Besinlerin Değerlendirilmesi Konusunda Eğitim

Eğitim 22.10.2018 - 18:15, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

Besinlerin Değerlendirilmesi Konusunda Eğitim

Besinlerin Değerlendirilmesi Konusunda Eğitim Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik elemanları tarafından kırsalda yaşayan ailelere yönelik 'besinlerin değerlendirilmesi' hakkında teorik ve uygulamalı eğitim faaliyetlerinde bulunuldu.   Yomra İlçesi Kıratlı Mahallesi, Akçaabat ilçesi Darıca mahallesi, Ortahisar ilçesi Kireçhane ve Akpınar mahallelerinde yapılan eğitimlerde ağırlıklı olarak, kırsalda üretilen ürünlerin tekniğine uygun muhafazası ve değerlendirilmesi konuları üzerinde durulurken mahallelerdr bolca yetiştirilen elma ve kokulu üzümden sirke ile pekmez yapılışı uygulamalı olarak gösterildi.   İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ev Ekonomistleri tarafından gerçekleştirilen teorik ve uygulamalı eğitim çalışmalarında hijyen, besinler ve beslenme, aile ilişkileri, kadına şiddet ve kadın erkek eşitliği gibi hususlarla birlikte mutfaklarımızda yeterince yer bulamayan yeşil mercimek, brokoli, karnabahar, kereviz gibi sebzelerden yapılan yemeklerin de sofralarımızda yer alması için gerekli bilgilere yer verildi.   Yomra'da yapılan çalışmaya Kaymakam Hasan BALCI, ilçe Müdürü Okan AKSU; Akçaabat'ta yapılan çalışmaya İl Tarım Müdürü Cahit GÜLBAY, İlçe Tarım Müdürü İbrahim NEZİR ve Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU katıldı.   Eğitim faaliyetlerinin diğer ilçelerde ve mahallelerde de sürdürüleceği belirtildi. #Besinlerin Değerlendirilmesi Konusunda Eğitim  

Besinlerin Değerlendirilmesi Konusunda Eğitim

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik elemanları tarafından kırsalda yaşayan ailelere yönelik 'besinlerin değerlendirilmesi' hakkında teorik ve uygulamalı eğitim faaliyetlerinde bulunuldu.

 

Yomra İlçesi Kıratlı Mahallesi, Akçaabat ilçesi Darıca mahallesi, Ortahisar ilçesi Kireçhane ve Akpınar mahallelerinde yapılan eğitimlerde ağırlıklı olarak, kırsalda üretilen ürünlerin tekniğine uygun muhafazası ve değerlendirilmesi konuları üzerinde durulurken mahallelerdr bolca yetiştirilen elma ve kokulu üzümden sirke ile pekmez yapılışı uygulamalı olarak gösterildi.

 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ev Ekonomistleri tarafından gerçekleştirilen teorik ve uygulamalı eğitim çalışmalarında hijyen, besinler ve beslenme, aile ilişkileri, kadına şiddet ve kadın erkek eşitliği gibi hususlarla birlikte mutfaklarımızda yeterince yer bulamayan yeşil mercimek, brokoli, karnabahar, kereviz gibi sebzelerden yapılan yemeklerin de sofralarımızda yer alması için gerekli bilgilere yer verildi.

 

Yomra'da yapılan çalışmaya Kaymakam Hasan BALCI, ilçe Müdürü Okan AKSU; Akçaabat'ta yapılan çalışmaya İl Tarım Müdürü Cahit GÜLBAY, İlçe Tarım Müdürü İbrahim NEZİR ve Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU katıldı.

 

Eğitim faaliyetlerinin diğer ilçelerde ve mahallelerde de sürdürüleceği belirtildi.

#Besinlerin Değerlendirilmesi Konusunda Eğitim

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.