Trabzon Ortahisar Belediyesi tarihi çeşmeleri restore ediyor

Genel 04.03.2020 - 09:27, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Trabzon Ortahisar Belediyesi tarihi çeşmeleri restore ediyor

Beş adet tarihi çeşmeyi ihale ederek restorasyon çalışmalarına başlayan Ortahisar Belediyesi, 10 adet tarihi çeşmeyi ise, Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü'nden onay aldıktan sonra ihaleye çıkaracak.
Trabzon Ortahisar Belediyesi tarihi çeşmeleri restore ediyor   Beş adet tarihi çeşmeyi ihale ederek restorasyon çalışmalarına başlayan  Ortahisar Belediyesi, 10 adet tarihi çeşmeyi ise, Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü'nden onay aldıktan sonra ihaleye çıkaracak.     Ortahisar Belediyesi, ilçe sınırlarında bulunan tarihi çeşmeleri restore ediyor. Beş adet tarihi çeşmeyi ihale ederek restorasyon çalışmalarına başlayan  Ortahisar Belediyesi, 10 adet tarihi çeşmeyi ise, Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü'nden onay aldıktan sonra ihaleye çıkaracak.   Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Tarih kenti Trabzon'da tarihi çeşmelerimizin kaderine terk edilmesi, adeta metruk yapılar olarak harap ve virane bir şekilde bırakılması içimizi acıtıyordu." dedi.   "YILLARDIR ÖKSÜZ BIRAKILMIŞ"   Tarihi mirasa sahip çıkmanın en büyük yükümlülük olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "Ecdâdımızın tarihi eserlerle donattığı güzel şehrimizde devraldığımız bu mirasa bütün imkânlarımızla birlikte sahip çıkıyoruz. Köklü bir geçmişi bulunan Trabzon'da sadece Türk-İslâm medeniyetine ait eserlere değil, farklı kültürlere ait tarihi eserlere de sahip çıkarak ayağa kaldırıyoruz. Bu tarihi eserler bizim medeniyetimizin tapu kayıtlarıdır. Bu tarihi mirasa sahip çıkmak en büyük yükümlülüğümüzdür. Şehrimizde çok sayıda tarihi çeşme var. Maalesef, bu eserler yıllardır adeta öksüz bırakılmış, kaderine terk edilmiş, horlanmış bir vaziyetteydi. Bu görüntü tarih kenti Trabzon'a hiç yakışmıyordu. Oysaki çeşmeler  medeniyetimizin dünya medeniyetine armağan ettiği en önemli eserler arasında yer alıyor." diye konuştu.   "GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK"   Restorasyon çalışmalarında aslına sadık kalmanın çok önemli bir konu olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "Tespit ettiğimiz ve envanterimize aldığımız 15 adet tarihi çeşmemizin restorasyon işlemlerini tamamlayacağız. İlk etapta 5 adet tarihi çeşmemiz için; Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan onay alarak bunları ihale ettik. Ve restorasyon çalışmalarına başladık. Geriye kalanları ise, onay aldıktan sonra ihaleye çıkaracağız. Tabi restorasyon çalışmalarında aslına sadık kalmak, eserin doğallığını bozmamak çok önemli. Bu konuda da oldukça titiz davranıyoruz. Bu çalışmalar bittiğinde tarihi çeşmelerimiz aslına uygun olarak gün yüzüne çıkacak. Tarihi çeşmelerimiz kaderine terk edilmiş, metruk yapılar olmaktan çıkacak." ifadelerine yer verdi.
Beş adet tarihi çeşmeyi ihale ederek restorasyon çalışmalarına başlayan Ortahisar Belediyesi, 10 adet tarihi çeşmeyi ise, Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü'nden onay aldıktan sonra ihaleye çıkaracak.

Trabzon Ortahisar Belediyesi tarihi çeşmeleri restore ediyor

 

Beş adet tarihi çeşmeyi ihale ederek restorasyon çalışmalarına başlayan  Ortahisar Belediyesi, 10 adet tarihi çeşmeyi ise, Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü'nden onay aldıktan sonra ihaleye çıkaracak.

 

 

Ortahisar Belediyesi, ilçe sınırlarında bulunan tarihi çeşmeleri restore ediyor. Beş adet tarihi çeşmeyi ihale ederek restorasyon çalışmalarına başlayan  Ortahisar Belediyesi, 10 adet tarihi çeşmeyi ise, Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü'nden onay aldıktan sonra ihaleye çıkaracak.

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Tarih kenti Trabzon'da tarihi çeşmelerimizin kaderine terk edilmesi, adeta metruk yapılar olarak harap ve virane bir şekilde bırakılması içimizi acıtıyordu." dedi.

 

"YILLARDIR ÖKSÜZ BIRAKILMIŞ"

 

Tarihi mirasa sahip çıkmanın en büyük yükümlülük olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "Ecdâdımızın tarihi eserlerle donattığı güzel şehrimizde devraldığımız bu mirasa bütün imkânlarımızla birlikte sahip çıkıyoruz. Köklü bir geçmişi bulunan Trabzon'da sadece Türk-İslâm medeniyetine ait eserlere değil, farklı kültürlere ait tarihi eserlere de sahip çıkarak ayağa kaldırıyoruz. Bu tarihi eserler bizim medeniyetimizin tapu kayıtlarıdır. Bu tarihi mirasa sahip çıkmak en büyük yükümlülüğümüzdür. Şehrimizde çok sayıda tarihi çeşme var. Maalesef, bu eserler yıllardır adeta öksüz bırakılmış, kaderine terk edilmiş, horlanmış bir vaziyetteydi. Bu görüntü tarih kenti Trabzon'a hiç yakışmıyordu. Oysaki çeşmeler  medeniyetimizin dünya medeniyetine armağan ettiği en önemli eserler arasında yer alıyor." diye konuştu.

 

"GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK"

 

Restorasyon çalışmalarında aslına sadık kalmanın çok önemli bir konu olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "Tespit ettiğimiz ve envanterimize aldığımız 15 adet tarihi çeşmemizin restorasyon işlemlerini tamamlayacağız. İlk etapta 5 adet tarihi çeşmemiz için; Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan onay alarak bunları ihale ettik. Ve restorasyon çalışmalarına başladık. Geriye kalanları ise, onay aldıktan sonra ihaleye çıkaracağız. Tabi restorasyon çalışmalarında aslına sadık kalmak, eserin doğallığını bozmamak çok önemli. Bu konuda da oldukça titiz davranıyoruz. Bu çalışmalar bittiğinde tarihi çeşmelerimiz aslına uygun olarak gün yüzüne çıkacak. Tarihi çeşmelerimiz kaderine terk edilmiş, metruk yapılar olmaktan çıkacak." ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.