ASELSAN Endonezya Ofisi açıldı

Genel (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 13.06.2025 - 11:43, Güncelleme: 13.06.2025 - 11:46
 

ASELSAN Endonezya Ofisi açıldı

ASELSAN Endonezya Ofisi açıldı
ANKARA, (DHA)- ASELSAN’ın Güneydoğu Asya’daki büyümesini destekleyecek olan Endonezya Ofisinin resmi açılışı gerçekleştirildi. Endonezya’nın başkenti Cakarta'da düzenlenen INDODEFENCE 2025 Fuarında katılımcılar arasında yer alan ASELSAN, bölgedeki varlığını Endonezya Ofisinin açılışı ile güçlendirmeyi hedefliyor. ASELSAN, fuarda yeni iş ortaklıkları geliştirme ve ortak üretim alanında iş birlikleri konusunda önemli adımlar attığını duyurdu. Şirket, INDODEFENCE 2025’te Endonezya savunma ekosistemindeki etkinliğini artıracak beş anlaşma imzaladı. Fuar sırasında iki ülkenin üst düzey yetkililerin huzurunda imzalanan anlaşmalarla Türkiye ile Endonezya arasındaki iş birliğinin öneminin altı çizildi. ASELSAN’DAN 5 ANLAŞMA PT PINDAD ile yapılan anlaşma silah sistemleri, güdüm ve atış kontrol teknolojilerinde iş birliğini kapsıyor. PT LEN Industri, DEFEND ID aracılığıyla radar, gözetleme, siber güvenlik ve komuta sistemlerinde teknoloji transferi ve ortak üretimi kapsıyor. CSC Group ile yapılan anlaşma ortak fırsatlara odaklanırken, Excalibur Army ile gerçekleştirilen takım sözleşmesi, ASELSAN sistemlerinin Excalibur Army'nin Endonezya PATRIOT 4x4 araçlarında kullanılmasını içeriyor. PT PAL anlaşması ise modernizasyon ve yeni platform geliştirme konularını kapsıyor. ASELSAN, stratejik iş birliklerini desteklemek ve bölgedeki büyümesini sürdürmek için fuar sırasında ASELSAN Endonezya Ofisini resmi olarak açtı. ASELSAN Endonezya, doğrudan etkileşim, özel çözüm geliştirme ve uzun vadeli bakım için bir merkez olarak hizmet verecek. Açılış törenine; Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Kemal Yeni, ASELSAN CEO’su Ahmet Akyol, ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar ile Türk ve Endonezyalı yetkililer katıldı. ‘TEKNOLOJİ KÖPRÜLERİ KURACAK’ Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Görgün, ASELSAN Endonezya Ofisinin resmi açılışını şu sözlerle değerlendirdi: "ASELSAN'ın Endonezya Ofisinin açılışına ve bölgedeki savunma ortaklığımızı güçlendiren stratejik anlaşmaların imzalanmasına tanıklık etmekten büyük onur duyuyorum. Bu ofisin ülkelerimiz arasında teknoloji, bilgi ve dostluk köprüleri kuracağına, her iki ülke için de hayırlı bir geleceği ve savunma sanayiinde yeni başarılar getireceğine inanıyorum." ‘BÖLGEDEKİ BAĞLAR DERİNLEŞİYOR’ ASELSAN CEO’su Akyol da şirketin Güneydoğu Asya'da büyüyen ayak izinin önemine dikkat çekerek, "Endonezya'daki yeni ofisimiz ile önemli bir stratejik pazara gelişmiş yetenekler ve güvenilir iş birliği getirmekten gurur duyuyoruz. Bölgede derinleşen bağlarımız sayesinde ASELSAN Endonezya, yerel ortaklarla doğrudan bir bağlantı görevi görecek ve yerinde hizmetlerle sürdürülebilir, yüksek etkili iş birliğini destekleyecek" dedi.  
ASELSAN Endonezya Ofisi açıldı

ANKARA, (DHA)- ASELSAN’ın Güneydoğu Asya’daki büyümesini destekleyecek olan Endonezya Ofisinin resmi açılışı gerçekleştirildi.

Endonezya’nın başkenti Cakarta'da düzenlenen INDODEFENCE 2025 Fuarında katılımcılar arasında yer alan ASELSAN, bölgedeki varlığını Endonezya Ofisinin açılışı ile güçlendirmeyi hedefliyor. ASELSAN, fuarda yeni iş ortaklıkları geliştirme ve ortak üretim alanında iş birlikleri konusunda önemli adımlar attığını duyurdu. Şirket, INDODEFENCE 2025’te Endonezya savunma ekosistemindeki etkinliğini artıracak beş anlaşma imzaladı. Fuar sırasında iki ülkenin üst düzey yetkililerin huzurunda imzalanan anlaşmalarla Türkiye ile Endonezya arasındaki iş birliğinin öneminin altı çizildi.

ASELSAN’DAN 5 ANLAŞMA

PT PINDAD ile yapılan anlaşma silah sistemleri, güdüm ve atış kontrol teknolojilerinde iş birliğini kapsıyor. PT LEN Industri, DEFEND ID aracılığıyla radar, gözetleme, siber güvenlik ve komuta sistemlerinde teknoloji transferi ve ortak üretimi kapsıyor. CSC Group ile yapılan anlaşma ortak fırsatlara odaklanırken, Excalibur Army ile gerçekleştirilen takım sözleşmesi, ASELSAN sistemlerinin Excalibur Army'nin Endonezya PATRIOT 4x4 araçlarında kullanılmasını içeriyor. PT PAL anlaşması ise modernizasyon ve yeni platform geliştirme konularını kapsıyor.

ASELSAN, stratejik iş birliklerini desteklemek ve bölgedeki büyümesini sürdürmek için fuar sırasında ASELSAN Endonezya Ofisini resmi olarak açtı. ASELSAN Endonezya, doğrudan etkileşim, özel çözüm geliştirme ve uzun vadeli bakım için bir merkez olarak hizmet verecek. Açılış törenine; Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Kemal Yeni, ASELSAN CEO’su Ahmet Akyol, ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar ile Türk ve Endonezyalı yetkililer katıldı.

‘TEKNOLOJİ KÖPRÜLERİ KURACAK’

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Görgün, ASELSAN Endonezya Ofisinin resmi açılışını şu sözlerle değerlendirdi:

"ASELSAN'ın Endonezya Ofisinin açılışına ve bölgedeki savunma ortaklığımızı güçlendiren stratejik anlaşmaların imzalanmasına tanıklık etmekten büyük onur duyuyorum. Bu ofisin ülkelerimiz arasında teknoloji, bilgi ve dostluk köprüleri kuracağına, her iki ülke için de hayırlı bir geleceği ve savunma sanayiinde yeni başarılar getireceğine inanıyorum."

‘BÖLGEDEKİ BAĞLAR DERİNLEŞİYOR’

ASELSAN CEO’su Akyol da şirketin Güneydoğu Asya'da büyüyen ayak izinin önemine dikkat çekerek, "Endonezya'daki yeni ofisimiz ile önemli bir stratejik pazara gelişmiş yetenekler ve güvenilir iş birliği getirmekten gurur duyuyoruz. Bölgede derinleşen bağlarımız sayesinde ASELSAN Endonezya, yerel ortaklarla doğrudan bir bağlantı görevi görecek ve yerinde hizmetlerle sürdürülebilir, yüksek etkili iş birliğini destekleyecek" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.