Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Demokrasisine Sahip Çıktı

Gündem 17.04.2017 - 10:49, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Demokrasisine Sahip Çıktı

16 Nisan halk oylaması sonuçlarının ardından, basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu Anayasa değişikliği, herhangi bir değişiklik değildir. Bu farklıdır ve bu çok çok anlamlıdır. Türkiye tarihinde ilk defa tamamen TBMM'nin ve milletimizin iradesiyle böylesine önemli bir değişime milletimiz karar vermiştir. Cumhuriyet tarihimizde ilk defa tamamen sivil siyaset eliyle yönetim sistemimizi değiştiriyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasanın 18 maddesinin değişikliği için yapılan halk oylamasının sonuçlarının ardından basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.
“İRADESİNE SAHİP ÇIKAN, MİLLETİN HER BİR FERDİNE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM” Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü’nde yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan 2017 Anayasa değişikliğiyle ilgili halk oylamasının sonuçlarının ülke ve millet için hayırlı olmasını dileyerek, “Milletimiz bir kez daha gerçekten çok çok müstesna, farklı bir olgunluk içerisinde sandık başına gitmiş, hür iradesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen Anayasa değişikliği konusundaki görüşünü ifade etmiştir” dedi. Oyunun rengi ne olursa olsun sandık başına giderek iradesine sahip çıkan milletin her bir ferdine şükranlarını sunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye demokrasisine, milletin tercihlerine, sandığına sahip çıktığı sürece Allah’ın izniyle önümüze çıkan her türlü sorunu, sıkıntıyı krizi aşabilecek güçte ve kabiliyettedir. Bunun son örneğini 15 Temmuz darbe girişiminde açık, net olarak gördük. 16 Nisan halk oylaması, milletimizin geleceğine sahip çıktığının önemli bir göstergesidir” değerlendirmelerine yer verdi. “BUGÜN TÜRKİYE, YÖNETİM SİSTEMİ KONUSUNDA TARİHÎ BİR KARAR VERDİ” Bugün Türkiye’nin 200 yıllık kadim bir tartışma konusu olan yönetim sistemi konusunda tarihî bir karar verdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kararın sıradan bir olay olmadığını, bugün yönetim sistemi üzerindeki değişim-dönüşüm kararının verildiği bir gün olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her zaman olduğu gibi bu halk oylamasında da mevcudu savunmak kolay, değişimi savunmak zor olmuştur. Hamdolsun bu zoru başardık, milletimizin teveccühüyle tarihimizin en önemli yönetim reformunu hayata geçiriyoruz” diye ekledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Bilindiği gibi Anayasa değişikliği sadece 18 maddeden oluşmasına rağmen içeriği itibariyle köklü bir değişim arz etmektedir. Bu mesele ülkemizin gündeminde aslında uzun zamandır konuşuluyor. Örneğin, Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum dönemden bu yana sürekli medyanın bana sorduğu sorulardan bir tanesi olmuştur. Daha sonra birçok panelde karşılaştığım sorulardan bir tanesi olmuştur. Başbakan olduğumuz dönemde yine aynı şekilde bu soruyla her zaman karşı karşıya olduk. Şimdi ise yapılan kamuoyu araştırmaları 2015 yılı başında başkanlık sistemine geçiş konusuna verilen desteğin yüzde 25-30’lar düzeyinde olduğunu gösteriyor. Burası özellikle çok büyük önem arz ediyor. İşte böyle zor bir süreç sonunda bugün Türkiye 25 milyon evet oyuyla kararını vermiştir.”
16 Nisan halk oylaması sonuçlarının ardından, basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu Anayasa değişikliği, herhangi bir değişiklik değildir. Bu farklıdır ve bu çok çok anlamlıdır. Türkiye tarihinde ilk defa tamamen TBMM'nin ve milletimizin iradesiyle böylesine önemli bir değişime milletimiz karar vermiştir. Cumhuriyet tarihimizde ilk defa tamamen sivil siyaset eliyle yönetim sistemimizi değiştiriyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasanın 18 maddesinin değişikliği için yapılan halk oylamasının sonuçlarının ardından basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

“İRADESİNE SAHİP ÇIKAN, MİLLETİN HER BİR FERDİNE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü’nde yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan 2017 Anayasa değişikliğiyle ilgili halk oylamasının sonuçlarının ülke ve millet için hayırlı olmasını dileyerek, “Milletimiz bir kez daha gerçekten çok çok müstesna, farklı bir olgunluk içerisinde sandık başına gitmiş, hür iradesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen Anayasa değişikliği konusundaki görüşünü ifade etmiştir” dedi.

Oyunun rengi ne olursa olsun sandık başına giderek iradesine sahip çıkan milletin her bir ferdine şükranlarını sunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye demokrasisine, milletin tercihlerine, sandığına sahip çıktığı sürece Allah’ın izniyle önümüze çıkan her türlü sorunu, sıkıntıyı krizi aşabilecek güçte ve kabiliyettedir. Bunun son örneğini 15 Temmuz darbe girişiminde açık, net olarak gördük. 16 Nisan halk oylaması, milletimizin geleceğine sahip çıktığının önemli bir göstergesidir” değerlendirmelerine yer verdi.

“BUGÜN TÜRKİYE, YÖNETİM SİSTEMİ KONUSUNDA TARİHÎ BİR KARAR VERDİ”

Bugün Türkiye’nin 200 yıllık kadim bir tartışma konusu olan yönetim sistemi konusunda tarihî bir karar verdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kararın sıradan bir olay olmadığını, bugün yönetim sistemi üzerindeki değişim-dönüşüm kararının verildiği bir gün olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her zaman olduğu gibi bu halk oylamasında da mevcudu savunmak kolay, değişimi savunmak zor olmuştur. Hamdolsun bu zoru başardık, milletimizin teveccühüyle tarihimizin en önemli yönetim reformunu hayata geçiriyoruz” diye ekledi.




Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Bilindiği gibi Anayasa değişikliği sadece 18 maddeden oluşmasına rağmen içeriği itibariyle köklü bir değişim arz etmektedir. Bu mesele ülkemizin gündeminde aslında uzun zamandır konuşuluyor. Örneğin, Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum dönemden bu yana sürekli medyanın bana sorduğu sorulardan bir tanesi olmuştur. Daha sonra birçok panelde karşılaştığım sorulardan bir tanesi olmuştur. Başbakan olduğumuz dönemde yine aynı şekilde bu soruyla her zaman karşı karşıya olduk. Şimdi ise yapılan kamuoyu araştırmaları 2015 yılı başında başkanlık sistemine geçiş konusuna verilen desteğin yüzde 25-30’lar düzeyinde olduğunu gösteriyor. Burası özellikle çok büyük önem arz ediyor. İşte böyle zor bir süreç sonunda bugün Türkiye 25 milyon evet oyuyla kararını vermiştir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.