Trabzon Açıklarında Balıkçıların Ağlarına İnsansız Deniz Aracı Takıldı
Çarşıbaşı ilçesi Yoroz mevkii açıklarında balıkçıların ağlarına takılan insansız deniz aracının, Karadeniz’deki savunma amaçlı sistemlerden biri olabileceği değerlendiriliyor.
Trabzon Açıklarında Balıkçıların Ağlarına İnsansız Deniz Aracı Takıldı
Çarşıbaşı ilçesi Yoroz mevkii açıklarında balıkçıların ağlarına takılan insansız deniz aracının, Karadeniz’deki savunma amaçlı sistemlerden biri olabileceği değerlendiriliyor.
Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesi Yoroz mevkii açıklarında ilginç bir olay yaşandı. Bölgedeki balıkçılar, sabah saatlerinde denize bıraktıkları ağlara alışılmadık bir cismin takıldığını fark etti. Yapılan incelemede bunun insansız bir deniz aracı olduğu anlaşıldı.
Menşei henüz kesinleşmeyen aracın, Ukrayna tarafından Karadeniz’deki savunma kapasitesini artırmak amacıyla geliştirilen sistemlerden biri olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. İnsansız deniz aracı, balıkçılar tarafından karaya çıkarıldıktan sonra SAS (Sualtı Savunma) ekiplerince güvenli bir alanda muhafaza altına alındı.
Ukrayna’nın geliştirdiği sistemlere benzetiliyor
İddialara göre Ukrayna’nın son dönemde “Wasp” ve “Snapper” adlı iki farklı insansız deniz aracı üzerinde çalıştığı, bu araçların özellikle Karadeniz’de Rus donanmasına karşı yürütülen operasyonlarda kullanılmak üzere tasarlandığı biliniyor. Trabzon açıklarında bulunan aracın da bu sınıfta bir sistem olup olmadığı yapılacak teknik incelemelerle netlik kazanacak.
Yetkililer, aracın güvenlik güçlerinin kontrolünde olduğunu ve detaylı inceleme tamamlanana kadar kamuoyuna yeni bir açıklama yapılacağını bildirdi.
Şırnak /MerkezYorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
Haziran ayı doğum yardımları hesaplarda
Görüntüle →İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Trabzonspor'dan Türk Futbol Tarihinin En Büyük Satışı!




Son Haberler
Yenilenmiş ürünlerde yeni dönem



