Bakan Uraloğlu Tarih Verdi Trabzon Hafif Raylı Sistem Yeni Havalimanı

Trabzon 20.05.2026 - 14:08, Güncelleme: 20.05.2026 - 14:14 985 kez okundu.
 

Bakan Uraloğlu Tarih Verdi Trabzon Hafif Raylı Sistem Yeni Havalimanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Hafif Raylı Sistem Hattı projesinde dev bir adımın atıldığını müjdeledi.
"Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Hafif Raylı Sistem projesinin 16,2 kilometrelik Akyazı-Havalimanı etabına ait ihalenin 2 Haziran'da sonuçlanacağını açıkladı."   Bakan Uraloğlu Tarih Verdi: Trabzon Hafif Raylı Sistem İhalesi 2 Haziran'da Sonuçlanıyor! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Hafif Raylı Sistem Hattı projesinde dev bir adımın atıldığını müjdeledi. Akyazı ile Havalimanı arasındaki 1. etap için ihale tekliflerinin alındığını belirten Uraloğlu, "2 Haziran'da ihaleyi sonuçlandırmayı hedefliyoruz" dedi. İhale Sonucu İçin Geri Sayım Başladı Trabzon programı kapsamında önemli açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen Trabzon Hafif Raylı Sistem Hattı projesine dair son dakika gelişmelerini paylaştı. Şehrin yıllardır beklediği mega projenin Akyazı – Havalimanı arasındaki 16,2 kilometrelik 1. etabı için ihale tekliflerinin toplandığını hatırlatan Bakan Uraloğlu, sürecin 2 Haziran'da netleşeceğini duyurdu. İlk Etap Şehir Hastanesi, Stadyum ve Meydanı Bağlayacak Akçaabat'tan başlayıp Yomra merkeze kadar uzanacak toplam 32 kilometrelik hat projesinin en yoğun nüfusa sahip ilk bölümü öncelikli olarak hayata geçiyor. İlk etap kapsamında raylı sistem; Karayolları İstasyonu'ndan başlayarak Şehir Hastanesi, Trabzonspor Stadyumu, Tanjant, Trabzon Meydan Parkı, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve Havalimanı gibi kritik noktalardan geçerek vatandaşlara hızlı ve konforlu bir ulaşım sunacak. Deniz Dolgulu Yeni Havalimanı İçin Yer Teslimi Yapıldı Bakan Uraloğlu, hafif raylı sistem müjdesinin yanı sıra Trabzon Havalimanı projesindeki son durumu da aktardı. Mevcut havalimanının artık yetersiz kaldığını vurgulayan Uraloğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği müjde doğrultusunda, 10 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal binası ve 3 bin metrelik pistiyle büyük gövdeli uçakların inebileceği yeni havalimanımızı denizde inşa ediyoruz. Yatırım programına aldık, ihalesini yaptık ve yer teslimini gerçekleştirdik. Yakın zamanda temelini atıp yapım çalışmalarına başlıyoruz" ifadelerini kullandı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Hafif Raylı Sistem Hattı projesinde dev bir adımın atıldığını müjdeledi.

"Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Hafif Raylı Sistem projesinin 16,2 kilometrelik Akyazı-Havalimanı etabına ait ihalenin 2 Haziran'da sonuçlanacağını açıkladı."

 

Bakan Uraloğlu Tarih Verdi: Trabzon Hafif Raylı Sistem İhalesi 2 Haziran'da Sonuçlanıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Hafif Raylı Sistem Hattı projesinde dev bir adımın atıldığını müjdeledi. Akyazı ile Havalimanı arasındaki 1. etap için ihale tekliflerinin alındığını belirten Uraloğlu, "2 Haziran'da ihaleyi sonuçlandırmayı hedefliyoruz" dedi.

İhale Sonucu İçin Geri Sayım Başladı

Trabzon programı kapsamında önemli açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen Trabzon Hafif Raylı Sistem Hattı projesine dair son dakika gelişmelerini paylaştı. Şehrin yıllardır beklediği mega projenin Akyazı – Havalimanı arasındaki 16,2 kilometrelik 1. etabı için ihale tekliflerinin toplandığını hatırlatan Bakan Uraloğlu, sürecin 2 Haziran'da netleşeceğini duyurdu.

İlk Etap Şehir Hastanesi, Stadyum ve Meydanı Bağlayacak

Akçaabat'tan başlayıp Yomra merkeze kadar uzanacak toplam 32 kilometrelik hat projesinin en yoğun nüfusa sahip ilk bölümü öncelikli olarak hayata geçiyor. İlk etap kapsamında raylı sistem; Karayolları İstasyonu'ndan başlayarak Şehir Hastanesi, Trabzonspor Stadyumu, Tanjant, Trabzon Meydan Parkı, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve Havalimanı gibi kritik noktalardan geçerek vatandaşlara hızlı ve konforlu bir ulaşım sunacak.

Deniz Dolgulu Yeni Havalimanı İçin Yer Teslimi Yapıldı

Bakan Uraloğlu, hafif raylı sistem müjdesinin yanı sıra Trabzon Havalimanı projesindeki son durumu da aktardı. Mevcut havalimanının artık yetersiz kaldığını vurgulayan Uraloğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği müjde doğrultusunda, 10 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal binası ve 3 bin metrelik pistiyle büyük gövdeli uçakların inebileceği yeni havalimanımızı denizde inşa ediyoruz. Yatırım programına aldık, ihalesini yaptık ve yer teslimini gerçekleştirdik. Yakın zamanda temelini atıp yapım çalışmalarına başlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Trabzon HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.