Yeni silah sistemleri TSK envanterinde

Bilim-Teknoloji 07.08.2025 - 14:46, Güncelleme: 08.08.2025 - 07:56
 

Yeni silah sistemleri TSK envanterinde

Yeni silah sistemleri TSK envanterinde
Milli Savunma Bakanlığı, yerli ve milli savunma sanayisinin ürettiği yeni harp araçlarının Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine katıldığını duyurdu. 5,56 mm Hafif Makineli Tüfek, Dragoneye-2 Termal Kamera, T-70 Genel Maksat Helikopteri ve Zırhlı Akaryakıt Tankeri, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi.ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı’nın haftalık basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) gücünü artırmaya yönelik önemli bir gelişme paylaşıldı. Yerli ve milli savunma sanayisi tarafından üretilen yeni silah sistemleri ve harp araçlarının muayene ve kabul süreçleri tamamlanarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alındı. Envantere eklenen sistemler arasında 5,56 mm Hafif Makineli Tüfek, Dragoneye-2 Termal Kamera, T-70 Genel Maksat Helikopteri ve Zırhlı Akaryakıt Tankeri yer alıyor. Söz konusu ekipmanlar, TSK’nın operasyonel kabiliyetini güçlendirecek ve ulusal güvenliğe katkı sağlayacak. Bakanlık, yerli savunma sanayisinin üretimleriyle TSK’nın etkinlik ve caydırıcılığını artırma çalışmalarının kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı. Yeni sistemlerin envantere katılması, Türkiye’nin savunma sanayisindeki yerli üretim hamlesinin önemli bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
Yeni silah sistemleri TSK envanterinde

Milli Savunma Bakanlığı, yerli ve milli savunma sanayisinin ürettiği yeni harp araçlarının Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine katıldığını duyurdu. 5,56 mm Hafif Makineli Tüfek, Dragoneye-2 Termal Kamera, T-70 Genel Maksat Helikopteri ve Zırhlı Akaryakıt Tankeri, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi.

ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı’nın haftalık basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) gücünü artırmaya yönelik önemli bir gelişme paylaşıldı.

Yerli ve milli savunma sanayisi tarafından üretilen yeni silah sistemleri ve harp araçlarının muayene ve kabul süreçleri tamamlanarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alındı.

Envantere eklenen sistemler arasında 5,56 mm Hafif Makineli Tüfek, Dragoneye-2 Termal Kamera, T-70 Genel Maksat Helikopteri ve Zırhlı Akaryakıt Tankeri yer alıyor.

Söz konusu ekipmanlar, TSK’nın operasyonel kabiliyetini güçlendirecek ve ulusal güvenliğe katkı sağlayacak.

Bakanlık, yerli savunma sanayisinin üretimleriyle TSK’nın etkinlik ve caydırıcılığını artırma çalışmalarının kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı.

Yeni sistemlerin envantere katılması, Türkiye’nin savunma sanayisindeki yerli üretim hamlesinin önemli bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.