google.com, pub-6169601410457476, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Taka61Net
Taka61Net
Bizi Takip Edin
28 Şubat 2026 - 18:23 - Güncellenme: 28 Şubat 2026 - 19:41 G: 28 Şubat 2026 - 19:41

Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama: Türkiye arabuluculuğa hazır

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "İsrail ve ABD’nin İran’a saldırmasıyla başlayan ve İran’ın üçüncü ülkeleri hedef almasıyla devam eden gelişmeler, bölgemizin geleceğini ve küresel istikrarı riske atacak niteliktedir.

0 Okunma 0 Paylaşım
Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama: Türkiye arabuluculuğa hazır

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, ABD-İsrail ve İran arasındaki saldırılara yönelik açıklama yaparak, Türkiye’nin arabuluculuğa hazır olduğunu belirtildi.

ANKARA (İGFA) - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "İsrail ve ABD’nin İran’a saldırmasıyla başlayan ve İran’ın üçüncü ülkeleri hedef almasıyla devam eden gelişmeler, bölgemizin geleceğini ve küresel istikrarı riske atacak niteliktedir.

Uluslararası hukuka aykırı ve masum sivillerin hayatını tehdit eden her türlü eylemden derin kaygı duyuyor, şiddetin tırmanmasına neden olabilecek kışkırtmaları kınıyoruz. Tarafları saldırılara bir an önce son vermeye davet ediyoruz.

Bölgemizdeki meselelerin barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Türkiye, arabuluculuk konusunda gerekli desteği vermeye hazırdır.

İlgili ülkelerde yaşayan vatandaşlarımızın güvenlikleri önceliğimiz olup bu hususta gerekli tüm tedbirler alınmaktadır." denildi.

#ABD #İran #İsrail #Türkiye

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!