AFAD Trabzon Kayıp Vakaları İle İlgili Uyarılarda Bulundu

Yaşam-Çevre 03.07.2018 - 10:45, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

AFAD Trabzon Kayıp Vakaları İle İlgili Uyarılarda Bulundu

TRABZON İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü - AFAD
AFAD Trabzon Kayıp Vakaları İle İlgili Uyarılarda Bulundu TRABZON İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü - AFAD Yaptığı Açıklamada Şu İfadeleri Kullandı;   İlimiz dahilinde zaman zaman kayıp vakalarının yaşandığı ve kaybolan vatandaşlarımızın çoğunluğunu çocuk, yaşlı ve engellilerin oluşturduğu görülmektedir.   Kayıp vakalarının önüne geçilmesi için ailelerin çocuk, yaşlı ve engelli bireylere sahip çıkmaları önem arz etmektedir. Özellikle alzheimer hastalarının kaybolma riskinin fazla olması göz önüne alındığında ailelerin bu hususlarda çok dikkatli olmaları gerekmektedir. Ailelerin engelli ve yaşlıların takibinin yanı sıra bu durumda olan vatandaşlarımızın kıyafetlerine, üzerlerine en azından iletişim bilgilerinin olduğu not kağıtları koymaları gerekmektedir. Ayrıca künye bileklik takılarak kendi bilgileri ve iletişime geçilecek kişinin telefon numaraları yazılmalıdır. Özellikle okulların tatil olduğu bu dönemde; çocuklarımızın ev dışında (park, bahçe, sokak, plaj vb.) bulundukları ortamda sürekli göz önünde bulundurulmaları, tanımadıkları kişilere karşı dikkat etmeleri gereken davranışlara yönelik nasihatler verilmeli ve devamlı takip altında tutulmaları yaşanabilecek olumsuz olayların önüne geçecektir.    Yakınları kaybolan vatandaşlarımızın 112 acil, 155 polis, 156 jandarma ve 122 AFAD ihbar hatlarından birine zaman kaybetmeden ihbarda bulunmaları, kayıp vatandaşımızın bulunması çalışmalarına katkı sağlayacaktır.
TRABZON İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü - AFAD

AFAD Trabzon Kayıp Vakaları İle İlgili Uyarılarda Bulundu

TRABZON İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü - AFAD Yaptığı Açıklamada Şu İfadeleri Kullandı;

 

İlimiz dahilinde zaman zaman kayıp vakalarının yaşandığı ve kaybolan vatandaşlarımızın çoğunluğunu çocuk, yaşlı ve engellilerin oluşturduğu görülmektedir.

 

Kayıp vakalarının önüne geçilmesi için ailelerin çocuk, yaşlı ve engelli bireylere sahip çıkmaları önem arz etmektedir. Özellikle alzheimer hastalarının kaybolma riskinin fazla olması göz önüne alındığında ailelerin bu hususlarda çok dikkatli olmaları gerekmektedir. Ailelerin engelli ve yaşlıların takibinin yanı sıra bu durumda olan vatandaşlarımızın kıyafetlerine, üzerlerine en azından iletişim bilgilerinin olduğu not kağıtları koymaları gerekmektedir. Ayrıca künye bileklik takılarak kendi bilgileri ve iletişime geçilecek kişinin telefon numaraları yazılmalıdır. Özellikle okulların tatil olduğu bu dönemde; çocuklarımızın ev dışında (park, bahçe, sokak, plaj vb.) bulundukları ortamda sürekli göz önünde bulundurulmaları, tanımadıkları kişilere karşı dikkat etmeleri gereken davranışlara yönelik nasihatler verilmeli ve devamlı takip altında tutulmaları yaşanabilecek olumsuz olayların önüne geçecektir.

 

 Yakınları kaybolan vatandaşlarımızın 112 acil, 155 polis, 156 jandarma ve 122 AFAD ihbar hatlarından birine zaman kaybetmeden ihbarda bulunmaları, kayıp vatandaşımızın bulunması çalışmalarına katkı sağlayacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.