Gençler, anayasaya sahip çıkmalı

Gündem 20.03.2017 - 12:59, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Gençler, anayasaya sahip çıkmalı

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, hız kesmeden anayasa değişikliğini anlatmaya devam ediyor.  Başkanlık sisteminin kazanımlarını her platformda anlatmaya devam eden Başkan Genç, muhalefet tarafından çokça eleştirilen milletvekili seçilme yaşının 18’e kadar indirilmesiyle ilgili olarak yapılan değerlendirmelerin gerçeklerle bağdaşmadığını söyledi. Başkan Genç, Avrupa’nın birkaç ülkesi dışında tamamında ve dünyanın birçok ülkesinde seçilme yaşının 18 olduğunu belirterek yapılan eleştirilerin haksız olduğunu dile getirdi.   Türkiye’de 18-25 yaş arası 7 milyona yakın gencin bulunduğunu belirten Genç, bu gençlerin TBMM’de temsil edilmesinin son derece demokratik bir anlayış olduğunu belirterek, “Anayasa değişikliğini eleştirenler, ‘18 yaşında milletvekili olur mu?’, diye sürekli soruyorlar. Ama her konuda örnek aldıkları Avrupa’da birkaç ülke dışında ve dünyanın birçok ülkesinde seçilme yaşının 18 olduğunu dile getirmiyorlar. 18 yaşında bir gencimizin milletvekili seçilmesinden neden rahatsızlık duyuluyor. Ülkemizde 18-25 yaş aralığında 7 milyon genç nüfus var. Dolayısıyla genç nüfuslu bir ülkeyiz. Onların bu dinamizmden istifade etmeliyiz. Dolayısıyla gençlerimizi siyasete alıştırmak, hatta onları teşvik etmemiz gerekir. Bir şekilde onları geleceğimize hazırlamalıyız. Çünkü ilerde ülkemizi gençlerimiz idare edecektir. Ülke yönetimi konusunda tecrübe kazanmalarında ne gibi bir sakınca olabilir, hiç anlayamadım. 15 Temmuz’da darbecilerin tanklarının altına yatan bu gençlerdi. Gençlerimiz, 15 Temmuz’da sokaklara dökülmeseydi, bu cesareti göstermeselerdi ne olurdu acaba, buna karşı çıkanlar hiç düşünmediler mi?  Ben inanıyorum ki gençlerimiz, bu inisiyatifi alabilecek cesareti her zaman göstereceklerdir. O nedenle de gençlerimiz, kendilerini yönetim sistemine eklemleyecek bu anayasa değişikliğine sahip çıkmalı. Onlardan bu anayasa değişikliğine ‘Evet’ demelerini bekliyoruz.” diye konuştu.     TIBBİYELİ HİKMET’İ ÖRNEK VERDİMilli mücadele döneminde Erzurum Kongresi’nde daha 18 yaşında yüzünde tüy bitmemiş Tıbbiyeli Hikmet’in Mustafa Kemal’e, mandayla ilgili, “Beni buraya Tıbbiyeliler istiklal davamızı başarmak için gönderdiler. Mandayı kabul edemem. Eğer bunu kabul edecek kim olursa, ona şiddetli bir şekilde karşı çıkarız. Eğer manda fikrini siz kabul ederseniz sizi Milli Mücadele’nin lideri değil, düşmanı sayarız.” sözlerini örnek veren Başkan Genç, bundan yüzyıl önce ecdadımız bu gençlere söz hakkı vermiş ve güvenmiş… Biz neden güvenmeyelim.” ifadelerine yer verdi. 
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, hız kesmeden anayasa değişikliğini anlatmaya devam ediyor.  Başkanlık sisteminin kazanımlarını her platformda anlatmaya devam eden Başkan Genç, muhalefet tarafından çokça eleştirilen milletvekili seçilme yaşının 18’e kadar indirilmesiyle ilgili olarak yapılan değerlendirmelerin gerçeklerle bağdaşmadığını söyledi. Başkan Genç, Avrupa’nın birkaç ülkesi dışında tamamında ve dünyanın birçok ülkesinde seçilme yaşının 18 olduğunu belirterek yapılan eleştirilerin haksız olduğunu dile getirdi.

 
Türkiye’de 18-25 yaş arası 7 milyona yakın gencin bulunduğunu belirten Genç, bu gençlerin TBMM’de temsil edilmesinin son derece demokratik bir anlayış olduğunu belirterek, “Anayasa değişikliğini eleştirenler, ‘18 yaşında milletvekili olur mu?’, diye sürekli soruyorlar. Ama her konuda örnek aldıkları Avrupa’da birkaç ülke dışında ve dünyanın birçok ülkesinde seçilme yaşının 18 olduğunu dile getirmiyorlar. 18 yaşında bir gencimizin milletvekili seçilmesinden neden rahatsızlık duyuluyor. Ülkemizde 18-25 yaş aralığında 7 milyon genç nüfus var. Dolayısıyla genç nüfuslu bir ülkeyiz. Onların bu dinamizmden istifade etmeliyiz. Dolayısıyla gençlerimizi siyasete alıştırmak, hatta onları teşvik etmemiz gerekir. Bir şekilde onları geleceğimize hazırlamalıyız. Çünkü ilerde ülkemizi gençlerimiz idare edecektir. Ülke yönetimi konusunda tecrübe kazanmalarında ne gibi bir sakınca olabilir, hiç anlayamadım. 15 Temmuz’da darbecilerin tanklarının altına yatan bu gençlerdi. Gençlerimiz, 15 Temmuz’da sokaklara dökülmeseydi, bu cesareti göstermeselerdi ne olurdu acaba, buna karşı çıkanlar hiç düşünmediler mi?  Ben inanıyorum ki gençlerimiz, bu inisiyatifi alabilecek cesareti her zaman göstereceklerdir. O nedenle de gençlerimiz, kendilerini yönetim sistemine eklemleyecek bu anayasa değişikliğine sahip çıkmalı. Onlardan bu anayasa değişikliğine ‘Evet’ demelerini bekliyoruz.” diye konuştu.  
 

TIBBİYELİ HİKMET’İ ÖRNEK VERDİ
Milli mücadele döneminde Erzurum Kongresi’nde daha 18 yaşında yüzünde tüy bitmemiş Tıbbiyeli Hikmet’in Mustafa Kemal’e, mandayla ilgili, “Beni buraya Tıbbiyeliler istiklal davamızı başarmak için gönderdiler. Mandayı kabul edemem. Eğer bunu kabul edecek kim olursa, ona şiddetli bir şekilde karşı çıkarız. Eğer manda fikrini siz kabul ederseniz sizi Milli Mücadele’nin lideri değil, düşmanı sayarız.” sözlerini örnek veren Başkan Genç, bundan yüzyıl önce ecdadımız bu gençlere söz hakkı vermiş ve güvenmiş… Biz neden güvenmeyelim.” ifadelerine yer verdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.