Wikipedia erişime açılıyor

Genel 15.01.2020 - 09:41, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Wikipedia erişime açılıyor

Wikipedia erişime açılıyor   Anayasa Mahkemesi Wikipedia hakkında gerekçeli kararını açıkladı. Karar bugün Resmi Gazeteʹde yayımlandı. AYMʹnin gerekçeli kararı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna ulaşır ulaşmaz Wikipedia erişime açılacak.Anayasa Mahkemesi oy çokluğu ve 6 üyenin karşı oy yazısıyla aldığı kararda; Wikipediaʹnın kapatılmasını demokratik düzene uymadığını belirterek hak ihlali olarak nitelemişti.İki gün önce ˮWikipedia ne zaman açılacak?ˮ sorusuna yanıt veren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ˮAnayasa Mahkemesi bir karar verdi. Ancak gerekçeli kararını henüz yayımlamadı. Gerekçeli kararı yayımlayınca elbette ki Anayasa Mahkemesiʹnin kararları bağlayıcıdır, karar uygulanacaktır.ˮ ifadelerini kullanmıştı.Wikipedia, 29 Nisan 2017ʹde erişime kapatılmıştı. (HaberTürk)

Wikipedia erişime açılıyor

 

Anayasa Mahkemesi Wikipedia hakkında gerekçeli kararını açıkladı. Karar bugün Resmi Gazeteʹde yayımlandı. AYMʹnin gerekçeli kararı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna ulaşır ulaşmaz Wikipedia erişime açılacak.Anayasa Mahkemesi oy çokluğu ve 6 üyenin karşı oy yazısıyla aldığı kararda; Wikipediaʹnın kapatılmasını demokratik düzene uymadığını belirterek hak ihlali olarak nitelemişti.İki gün önce ˮWikipedia ne zaman açılacak?ˮ sorusuna yanıt veren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ˮAnayasa Mahkemesi bir karar verdi. Ancak gerekçeli kararını henüz yayımlamadı. Gerekçeli kararı yayımlayınca elbette ki Anayasa Mahkemesiʹnin kararları bağlayıcıdır, karar uygulanacaktır.ˮ ifadelerini kullanmıştı.Wikipedia, 29 Nisan 2017ʹde erişime kapatılmıştı.

(HaberTürk)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.