunda Trabzon'da toplam 21 milyon 306 bin kilogram hamsi avlandığını belirtti."

Denizlerde 'Mola' Zamanı: Trabzon’da Av Yasağı Başladı!

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 15 Nisan itibarıyla tüm denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık yasağının başladığını duyurdu. 21 milyon kilogramı aşan hamsi avıyla bereketli geçen sezonun ardından denetim bilançosu da açıklandı: Kurallara uymayanlara yaklaşık 2 milyon TL ceza kesildi.

 Trol ve Gırgıra Yasak, Uzatma Ağlarına Serbest

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, av yasağının kapsamına dair önemli bilgiler verdi:

  • Yasak Başlangıcı: 15 Nisan 2026.

  • Kapsam: Tüm denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık yasaklandı.

  • İstisna: Tebliğ hükümlerine uymak şartıyla uzatma ağlarıyla avcılık yıl boyunca serbest kalmaya devam edecek.

 Hamsi Raporu: Trabzon’da Rekor Av!

Kota ve üretim planlaması kapsamında geçen sezon Trabzon limanları oldukça hareketliydi:

  • Gemi Sayısı: 96 balıkçı gemisi av operasyonlarına katıldı.

  • Toplam Av: Trabzon’da tam 21.306.745 kilogram hamsi avlanarak karaya çıkarıldı.

 Denetim Bilançosu: 1946 Kontrol, 2 Milyon TL Ceza

Deniz sürdürülebilirliğini sağlamak adına ekipler sezon boyunca sahadaydı:

  • Toplam Denetim: 1946 kez kontrol yapıldı (Balık hali, satış yerleri, yol güzergahları ve denizler).

  • Tespit Edilen Aykırılık: 39 ihlal.

  • Uygulanan Ceza: Toplamda 1.998.501 TL idari para cezası kesildi.

İsa Kaplan: "Sürdürülebilir avcılık, gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzdur. Balıkçılarımızın kurallara büyük ölçüde riayet etmesi denizlerimizin geleceği adına umut vericidir."

Trabzon HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.