Başkan Zorluoğlu Kitap Okuma Halkası Etkinliğine Katıldı

Genel 06.03.2020 - 14:28, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Başkan Zorluoğlu Kitap Okuma Halkası Etkinliğine Katıldı

Başkan Zorluoğlu Kitap Okuma Halkası Etkinliğine Katıldı   Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ‘Kitap Okuma Halkası’ etkinliğine katıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığının organizasyonunda düzenlenen etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen Başkan Zorluoğlu, onlarla bol bol sohbet etti.   Trabzon Botanik Park Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe katılan öğrenciler, Trabzon’la ilgili merak ettikleri konularda Başkan Zorluoğlu’na sorular yöneltti. Zorluoğlu, öğrencilerle sohbet etmekten büyük keyif aldığını belirterek, Trabzon’da kendi dönemlerinde öğrenciler ve engelliler için ciddi bir değişim meydana getirmek istediklerini söyledi.   ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ Öğrencilerin Büyükşehir Belediyesinin projeleri arasında yer alan Engelsiz Yaşam Merkezi ile ilgili sorduğu soruları cevaplayan Başkan Zorluoğlu, “Seçimden önce Trabzon’a Engelsiz Yaşam Merkezi açacağımın sözünü vermiştim. Konaklar Mahallesi’nde engelliler için çok uygun bir bina yapılmış. Geçen hafta bu binada incelemelerde bulundum. 3-4 katlı, içerisinde asansörü olan, her katında engellilere uygun lavabosu bulunan çok güzel bir bina. Orayı Trabzon’daki engelli çocuklar ve gençler için bir merkez haline getirmek için adım attık. Sabah saat 8.00’de engelli çocuklarımızı kendi servisimizle alıp oraya götürüp akşam saatlerinde evlerine bırakacağız. Yine merkezimizde öğle yemeği de olacak. Engelli evlatlarımızı, sabahtan akşama kadar iyi vakit geçirecekleri bir mekana kavuşturmak istiyoruz” dedi.   CİDDİ DEĞİŞİM OLACAK Engellilerle ilgili konularda çok hassas olduğunu da dile getiren Başkan Zorluoğlu “Sadece binaların değil, yolların, kaldırımların, ortak alanların da engellilerin erişimine hazır hale getirilmesi konusunda çok hassasım. Büyükşehir Belediyesi olarak bizim dönemimizde Trabzon’da inşallah ciddi bir değişim olacak. Tüm alanların engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesi bizim önceliğimiz. Bütün projelerimizde buna dikkat ediyoruz. Engellilerin toplumun içerisinde yaşaması, çalışması, toplumun bir parçası olarak var olması çok önemli. Bunu da toplumun her kesiminde, her alanında sağlamamız gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Başkan Zorluoğlu Kitap Okuma Halkası Etkinliğine Katıldı

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ‘Kitap Okuma Halkası’ etkinliğine katıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığının organizasyonunda düzenlenen etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen Başkan Zorluoğlu, onlarla bol bol sohbet etti.

 

Trabzon Botanik Park Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe katılan öğrenciler, Trabzon’la ilgili merak ettikleri konularda Başkan Zorluoğlu’na sorular yöneltti. Zorluoğlu, öğrencilerle sohbet etmekten büyük keyif aldığını belirterek, Trabzon’da kendi dönemlerinde öğrenciler ve engelliler için ciddi bir değişim meydana getirmek istediklerini söyledi.

 

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Öğrencilerin Büyükşehir Belediyesinin projeleri arasında yer alan Engelsiz Yaşam Merkezi ile ilgili sorduğu soruları cevaplayan Başkan Zorluoğlu, “Seçimden önce Trabzon’a Engelsiz Yaşam Merkezi açacağımın sözünü vermiştim. Konaklar Mahallesi’nde engelliler için çok uygun bir bina yapılmış. Geçen hafta bu binada incelemelerde bulundum. 3-4 katlı, içerisinde asansörü olan, her katında engellilere uygun lavabosu bulunan çok güzel bir bina. Orayı Trabzon’daki engelli çocuklar ve gençler için bir merkez haline getirmek için adım attık. Sabah saat 8.00’de engelli çocuklarımızı kendi servisimizle alıp oraya götürüp akşam saatlerinde evlerine bırakacağız. Yine merkezimizde öğle yemeği de olacak. Engelli evlatlarımızı, sabahtan akşama kadar iyi vakit geçirecekleri bir mekana kavuşturmak istiyoruz” dedi.

 

CİDDİ DEĞİŞİM OLACAK

Engellilerle ilgili konularda çok hassas olduğunu da dile getiren Başkan Zorluoğlu “Sadece binaların değil, yolların, kaldırımların, ortak alanların da engellilerin erişimine hazır hale getirilmesi konusunda çok hassasım. Büyükşehir Belediyesi olarak bizim dönemimizde Trabzon’da inşallah ciddi bir değişim olacak. Tüm alanların engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesi bizim önceliğimiz. Bütün projelerimizde buna dikkat ediyoruz. Engellilerin toplumun içerisinde yaşaması, çalışması, toplumun bir parçası olarak var olması çok önemli. Bunu da toplumun her kesiminde, her alanında sağlamamız gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.