Bakan Koca basın açıklaması Koronavirüste son vaka sayıları alınacak tedbirler

Sağlık 27.03.2020 - 21:06, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Bakan Koca basın açıklaması Koronavirüste son vaka sayıları alınacak tedbirler

Bakan Koca basın açıklaması Koronavirüste son vaka sayıları alınacak tedbirler   KORONAVİRÜSTE SON SAYI   7533 test yapıldı, 2069 pozitif vaka tespit ettik. Toplam vaka sayımız 5698 oldu. Bugün 17 kişimizi daha kaybettik, toplam can kaybımız 92'yi buldu.   42 hasta iyileşerek taburcu olmuştur.   Bütün illerde ne kadar vaka olduğunu biliyoruz, bazı illerde vaka saylarının fazla olduğunu biliyoruz.   ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞMA SİSTEMİ   Özel sektörle ilgili kamuda olduğu gibi vardiya usulüyle ilgili yaklaşım tarzı olursa bunun uygun olabileceğini düşünüyoruz.   YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİNDE DOLULUK ORANI YÜZDE 62-63   Yoğun bakımlarımızda bir sorunumuzun olmadığını, yüzde 62-63 oranında doluluk olduğunu biliyoruz. Yerli üretim için de nisan sonu-mayıs 15'inde teslim edilmek üzere çalışmamız oldu biliyorsunuz.   "SOKAKTA GEÇİRİLECEK ZAMANA KISIT GETİRME SÖZ KONUSU"   Sokakta geçirilecek zamana kısıt getirme konusudur. Bu yöndeki öneri en önemli başlıklardan biri olmuştur. Bilim Kurulumuzun önerisindeki amaç virüsün yayılımını önlemek, olduğu yerde kontrol altına almaktır. Yani bizim teması en aza geçirecek bir hayata ihtiyacımız var.   Bilim Kurulunun 83 milyon için önerdiği tedbir belli bir süreliğine belli sınırlan konmuş bir hayattır. Artık yeni mücadele yöntemi hayata geçiyor. Devletimiz tüm gücünü ortaya koyacak. Hastalığın önünü keseceğimize inanıyorum. Bilim Kurulumuzun aldığı tavsiye kararını Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim.   Alınan tedbirlere sıkı sıkıya uyulması umudumuzun gerçeğe dönüşmesini kolaylaştıracaktır.

Bakan Koca basın açıklaması Koronavirüste son vaka sayıları alınacak tedbirler

 

KORONAVİRÜSTE SON SAYI

 

7533 test yapıldı, 2069 pozitif vaka tespit ettik. Toplam vaka sayımız 5698 oldu. Bugün 17 kişimizi daha kaybettik, toplam can kaybımız 92'yi buldu.

 

42 hasta iyileşerek taburcu olmuştur.

 

Bütün illerde ne kadar vaka olduğunu biliyoruz, bazı illerde vaka saylarının fazla olduğunu biliyoruz.

 

ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞMA SİSTEMİ

 

Özel sektörle ilgili kamuda olduğu gibi vardiya usulüyle ilgili yaklaşım tarzı olursa bunun uygun olabileceğini düşünüyoruz.

 

YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİNDE DOLULUK ORANI YÜZDE 62-63

 

Yoğun bakımlarımızda bir sorunumuzun olmadığını, yüzde 62-63 oranında doluluk olduğunu biliyoruz. Yerli üretim için de nisan sonu-mayıs 15'inde teslim edilmek üzere çalışmamız oldu biliyorsunuz.

 

"SOKAKTA GEÇİRİLECEK ZAMANA KISIT GETİRME SÖZ KONUSU"

 

Sokakta geçirilecek zamana kısıt getirme konusudur. Bu yöndeki öneri en önemli başlıklardan biri olmuştur. Bilim Kurulumuzun önerisindeki amaç virüsün yayılımını önlemek, olduğu yerde kontrol altına almaktır. Yani bizim teması en aza geçirecek bir hayata ihtiyacımız var.

 

Bilim Kurulunun 83 milyon için önerdiği tedbir belli bir süreliğine belli sınırlan konmuş bir hayattır. Artık yeni mücadele yöntemi hayata geçiyor. Devletimiz tüm gücünü ortaya koyacak. Hastalığın önünü keseceğimize inanıyorum. Bilim Kurulumuzun aldığı tavsiye kararını Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim.

 

Alınan tedbirlere sıkı sıkıya uyulması umudumuzun gerçeğe dönüşmesini kolaylaştıracaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.