2017 Yılı Kuduz Aşısı Kampanyası Başladı

Sağlık 22.03.2017 - 11:33, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05
 

2017 Yılı Kuduz Aşısı Kampanyası Başladı

TRABZON İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN YAPILAN AÇIKLAMA. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca Ülkemiz genelinde sahipli sahipsiz kedi köpek cinsi hayvanlara kuduz aşısı uygulamaları başlamıştır. Aşılamalar ülke genelinde  28 Nisan 2017 tarihine kadar  kampanya tarzında yapılacaktır. Kampanya bitiminde, başvuru olması halinde de kuduz aşısı uygulamalarına devam edilecektir. Kampanya süresince sahipli ve sahipsiz tüm köpek ve kedilerin aşılanmaları sağlanacaktır. Kuduz aşısı 3 aydan büyük köpeklere, 6 aydan büyük kedilere yılda bir kez uygulanması gerekir. Kedi  ve köpeklerin kuduz aşısı yapıldığında kuduz hastalığına yakalanmalarının önlenmesi yanında kedi ve köpeklere kimlik karnesi verilerek kayıt ve takip altına alınmaları da sağlanmaktadır.   Kampanya kapsamında Akçaabat İlçesi sahilindeki  dolgu sahasında  Akçaabat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve  1946 Akçaabat Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübünün organize ettiği aşılama programı gerçekleştirilerek yaklaşık 200 kadar köpek aşılanmıştır. Denildi    

TRABZON İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN YAPILAN AÇIKLAMA.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca Ülkemiz genelinde sahipli sahipsiz kedi köpek cinsi hayvanlara kuduz aşısı uygulamaları başlamıştır. Aşılamalar ülke genelinde  28 Nisan 2017 tarihine kadar  kampanya tarzında yapılacaktır. Kampanya bitiminde, başvuru olması halinde de kuduz aşısı uygulamalarına devam edilecektir. Kampanya süresince sahipli ve sahipsiz tüm köpek ve kedilerin aşılanmaları sağlanacaktır. Kuduz aşısı 3 aydan büyük köpeklere, 6 aydan büyük kedilere yılda bir kez uygulanması gerekir. Kedi  ve köpeklerin kuduz aşısı yapıldığında kuduz hastalığına yakalanmalarının önlenmesi yanında kedi ve köpeklere kimlik karnesi verilerek kayıt ve takip altına alınmaları da sağlanmaktadır.  

Kampanya kapsamında Akçaabat İlçesi sahilindeki  dolgu sahasında  Akçaabat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve  1946 Akçaabat Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübünün organize ettiği aşılama programı gerçekleştirilerek yaklaşık 200 kadar köpek aşılanmıştır. Denildi

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.