Ücretsiz Fındık Fidanı Dağıtılacak

Genel 15.11.2019 - 13:55, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Ücretsiz Fındık Fidanı Dağıtılacak

Ücretsiz Fındık Fidanı Dağıtılacak   Trabzon Ticaret Borsası'ndan Fındık Fidanı   Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında yaşlı bahçelerin yenilenmesini teşvik etmek amacıyla üreticilere ücretsiz olarak fındık fidanı dağıtılacak.   TTB’den yapılan açıklamaya göre, bahçelerde dekarda 100 kg’nın çok altına düşen verim ile birlikte kaliteyi de arttırmak için yapılacak çalışmalar arasında yaşlı ağaçların sökülüp yerine yenilerinin dikilmesi de gerekiyor.   Açıklamada, ilk etapta yaklaşık 6 bin Yomra Sivrisi olarak adlandırılan türün fidanının dağıtılacağı, bunların da öncelik borsa üyesi olanlar olmak üzere başvuran üreticilere değerlendirme yapılarak dağıtılacağı bildirildi.   Ücretsiz olarak dağıtılacak fidanların dikiminde tek dal sistemi uygulamasını yapacakların tercih edileceği belirtilen açıklamada, bahçe tesis edilirken fidanların asgari 5X5, azami 7X7 metre aralığında olması gerektiği belirtildi.   TTB tarafından üreticilere bahçenin dikimi, tesisi ve bakımı ile ilgili olarak broşür dağıtılacağı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü uzmanları nezaretinde dikim ve kontrollerin yapılacağı da kaydedildi. Dikim işleminin 2 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirilmesi planlandı.   Ücretsiz fidanlardan yararlanarak söz konusu şartlarda bahçe tesis etmek isteyen üyeler ile üreticilerin 22 Kasım 2019 Cuma gününe kadar Trabzon Ticaret Borsası’na bizzat başvurarak gereken istek formunu doldurmaları gerekiyor.   Trabzon Ticaret Borsası tarafından fındıkta verim ve kaliteyi arttırmak amacıyla 2002 yılında başlanan ve 2013’de de örnek bahçeler oluşturularak hayata geçirilen projelerle dekarda verim 2-3 katına kadar çıkarıldı.  

Ücretsiz Fındık Fidanı Dağıtılacak

 

Trabzon Ticaret Borsası'ndan Fındık Fidanı

 

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında yaşlı bahçelerin yenilenmesini teşvik etmek amacıyla üreticilere ücretsiz olarak fındık fidanı dağıtılacak.

 

TTB’den yapılan açıklamaya göre, bahçelerde dekarda 100 kg’nın çok altına düşen verim ile birlikte kaliteyi de arttırmak için yapılacak çalışmalar arasında yaşlı ağaçların sökülüp yerine yenilerinin dikilmesi de gerekiyor.

 

Açıklamada, ilk etapta yaklaşık 6 bin Yomra Sivrisi olarak adlandırılan türün fidanının dağıtılacağı, bunların da öncelik borsa üyesi olanlar olmak üzere başvuran üreticilere değerlendirme yapılarak dağıtılacağı bildirildi.

 

Ücretsiz olarak dağıtılacak fidanların dikiminde tek dal sistemi uygulamasını yapacakların tercih edileceği belirtilen açıklamada, bahçe tesis edilirken fidanların asgari 5X5, azami 7X7 metre aralığında olması gerektiği belirtildi.

 

TTB tarafından üreticilere bahçenin dikimi, tesisi ve bakımı ile ilgili olarak broşür dağıtılacağı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü uzmanları nezaretinde dikim ve kontrollerin yapılacağı da kaydedildi. Dikim işleminin 2 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirilmesi planlandı.

 

Ücretsiz fidanlardan yararlanarak söz konusu şartlarda bahçe tesis etmek isteyen üyeler ile üreticilerin 22 Kasım 2019 Cuma gününe kadar Trabzon Ticaret Borsası’na bizzat başvurarak gereken istek formunu doldurmaları gerekiyor.

 

Trabzon Ticaret Borsası tarafından fındıkta verim ve kaliteyi arttırmak amacıyla 2002 yılında başlanan ve 2013’de de örnek bahçeler oluşturularak hayata geçirilen projelerle dekarda verim 2-3 katına kadar çıkarıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.