Bakan Yılmaz, daha kaliteli bir eğitim için ikili öğretimi 2019 yılının sonuna kadar kaldırcağız

Eğitim 03.04.2018 - 09:16, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Bakan Yılmaz, daha kaliteli bir eğitim için ikili öğretimi 2019 yılının sonuna kadar kaldırcağız

Kaliteli ve fırsat eşitliği temeline dayanan bir eğitim Bakan Yılmaz, kaliteli ve fırsat eşitliği temelli eğitimin vaz geçilmez ilke olduğunu vurguladı. Yılmaz, daha kaliteli bir eğitim için ikili öğretime 2019 yılının sonuna kadar son vermek istediklerini ifade etti.
Bakan Yılmaz, daha kaliteli bir eğitim için ikili öğretimi 2019 yılının sonuna kadar kaldırcağız Kaliteli ve fırsat eşitliği temeline dayanan bir eğitim   Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise, yapımı tamamlanan toplam 604 derslikli 25 okul, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bağışçısı olduğu 336 derslikli 7 okul, İstanbul Valiliği tarafından organize edilen bağışlar kapsamında bin 107 derslikli 48 okul olmak üzere toplam 2 bin 47 derslikli 80 okulun açılışını yaptıklarını belirterek, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 59 spor salonu ile toplam maliyet 804 milyon lira. Ayrıca son 2 yılda kurum dışında 47 okul, bin 517 derslik de 46 milyon liraya hizmete alınmış, öğrencilerin eğitim görmeleri sağlanmıştır." diye konuştu. Bu eğitim öğretim yılında toplam 65 bin okulda bir milyondan fazla öğretmenin yaklaşık 18 milyon öğrenciye eğitim verdiğini hatırlatan Bakan Yılmaz, kaliteli ve fırsat eşitliği temelli eğitimin vaz geçilmez ilke olduğunu vurguladı. Yılmaz, daha kaliteli bir eğitim için ikili öğretime 2019 yılının sonuna kadar son vermek istediklerini ifade ederek, şunları kaydetti: "İkili eğitime son vermek için tüm Türkiye genelinde 58 bin dersliğe ihtiyacımız var. Şu anda 47 bin dersliğimizin inşası devam ediyor. 11 bin dersliğe ihtiyacımız var. Bugüne kadar Türkiye genelinde eğitime yaklaşık 64 milyar lira yatırım yapıldı. İstanbul´a ise yaklaşık 9 milyar liralık eğitim yatırımı yapıldı ve devam ediyor. İkili eğitime son vermede en çok zorlanacağımız il İstanbul. İstanbul´da bu hedefi Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleştireceğimiz eğitime destek seferberliği ile yakalayabileceğimize inanıyoruz. Ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmak için çıktığımız bu kutlu yürüyüşte ülkemiz her alanda çok önemli gelişmeler kaydetti. Hükümet olarak 80 milyona ayrım yapmaksızın hizmet verdik, hizmet vermeye de devam edeceğiz."
Kaliteli ve fırsat eşitliği temeline dayanan bir eğitim Bakan Yılmaz, kaliteli ve fırsat eşitliği temelli eğitimin vaz geçilmez ilke olduğunu vurguladı. Yılmaz, daha kaliteli bir eğitim için ikili öğretime 2019 yılının sonuna kadar son vermek istediklerini ifade etti.

Bakan Yılmaz, daha kaliteli bir eğitim için ikili öğretimi 2019 yılının sonuna kadar kaldırcağız

Kaliteli ve fırsat eşitliği temeline dayanan bir eğitim

 

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise, yapımı tamamlanan toplam 604 derslikli 25 okul, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bağışçısı olduğu 336 derslikli 7 okul, İstanbul Valiliği tarafından organize edilen bağışlar kapsamında bin 107 derslikli 48 okul olmak üzere toplam 2 bin 47 derslikli 80 okulun açılışını yaptıklarını belirterek, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 59 spor salonu ile toplam maliyet 804 milyon lira. Ayrıca son 2 yılda kurum dışında 47 okul, bin 517 derslik de 46 milyon liraya hizmete alınmış, öğrencilerin eğitim görmeleri sağlanmıştır." diye konuştu.

Bu eğitim öğretim yılında toplam 65 bin okulda bir milyondan fazla öğretmenin yaklaşık 18 milyon öğrenciye eğitim verdiğini hatırlatan Bakan Yılmaz, kaliteli ve fırsat eşitliği temelli eğitimin vaz geçilmez ilke olduğunu vurguladı. Yılmaz, daha kaliteli bir eğitim için ikili öğretime 2019 yılının sonuna kadar son vermek istediklerini ifade ederek, şunları kaydetti: "İkili eğitime son vermek için tüm Türkiye genelinde 58 bin dersliğe ihtiyacımız var. Şu anda 47 bin dersliğimizin inşası devam ediyor. 11 bin dersliğe ihtiyacımız var. Bugüne kadar Türkiye genelinde eğitime yaklaşık 64 milyar lira yatırım yapıldı. İstanbul´a ise yaklaşık 9 milyar liralık eğitim yatırımı yapıldı ve devam ediyor. İkili eğitime son vermede en çok zorlanacağımız il İstanbul. İstanbul´da bu hedefi Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleştireceğimiz eğitime destek seferberliği ile yakalayabileceğimize inanıyoruz. Ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmak için çıktığımız bu kutlu yürüyüşte ülkemiz her alanda çok önemli gelişmeler kaydetti. Hükümet olarak 80 milyona ayrım yapmaksızın hizmet verdik, hizmet vermeye de devam edeceğiz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.