Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı

Sağlık 29.04.2020 - 18:05, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı

Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.
Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı 83 milyon hep birlikte elde ettiğimiz başarının bazı nedenlerini ve önemli detaylarını paylaşmak istiyorum. TÜRKİYE YÜZÜNÜN AKIYLA ÇIKTI Erken tedbir aldık, 83 milyon hep birlikte bir başarı elde ettik. Türkiye bu sınavdan şu ana dek yüzünün akıyla çıktı. Bizi bu noktaya, tedbirlere uyum ve titizlik getirdi. Test uygulamamız sonuç verdi, filyasyonu da başarıyla uyguluyoruz. Hastanede tedavi olması gereken hiçbir kişiyi eve göndermedik. ENTÜBEDE VEFAT ORANI YÜZDE 14'E GERİLEDİ Yoğun bakımdaki hastalarda vefat oranımız yüzde 58'den 10'a, entübe hastalardaki vefat oranımız yüzde 74'ten yüzde 14'e geriledi. Önümüzdeki günler eski günlerin aynısı olmayacaktır. Başarı, tedbirleri terk edeceğimiz bir başarı değildir. Günlük koronavirüs tablosunda yeni vaka sayısı henüz sıfır değildir. Aramızda halen virüsü taşıyan insanlar var. NORMALLEŞME NE ZAMAN? Mayıs ayı boyunca tedbirler devam edecek. 65 YAŞ ÜSTÜNE SOKAĞA ÇIKMA HAKKI VERİLMESİ 65 yaş üstü büyüklerimizi hiç olmazsa birkaç saat gezmelerini, dolaşmaları mümkün olabilir mi diye gündem oldu, bununla ilgili henüz net bir öneri gelmedi. VİRÜS PİK YAPTI MI? Pik döneminde olduğumuzu söyleyebilirim ama bunun kalıcı olması önemli. VAKALARIN YÜZDE 60'I İSTANBUL'DA Vakalarımızın yüzde 60'a yakını İstanbul'da. İlave bir tedbir şu an önermiyoruz. ENFEKTE OLAN SAĞLIK ÇALIŞANI SAYISI Enfekte olan sağlık çalışanlarımızın sayısı fazla oldu. Toplam sağlık çalışanı enfekte sayımız 7 bin 428. Vakalarımız içindeki oranı ortalama yüzde 6,5'a yakın.
Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı

83 milyon hep birlikte elde ettiğimiz başarının bazı nedenlerini ve önemli detaylarını paylaşmak istiyorum.

TÜRKİYE YÜZÜNÜN AKIYLA ÇIKTI

Erken tedbir aldık, 83 milyon hep birlikte bir başarı elde ettik. Türkiye bu sınavdan şu ana dek yüzünün akıyla çıktı. Bizi bu noktaya, tedbirlere uyum ve titizlik getirdi.

Test uygulamamız sonuç verdi, filyasyonu da başarıyla uyguluyoruz. Hastanede tedavi olması gereken hiçbir kişiyi eve göndermedik.

ENTÜBEDE VEFAT ORANI YÜZDE 14'E GERİLEDİ

Yoğun bakımdaki hastalarda vefat oranımız yüzde 58'den 10'a, entübe hastalardaki vefat oranımız yüzde 74'ten yüzde 14'e geriledi.

Önümüzdeki günler eski günlerin aynısı olmayacaktır. Başarı, tedbirleri terk edeceğimiz bir başarı değildir. Günlük koronavirüs tablosunda yeni vaka sayısı henüz sıfır değildir. Aramızda halen virüsü taşıyan insanlar var.

NORMALLEŞME NE ZAMAN?

Mayıs ayı boyunca tedbirler devam edecek.

65 YAŞ ÜSTÜNE SOKAĞA ÇIKMA HAKKI VERİLMESİ

65 yaş üstü büyüklerimizi hiç olmazsa birkaç saat gezmelerini, dolaşmaları mümkün olabilir mi diye gündem oldu, bununla ilgili henüz net bir öneri gelmedi.

VİRÜS PİK YAPTI MI?

Pik döneminde olduğumuzu söyleyebilirim ama bunun kalıcı olması önemli.

VAKALARIN YÜZDE 60'I İSTANBUL'DA

Vakalarımızın yüzde 60'a yakını İstanbul'da. İlave bir tedbir şu an önermiyoruz.

ENFEKTE OLAN SAĞLIK ÇALIŞANI SAYISI

Enfekte olan sağlık çalışanlarımızın sayısı fazla oldu. Toplam sağlık çalışanı enfekte sayımız 7 bin 428. Vakalarımız içindeki oranı ortalama yüzde 6,5'a yakın.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.