Ortahisar'da Atık Getirme Merkezi hizmete girdi

Genel (AA) - Anadolu Ajansı | 22.03.2023 - 16:14, Güncelleme: 22.03.2023 - 16:14
 

Ortahisar'da Atık Getirme Merkezi hizmete girdi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, belediye tarafından hayata geçirilen Atık Getirme Merkezi'nde incelemede bulundu.
Ortahisar'da Atık Getirme Merkezi hizmete girdi TRABZON (AA) - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, belediye tarafından hayata geçirilen Atık Getirme Merkezi'nde incelemede bulundu. Genç, yaptığı yazılı açıklamada, Kanuni Bulvarı Akyazı viyadüğü altında 2 bin 500 metrekarelik bir alanda hayata geçirilen Atık Getirme Merkezinin, geri dönüşüm alanında önemli bir işlevi yerine getireceğini vurguladı. Kağıt, plastik, metal, cam, ahşap, tekstil atıkları, atık piller, floresan lambalar gibi ürünlerin bırakılabileceği merkezin, tesis içindeki kantarda tartıldıktan sonra elektronik veri kayıt sistemine girileceğini aktaran Genç, tesiste ayrıca bir çevre mühendisinin de görev yapacağını belirtti. Genç, geri dönüştürülen atıkların ekonomi için hammadde kaynağı olarak değerlendirileceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Çağımızın en büyük çevre sorunlarının başında gelen çöp ve atıkların geri dönüştürülmesi konusunda daha önce attığımız adımlara bir yenisini daha ekledik. Yeraltı çöp konteyneri sistemi ve atık getirme evlerine ek olarak Atık Getirme Merkezi'ni de hayata geçirerek bu alandaki projelerimizi sistemsel bir yapıya kavuşturduk ve geri dönüşümde çok önemli bir mesafe kat ettik."  
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, belediye tarafından hayata geçirilen Atık Getirme Merkezi'nde incelemede bulundu.

Ortahisar'da Atık Getirme Merkezi hizmete girdi

TRABZON (AA) - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, belediye tarafından hayata geçirilen Atık Getirme Merkezi'nde incelemede bulundu.

Genç, yaptığı yazılı açıklamada, Kanuni Bulvarı Akyazı viyadüğü altında 2 bin 500 metrekarelik bir alanda hayata geçirilen Atık Getirme Merkezinin, geri dönüşüm alanında önemli bir işlevi yerine getireceğini vurguladı.

Kağıt, plastik, metal, cam, ahşap, tekstil atıkları, atık piller, floresan lambalar gibi ürünlerin bırakılabileceği merkezin, tesis içindeki kantarda tartıldıktan sonra elektronik veri kayıt sistemine girileceğini aktaran Genç, tesiste ayrıca bir çevre mühendisinin de görev yapacağını belirtti.

Genç, geri dönüştürülen atıkların ekonomi için hammadde kaynağı olarak değerlendirileceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Çağımızın en büyük çevre sorunlarının başında gelen çöp ve atıkların geri dönüştürülmesi konusunda daha önce attığımız adımlara bir yenisini daha ekledik. Yeraltı çöp konteyneri sistemi ve atık getirme evlerine ek olarak Atık Getirme Merkezi'ni de hayata geçirerek bu alandaki projelerimizi sistemsel bir yapıya kavuşturduk ve geri dönüşümde çok önemli bir mesafe kat ettik."

 

Trabzon HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.