Cemaatle Namaza ara verildi Cuma namazı yerine evde öğle namazı

Genel 16.03.2020 - 15:45, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Cemaatle Namaza ara verildi Cuma namazı yerine evde öğle namazı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın koronavirüs ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Cemaatle Namaza ara verildi Cuma namazı yerine evde öğle namazı   Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın koronavirüs ile ilgili açıklamalarda bulundu.     Yeni tip corona virüs bulunduğu ortam insandan insana hızlı bir şekilde yayılarak, çok kısa bir zamanda salgın haline gelmediktedir. İlk buluştuğu andan itibaren fark edilemediği için tehlike oluşturmaktadır.  Ülkemizde vaka sayısının artmaya başlaması ile birlikte tedbir olarak insanların bir araya geldiği organizasyonlar iptal edilmiştir. Camii ve mescitlerde cemaat ile kılınması durumunda riskin artacağı anlaşılmaktadır. Bu nedenle namazların evlerde kılınmasına dair varlık da bilinmektedir. Cuma namazı başta olmak züere camii ve mescitlerde namaza ara verilmesi gerekli hale gelmiştir. Cuma yerine öğle namazı yeterlidir.   Erbaş Sorulara cevaben şöyle devam etti Camiilerin görevlileri gerekli tedbirleri alacak. Cemaatle namaz kılınmayacak. Bir müslüman kardeşimiz eğer camiinin yakınında ise veya canı camiye istediyse ferdi olarak tek başına namaz kılabilir.Bir iki kişi camide denk gelirse kendi aralarında kılabilirler.Hijyen kuralı bu süreçte devam edecektir.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın koronavirüs ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cemaatle Namaza ara verildi Cuma namazı yerine evde öğle namazı

 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın koronavirüs ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

 

Yeni tip corona virüs bulunduğu ortam insandan insana hızlı bir şekilde yayılarak, çok kısa bir zamanda salgın haline gelmediktedir. İlk buluştuğu andan itibaren fark edilemediği için tehlike oluşturmaktadır.  Ülkemizde vaka sayısının artmaya başlaması ile birlikte tedbir olarak insanların bir araya geldiği organizasyonlar iptal edilmiştir. Camii ve mescitlerde cemaat ile kılınması durumunda riskin artacağı anlaşılmaktadır. Bu nedenle namazların evlerde kılınmasına dair varlık da bilinmektedir. Cuma namazı başta olmak züere camii ve mescitlerde namaza ara verilmesi gerekli hale gelmiştir. Cuma yerine öğle namazı yeterlidir.

 

Erbaş Sorulara cevaben şöyle devam etti

Camiilerin görevlileri gerekli tedbirleri alacak. Cemaatle namaz kılınmayacak. Bir müslüman kardeşimiz eğer camiinin yakınında ise veya canı camiye istediyse ferdi olarak tek başına namaz kılabilir.Bir iki kişi camide denk gelirse kendi aralarında kılabilirler.Hijyen kuralı bu süreçte devam edecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.